OVal píše:Ta diskuze pod článkem o nové LMM mne vyprovokovala k prvním letošním fotkám. Jeden se nestačí divit, kolik "moudrosti" je mezi lidmi. Jak ti, co nikdy LMM neměli v ruce přesně vědí co je lepší....![]()
![]()
OVal píše:Josefe, to máš pěknejch holek....Doporučuji to, co jsem provedl já na vánoce. Pořídil jsem domů klec se zebřičkami, ale můžou to být i andulky a pod. Prostě a statisticky zvýšíš tak počet ptáků v rodině na rovnovážný stav
![]()
MirekE píše:To jsou malé zebry? To muže byt pěkné. Ale co budeš dělat až dorostou? Nebylo to kratkozrake?
OVal píše:MirekE píše:To jsou malé zebry? To muže byt pěkné. Ale co budeš dělat až dorostou? Nebylo to kratkozrake?
Ale bez krátkozrakých rozhodnutí by byl svět nudný. A přinejhorším pořídíme lva...
Jarouš píše:A co až zebry dojdou?
josef38 píše:Pánové, těší mě že jsem vám svou přesilou žen v mé rodině dal popud k této diskuzi.![]()
A pro Ondru ohledně Heliaru 15 mm.
Oproti závitové verzi jsem u bajonetové, vzhledem k optickým výsledkům, nenašel žádné rozdíly. Oba jsou vynikající, ale oba potřebuji v případě Leicy M9 použít opravný filtr CornrerFix.
U bajonetové je navíc možnost ostřit pomocí koincidenčního dálkoměru, což jsem u závitové nemohl. To ale za výhodu nepovažuji, protože ostření bohatě stačí podle vyznačených vzdáleností na ostřícím kroužku ( velká hloubka ostrosti ) a střídavě koukat do obou hledáčků moc pohodlné není. Tu jakoby sluneční clonu bych nejraději odstranil, protože mi neumožňuje použít závitovou redukci pro použití větších průměrů filtrů. V mém případě centrfiltr. A je také možná dost zbytečná.
A dva obrázky na ukázku, co umí CF. Ovšem ten opravný filtr musím znovu nafotit podle tohoto objektivu. Není to ještě úplně stopro!
OVal píše:Díky. To je fajn, že už jste doma spolu a přeji úspěšnou, byť třeba pomalou rekonvalescenci. O.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník