Stáňo, tak tys tomu nasadil korunu

.
Ladysk máš pravdu, svitkáč na 12 nebo kináč na 36 snímků....to se člověk safra napřemýšlel nad každým snímkem. Pracně se vyvolávat s filmem a pak na něm nemít nic co by ,,za to stálo" ( vyhozený čas i peníze a motiv se už nemusel opakovat ) to bylo hořké ponaučení a hned se člověk příště víc snažil
Inu je jiná doba

.....na druhou stranu, pokud je obklopená jen samými patolízaly a podlézači co ji ujišťují jaké dělá umění a hrnou se jí nabídky na výstavy .....asi bych také žil v přesvědčení že dělám opravdu něco vyjímečného

Ani jsem jí do knihy nic nepsal...stejně to nemá cenu....ještě by to bylo bráno že jí závidím úspěch
Karlík
PS: druhý Raynox bohužel padl, protože jsme se nečekaně ,,vydávili" na opravě auta ....přeci jen je důležitější mít čím jezdit za hmyzáčkama.
No teď ,,trénuju" jak ( a také v čem ) budu fotit Listonohy abych měl na hladině co nejméně odlesků a ,,podklad" měl alespoň trošku ,,přírodní" vzhled . Pokud vynechám variantu s přírodním světlem a polar.filtrem ( nechce se mi dávat tolik peněz za filtr o průměru 56 mm jen na jednu akci....já ho totiž jinak nepoužívám ), tak mi zatím dává nadějné výsledky odstínění oblohy tmavým deštníkem a blesk od fotoaparátu pod úhlem cca 45 stupňů. Je fakt, že takhle ho nelze nenafotit přímo shora

...budu muset ještě experimentovat.