Strome, v Praze jsem byl včéra i se synkem a jen na otočku. Šli jsme na nádraží pěšky, přes Hlávkův most, ze kterého jsem tě vyhlížel, zda opravdu makáš. Leč na rozdíl od těch akvárií, která jsou mj. kousek opodál, nebylo vidět ani živáčka. Pěšky přes most Barikádníků se zastávkami cca hodinu a půl. Podle mapy je to kolem 6 km. Špatně jsem to odhadl, protože jsme přišli o hodinu dříve a synek mě sprdl. Příště to vezmu přes Libeňský most než ho uzavřů či zbůrajů. Kouknu alespoň, zda něco dělá sám nejvyšší

To by mělo být něco málo přes 7 km, což by mělo být bez problémů. Včíl tam má náhradní trasu tramvaj č. 3, protože rozrýpali cestu na Flotenci. Určitě tudy kráčíš z metra do práce
To cvakátko vypadá velmi dobře. Vejde se do kapsy, zoom má slušný. Ale já mám raději, když mám něco v ruce. Zatím za FZ150 náhradu nevidím, vývoj už tak kupředu nejde. Oproti prvním digitálům je pokrok obrovský. O kinofilmových foťácích ani nemluvě. ISO400 bylo skoro na hranici použitelnosti. Nehledě na ceny filmů, vyvolání filmů a papírů. Dnes je to o úplně něčem jiném. Automatiky většinou fungují velmi dobře, takže při cvakání není potřeba nějak přemýšlet a studovat nějaké poučky třeba ONa.
Na obecné škole nás fotili ještě s deskovým foťákem, kde by se opravdu aj nějaký větší ptáček vešél

Fotograf zalézl pod čérnů plachtu, aby nás zaměřil a zaostřil. To vše na bytelném dřevěném stativu. Fotky byly zřejmě kontaktní kopie z negativu. Alespoň si to myslím, neznám tyto foťáky. Každopádně focení bylo tehdá opravdu umění.
Focení mě uklidňuje, ale někdy stačí slyšet jen nějaké jméno, a je to na infarkt, byť jsem tu osobu definitivně vyšachoval. Bohužel se občas setkávám i s dost špatnými lidmi. Ale takový je svět.
http://byznys.lidovky.cz/italove-tlaci- ... prava_paveTuzemskou Grandi Stazioni vlastní její italská matka (s majoritou italských státních drah) a Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), což zvyšuje citlivost celé záležitosti.
Zdroj:
http://byznys.lidovky.cz/italove-tlaci- ... prava_pave

- WC za dvacku
- P2470706.jpg (361.24 KiB) Zobrazeno 5421 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 15.1 mm
- Čas expozice: 1/40 sec.
- Clona: F/3.4
- ISO: 800
- Whitebalance: Automaticky
- Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
- Model: DMC-FZ150
- Expoziční program: Normal program
- Exposure bias: 0 EV
- Metering mode: Pattern
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.