Jindro, na našem domě také máme plechovou střechu a nejsou tam okapy

. K tomu bez omítky, viděl jsem tam pár takových rozpracovaných paneláku. Oni prostě postaví panelák a tak jak my ho omítneme, tak oni ho obezdí, červenou, nebo bílou cihlou a další úpravy zvenčí už nedělají. Časem ty bíle cihly zašednou, jsou drsnější lépe se na ně chytá prach, červené vypadají pořád dobře. Mimochodem ty nové domy v pozadí jsou postaveny stejně. U nás dům udržujeme a prodlužujeme jeho životnost. Není tajemství, že paneláky se stavěly za totáče na 30 let. Oni na udržovaní kašlou. Prostě, když je panelový dům vybydlený, tak se zbourá a postaví nový.
Ty klimatizace, prostě když na ni máš, tak si ji tam namontuješ, nikoho nemusíš žádat a nikdo tě neomezuje. Já na klimatizaci mám, ale namontovat ji nesmím, zrovna tak jako třeba satelitní anténu, protože vnější silikonová omítka patří celému společenství vlastníku a to se většinou hlasů usneslo, že se vnější omítka nesmí podobnou technikou poškozovat. Nezapomeň, že přijetím usnesení demokracie končí, menšina se musí podřídit většině.