mosoj: tak u nás je cena NX20 (bez tabletu) aspoň 2x vyššia (cca od 850 €) ako u NX11 (od 400€). Jediná vec, ktorú by som u NX10 bral z NX20 je nový čip, nie však pre vyššie rozlíšenie (20Mpx versus 14MPx) ale pre menší šum na porovnateľných vyšších ISO. Ostatné - full HD video - nevyužívam, uzávierka do 1/8000 - v živote som ani 1/4000 s nevyužil ani pri svetelnej 30/2.0 atď. Keby som sa znovu rozhodoval, vyberiem si NX11 (teraz neviem, či je vysoká cena NX20, alebo nízka NX11

, ale rozdiel ceny rozhodne nevyjaruje rozdiel kvality).
Po cca 2 rokoch používania NX10 som s ním stále nanajvýš spokojný, ešte som ani nevyužil všetky jeho možnosti (napr. kontinuálne ostrenie, výstup do RAW, scénické režimy,...), teda stále mám čo objavovať. Čo si na ňom najviac cením - kvalitný obrazový výstup, ergonómiu (tvar a ovládanie) zrkadlovky, primeranú veľkosť (s 30mm objektívom ako kompakt), čip veľkosti APS-C, s viacerými objektívmi (a možnosťou dokúpenia ďaľších srandičiek za pár Euro napr. cez ebay) vysokú univerzálnosť. Ambície na profesionálne foto nemám a za cenu porovnateľnú s vyššou triedou kompaktov som dostal oveľa viac muziky na bežné fotenie, napr. aj takéto: