MiroH,
stale jsem si rikal, proc si beres tu DP s sebou na kolo. Ted mi to je uplne jasne! Jak pises, tak kvuli vaze. Nebylo by lepsi si tu potrebnou vahu vylepsit treba piskem do kapsy? Ten nema hrany a tak netlaci.

axislubo,
clovece, ja ti fakt zavidim; ty jsi hotovy basnik! Vymyslis si v posledni dobe takova kvetnata slova o svych fotkach focenych tvou milovanou sigmickou, ze bys mohl a mel uz pomalu poradat nejakou vystavu tvych zivych del, clovece! A nezapomen na ochranku u vchodu, aby ti ty zive fotky, ktere umi jen foveon, z te vystavy studem neutekly.....

Je tedy faktem, uz to dokonce dva majitele sigmy tady potvrzuji, ze fotky, ktere jsou tzv. zavojnate, jsou jak zive. Asi jsou, kdyz ti dva absolvovali ten test o jestrabech.... No ono to ma svou vyhodu. Takova sigma, jedno jaka nema zadnou moznost s ni natacet video, protoze to je fakt zbytecne, protoze fotky, jedna jako druha, jsou taaak zive....

Kam se hrabe na tyto vyrobky fotak s bayerem. Abychom si to pamatovali: Bayer dela divne barvicky, takove proti sigmam neprirozene, i kvuli tomu, ze nedela moc casto ty povestne magicke zavoje, ktere jsou jak zive, jako sigma, foti naprosto ploche a igelitove obrazky, ktere i zkusenemu fotografovi uz ze zvyku tak nejak unikaji jak je na ne zvykly, atd, atd.
Takze jsem se zase nechal temi argumenty presvedcit a protoze jsem prave utrzil kapku penez z prodanych plochych a igelitovych bayerovek, jdu a koupim si zase znovu jednu sigmu, aby mi neco neuslo. Take ale proto, abych sel s dobou, nebot jen sigma umi v patricnych rukach zive obrazky ( pochybuji sice, ze ja bych cvaknul taky takove jako tady mistni hosi) a take proto, abych moji koupi pozastavil to valne umirani sigmackych fotaku na vsech trzich ve svete.....

Vzdyt ti lide nevi vubec co ztraceji, ze si zadnou sigmu koupit nechteji.....

Diky pratele za vase uprimna slova a domluvy, ktere jsem ja ubozak tolik potreboval a jak videt, mi fakt schazely!
Petr
PS. Jarousi, co mam na tu tvou posledni rici... Je to fakt suprovka, zvana magentovka fialova, jako ziva, jako ziva..... fakt.....

...a ty ostatni... no super superior parada... fakt jako zive....
Takze, summa summarum, nebyt amateru, tak bych si asi sotva zafotil.... Diky, amateri; jen vy nam, tomu zbytku lidi, co se drzi fotaku, ukazujete tu spravnou cestu jak na to; ten zbytek uz snad i sami zvladneme... kdyz ne, tak......
P.
...k fotce: kupte si sigmu a zadne brejle nepotrebujete.....