Fauve píše:Jirko, kanálem se v tomto případě myslí vodní dílo, přivádeč z Morávky do Žermanické přehrady někdy v létě jsem tady věšel obrázky ze splavů. V žádném případě nelze říct, že tam jsou splašky, v podstatě v kanále teče pitná voda.
Fauve píše:Jirko neřeším co píše mapa. Mám chalupu kousek nad splavem č. 2 (čísluje se to od přehrady), tím nemyslím že chalupu mám proti proudu, ale kanál je v rokli, takže kdyby jsi v místě splavu č.2 nakreslil přímku kolmo k toku vody na kopci bys byl v chalupě, soutok přiváděče a Lučiny je někde obrazně mezi trojkou a čtyřkou (vím to tedy celkem přesně i se souřadnicemi kde to je). Ale všichni se chodíme koupat na kanál a nikdo do Lučiny. Můžu tě ubezpečit že stejně přistupuje k označování povodí Odry. Když jede švagr se svými spolupracovníky opravovat splav č.1 tak jede opravovat splav na kanál a ne na Lučinu.
A tomu co na základě kartografického úřadu uvádějí Mapy.cz už vůbec nepříkladám význam. Tady kousek do kanálu vtéká říčka Holcyna, i místní část obce se jmenuje Na Holcyně a kartografický ústav z říčky udělal Holčinu Mapy .cz papouškují. Holcyna je místo které by se mohlo nazvat česky pustina, chytří pražáci z toho udělali malé děvče, chodící bez oblečení.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků