Nazdárek bando

.
Avi, nedávno jsi mi napsal abych nebyl v hodnocení fotografií na výstavě tolik přísný. Co teď napíšu neber prosím jako moji nějakou ,,podrážděnou reakci" ,ale jako vysvětlení nynějšího stavu ve fotografické komunitě

.
Když jsem začínal na netu, tak jsem zkusil Facebook i jednu internetovou galerii kde se samozřejmě každý k fotkám každého mohl vyjadřovat a ,,lajkovat" ( tj. palec nahoru ... pro neznalé

). Panoval tam takový nepsaný zákon ,,slušnosti", že když ti někdo pochválil tvé fotky, tak mu ,,musíš" na oplátku zase ty pochválil jeho fotky ( bez ohledu na to jakou mají úroveň a kvalitu

). Protože ale vím, že falešná chvála dotyčnému k lepším fotkám nepomůže, dovolil jsem si u dvou lidí několik kritických připomínek k chybám které trvale opakovali. Vysvětlil jsem jim o co se jedná a v dobré víře jsem jim doporučil, aby si na netu přečetli alespoň nejnutnější základy kompozice. To jsem si ale pěkně naběhl

.....oba mé příspěvky do druhého dne smazali a jeden mi dokonce napsal rozhořčený mail , jak si dovoluji kritizovat jeho fotografie, když nejsem jejich autor a tudíž nevím co tím bylo myšleno a jak to chtěl vyjádřit

. A vůbec...jsem jediný kdo má kritickou připomínku a všichni ostatní mu je chválí takže je zřejmé že mé připomínky jsou bezpředmětné, protože evidentní že fotí výborně a já jsem nějaký neuměl který mu jeho úspěch u ostatních závidí

. Od té chvíle mi u všech mých fotek začaly ,,naskakovat" palce dolů ( bez jakéhokoliv vysvětlení proč se fotky nelíbí ).
Tak jsem Facebook i onu fotogaleri zrušil a smazal

. Dávám sice nějaké fotky na Rajče , ale reaguji už jen na komentáře k mým fotkám a toť vše. K nikomu ,,na oplátku" nechodím a falešně nepochlebuji a ani (v dobrém úmyslu ) nekritizuji .
Bohužel tenhle přístup mezi fotografickou veřejností ( kdy kritizování evidentně špatných fotografií je považováno za neslušné a nekorektní ) nese své ovoce v podobě záplavy sebevědomých ,,rádobymistrů", kteří nemají povědomí o tom co je OPRAVDU kvalitní fotografie a tak těmi svými hrůzami ( ovšem na netu jednomyslně vychvalovanými ) zaplavují kdejaké fotografické soutěže

. Dám pár ukázek....