Raději toho nechme. Víš, Martynko, nepřipadáš mi zrovna jako někdo, kdo použije bracketing vždy, když může, byť jen o 1/2 EV. Tvoje poslední dvě fotky by s tak zručným použitím bracketingu, jak o něm píšeš, musely nutně vypadat o hodně jinak. To, co jsi vložil, lze s ještě mnohem lepším výsledkem stran dynamiky dostat z jednoho snímku (alespoň s Merrillem určitě).
Byl jsem v Applu, viděl jsem... Myslím, že Tvůj postarší MVA monitor bude, nejspíš, to zařízení, které obrazově už nezvládá ty stíny a dělá v nich barevný koktejl. Možná i proto se tolik bojíš zesvětlování stínů ve svých fotkách a tak je raději necháváš někde na půl cesty možností těch foveonových dat. Fascinují mě "odborníci", kteří jsou největší fachmani přes foťáky, se kterými nikdy nefotili. A dokazovat něco tím, že silně zesvětlím tmavé partie z malé fotky, kde tytéž partie už byly jednou silně zesvětlované a poukazovat tím na barevnou hrůzu? Trochu dohnané ad absurdum, nemyslíš?
Vladimíre díky. Máš poloviční zásluhu na tom, že je ze mne dneska spokojený Sigmák (tu druhou půlku má Pete)