Pomoc , co vybrat

Pomoc , co vybrat

Příspěvekod Rotera » 04 črc 2012 16:44

Potřebuju pomoc s výběrem a rozhodováním, nevím co koupit Nin P7100, Canon G12, olympus XZ-1, všechny jsem viděla mohla si osahat, porovnat, ale stejně jsem se nerozhodla. Hledám foťáček na focení vlastně všeho, přírody, památek, dětí , zvířat, co mi dá kvalitní obraz, příjemné ovládání, bez nějakých zbytečností. Původně jsem zvažovala zrcadlovku Nikon 5100, ale mám trochu obavy s její "velikosti", cena je taky někde jinde oproti zmíněným kompaktům. Díky moc
Rotera

Re: Pomoc , co vybrat

Příspěvekod krži » 04 črc 2012 17:02

za ty penize bych byt tebou zapremyslel i nad fujifilm x10 ;)

Jinak z toho z ceho se rozmyslis bych asi nejvice uvazoval o Olympus XZ-1. Za ty penize moooc dobra hracicka...;)
krži

Příspěvekod fot » 04 črc 2012 18:38

Na snapsort vychází nejlépe hodnocený canon G12 (dobré jsou ale ovšem všechny,záleží na tom jaké vlastnosti člověk upřednostňuje) Na těhle stránkách se dá porovnávat všechno téměř donekonečna (n) http://snapsort.com/compare/Canon_Power ... ympus-XZ-1
fot

Příspěvekod Mila_xl » 04 črc 2012 20:32

To Rotera: pokud chceš foťáček na focení vlastně všeho, přírody, památek, dětí , zvířat, co ti dá kvalitní obraz, příjemné ovládání, bez nějakých zbytečností, kup si jakýkoliv kvalitnější kompakt. Třeba XZ-1 je už na velmi vysoké úrovni a ovládání není zase až tak úplně jednoduché, člověk už o tom musí trochu něco vědět. Pokud jsi nikdy předtím nefotila, tak běž do něčeho jednoduššího, lavnějšího a to si osahej a nauč se s tím fotit. Protože se může stát, že si koupíš kompakt za deset a nebude tě uspokojovat ...
Pokud ovšem fotit umíš (to z tvého dotazu není patrné) tak běž do čehokoliv z tvého výběru, já bych upřednostňoval spíš světelnější, ale je to skutešně o pocitech. Mně XZ-1 vyhovuje, zejména proto, že se dá fotit přímo do RAW a že je světelný a malinký, kapesní, proto jsem si ho vybral. A mám ho jako záložní, protože normálně fotím se zrcadlovkou. Jinak bych asi šel do Oly OM-D, protože má větší čip a výměnné objektivy.
Mila_xl

Příspěvekod Rotera » 04 črc 2012 20:56

Netroufnu si posoudit jestli fitit umím, teď fotím kompktem, asi 8 starým , taky jsem fotila klasickou zrcadlovkou , chtěla bych se posunout řekněme výš a zlepšit se
Rotera

Příspěvekod bmx » 05 črc 2012 07:55

Rotera píše:Netroufnu si posoudit jestli fitit umím, teď fotím kompktem, asi 8 starým , taky jsem fotila klasickou zrcadlovkou , chtěla bych se posunout řekněme výš a zlepšit se

Posad fotak na stativ a divit se budes, co uvidis... :o
bmx

Příspěvekod fot » 05 črc 2012 16:03

Pokud se chceš "posunout výš" a netahat s těžkou zrcadlovkou, tak by mohly dobře posloužit takzvané mirrorless, jako olympus OM-D a nebo ještě menší nikon V1. Které celkem doře spojují přednosti zrcadlovek s malou velikostí a váhou. Nebo pokud netrváš na výměnných objektivech tak kompakty s velkým čipem například sony RX100. Cenově tyto přístroje bývají umístěné mezi dražší kompakty a lacinější zrcadlovky.
fot

Příspěvekod Rotera » 05 črc 2012 17:08

No jo Sony vypadá skvěle , ale zatím není v prodeji, na výměných objektivehc určitě netrvám, OM-D a Nikon V1, jsou už docela držší. Přitom hledání mně ještě zaujal Olympus E-PM1
Rotera

Zpět na Začátečníci chtějí vědět