Jaryne, neuschnul jsem, jelikož se občas také zalejó nějakó tó převařenó vodó... abych sa z teho nezbláznil.
Až teď jsem omrknul nemravného stroma (teda, je to chlapák..

) aj FZ330. Já mám doma ve skříni FZ o 300 menší a s polovičním zůmem. Už bych ju pravděpodobně ani nenahodil, akumulátorek už bude nejspíš odpočívat v pokoji. No kvalita je na 24x zoom se světelností f/2,8 velmi slušná, Panasonicu se dobře daří zkoordinovat technický pokrok a přehnané nároky marketingových odborníků

Je mi jich trochu líto, rád vzpomínám na jejich průkopnické fotoaparáty. Já si už vystačím, stejně asi jako většina lidí, s mobilem. Zoomovat v těch čím dál tenčích placičkách sice nejde, což mi nevadí, kvalita fotografií se však dramaticky zvyšuje rok od roku. Stejně tak LCD displeje v mobilech jsou dnes velmi kvalitní (tím nemyslím jen rozlišení) a v posteli se během usínání na mobilu kouknu občas i na film. Obraz už je skoro lepší než na mé 5 let staré LCD televizi. Hudební výstup do sluchátek je u mobilů dnes též na velmi vysoké úrovni a poslech technicky kvalitnějšího obsahu na lepších sluchátkách je to opravvdu sluchový požitek. Teď už jenom udělat poslední krok a nahradit notebook pro běžnou kancelářskou práci mobilem s monitorem, klávesnicí a myší a je to. Telefonům s Windows phone by tomu už ani nemuselo mnoho bránit.