Někde jsem narazil na možnou cenu kolem 1300 babec což s marží u nás bude tak 35 litrů no a to H-áčko bude kolem 40...
Jak jsem to tak studoval, hlavní změna Quattra je fázové ostření na snímači, proto již bezzrcadlovka, takže snímač prošel změnama určitě, jinak velikost pixelu snímače je u obou stejná 1,4um tedy akorát pro APS-H je navýšení pixelů jen díky zvětšení plochy, i tak si říkám, při složitosti, zmetkovitosti, a vůbec rentability výroby by fullframe byl asi i za výrobní cenu neprodejný, navíc i na APS-C dělá slušné výsledky, nebavím se o šumu a citlivosti... to se ukáže jestli na tom ještě zapracovali každopádně Sigma je o focení tak předpokládám že na tom zapracovali, i tak jsem si říkal co bude po DP Quattru, zrcadlovka je neprodejná ale co takhle bezzrcadlovka, to mne vůbec nenapadlo jít s dobou, design neotřelý, alespoň něco pořádně moderního namísto těch "retrofilních" vzhlednů u běžných výrobců... no každopádně SD Quattro bude ještě zajimavé... jo a strašně se mi líbí pozorovat ISO war, válku kdo udělá víc, přitom kdyby bayer neinterpoloval tak by neodšumoval a byli by jsme na tom podobně jako Foveon, leč je těžký lidem vysvětlovat, že Foveon je prostě jiný snímač a tak se k němu MUSÍ přistupovat, srovnávat dvě odlišné snímací technologie (na technologické úrovni) je irelevantní, obdobně je to srovnávat klasický pístový spalovák a wankel, jistěže dvou válcový Wankel 1,3L dá 200 koní ale kroutící moment je poloviční jak 1,4L 3-válcový benzín a to je stejné u Foveonu, jistěže bayer dá se zesílením koukatelných 6400 ISO bez odšumění ale nebude mít nikdy takovou barvu jako Foveon na jeho použitelných 1600...