Ahoj bando,
mariňák se hlásí do služby.Musel jsem dospat časový posun a regenerovat z pořádné zabíračky, kterou jsme na Floridě dostali do těla. Podle fota a komentáře dědka Josefa to vyznělo, že ten týden focení byla brnkačka na lávkách o rozloze jednoho hektaru.
Náš pan profesor fyziky nám vždy kladl na srdce moto: "Hoši, nezapomeňte, že všechno je jinak". A tak nějak to bylo.
Vstávat ráno ve 4:30, cvičit, holit, sprchovat, nasnídat, připravit sendviče a v 6:00 odjezd na destinaci. Stravování v celém přírodním parku o rozloze poloviny Jižních Čech nepřipadá v úvahu, protože narazíte maximálně na pár automatů na colu a pišingry. Když máte štěstí, tak obsluha přijede v 9:30, napřed vytáhne americkou vlajku na stožár, pak udělá inventuru a v 10 hodin si můžete koupit colu (automaty jsou totiž zamčené). Hospody, jak je známe u nás tam nefungují, alespoň v té části kde jsme bydleli (35 km jižně od Miami), abychom vyráželi na zhruba hodinové cesty do destinací. Fotilo se od svítání do západu slunce a pěší přesuny (protože ne všude se může autem) ve třicetistupňovém vedru a 90 % vzdušné vlhkosti (inu tropy) a dvanáctikilovým batohem s výbavou za sto litrů (ten nemůžete opustit, neb v něm máte i doklady a peníze) není opravdu procházka pro slečinky.
Večer jsme pak do sebe nalili tolik plechovek piva, jako jinde za rok. Je to zázračný nápoj, který nás držel při životě.
V těch nejlepších místech (kde jsem například fotil orlovce) bylo takové množství komárů, že za pár minut jsem měl ruce i nohy černé. To jsem měl na ruce speciální náramek proti komárům, spolykal jsem tři B komplexy, které prý nesnáší a když mě Bohouš postříkal speciálním taktickým sprayem, který používají mariňáci, tak si na něm pochutnali.
Další kapitolou byli miniaturní mravenci, kteří bodali bolestivěji než vosy. Někdy si člověk musí lehnout, většina zvěře a ptactva jsou plaché jako u nás. Dravce a volavky jsme fotili z auta (Bohoušovi zkušenosti z domova), jak jsme byť opatrně vystoupili, odlétli.
Poslední den jsme si užili mimo divočinu v srdci Floridy na Miami Beach, kde jsme si dopřáli po týdnu pořádný kafe a teplé jídlo.
Dost keců a bědování, přihodím pár cvaků z NEXíka.