Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod jajakm » 31 črc 2015 21:08

...
Přílohy
KO-42.jpg
KO-42.jpg (657.87 KiB) Zobrazeno 3744 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 31 črc 2015 21:19

axislubo napsal: "...ale tie fotky su živé..."
To je přesně ten důvod, proč jsem dlouho dával přednost filmu před digitálem ;). Takže výjimečně pár diáků.

Jardo, ta poslední je parádní, hlavně kompozičně (n).
Přílohy
Baroko.jpg
Baroko.jpg (279.77 KiB) Zobrazeno 3746 krát
Lysá hora z Grúně, Velvia 100F.jpg
Lysá hora z Grúně, Velvia 100F.jpg (492.31 KiB) Zobrazeno 3746 krát
Idyla v Javorníkách, Velvia 100.jpg
Idyla v Javorníkách, Velvia 100.jpg (454.59 KiB) Zobrazeno 3746 krát
Na Portáši, Velvia 100.jpg
Na Portáši, Velvia 100.jpg (475.04 KiB) Zobrazeno 3746 krát
Portáš - kouř a protisvětlo.jpg
Portáš - kouř a protisvětlo.jpg (461.39 KiB) Zobrazeno 3746 krát
Chaloupka s plotem.jpg
Chaloupka s plotem.jpg (492.99 KiB) Zobrazeno 3746 krát
Jarouš

Příspěvekod Jarouš » 31 črc 2015 22:31

Prý modrý úplněk. Nevím, kde na to přišli... ;)
Přílohy
SDIM4172.jpg
SDIM4172.jpg (430.27 KiB) Zobrazeno 3745 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 200 mm
Čas expozice: 1/10 sec.
Clona: F/5.6
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 01 srp 2015 07:08

MiroH,

stale jsem si rikal, proc si beres tu DP s sebou na kolo. Ted mi to je uplne jasne! Jak pises, tak kvuli vaze. Nebylo by lepsi si tu potrebnou vahu vylepsit treba piskem do kapsy? Ten nema hrany a tak netlaci. :)

axislubo,

clovece, ja ti fakt zavidim; ty jsi hotovy basnik! Vymyslis si v posledni dobe takova kvetnata slova o svych fotkach focenych tvou milovanou sigmickou, ze bys mohl a mel uz pomalu poradat nejakou vystavu tvych zivych del, clovece! A nezapomen na ochranku u vchodu, aby ti ty zive fotky, ktere umi jen foveon, z te vystavy studem neutekly..... :)

Je tedy faktem, uz to dokonce dva majitele sigmy tady potvrzuji, ze fotky, ktere jsou tzv. zavojnate, jsou jak zive. Asi jsou, kdyz ti dva absolvovali ten test o jestrabech.... No ono to ma svou vyhodu. Takova sigma, jedno jaka nema zadnou moznost s ni natacet video, protoze to je fakt zbytecne, protoze fotky, jedna jako druha, jsou taaak zive.... :lol:

Kam se hrabe na tyto vyrobky fotak s bayerem. Abychom si to pamatovali: Bayer dela divne barvicky, takove proti sigmam neprirozene, i kvuli tomu, ze nedela moc casto ty povestne magicke zavoje, ktere jsou jak zive, jako sigma, foti naprosto ploche a igelitove obrazky, ktere i zkusenemu fotografovi uz ze zvyku tak nejak unikaji jak je na ne zvykly, atd, atd.

Takze jsem se zase nechal temi argumenty presvedcit a protoze jsem prave utrzil kapku penez z prodanych plochych a igelitovych bayerovek, jdu a koupim si zase znovu jednu sigmu, aby mi neco neuslo. Take ale proto, abych sel s dobou, nebot jen sigma umi v patricnych rukach zive obrazky ( pochybuji sice, ze ja bych cvaknul taky takove jako tady mistni hosi) a take proto, abych moji koupi pozastavil to valne umirani sigmackych fotaku na vsech trzich ve svete..... :)
Vzdyt ti lide nevi vubec co ztraceji, ze si zadnou sigmu koupit nechteji..... :(

Diky pratele za vase uprimna slova a domluvy, ktere jsem ja ubozak tolik potreboval a jak videt, mi fakt schazely! (n)

Petr

PS. Jarousi, co mam na tu tvou posledni rici... Je to fakt suprovka, zvana magentovka fialova, jako ziva, jako ziva..... fakt..... :lol:
...a ty ostatni... no super superior parada... fakt jako zive....

Takze, summa summarum, nebyt amateru, tak bych si asi sotva zafotil.... Diky, amateri; jen vy nam, tomu zbytku lidi, co se drzi fotaku, ukazujete tu spravnou cestu jak na to; ten zbytek uz snad i sami zvladneme... kdyz ne, tak...... (y)

P.
...k fotce: kupte si sigmu a zadne brejle nepotrebujete..... :lol:
pe-pa

Příspěvekod MiroH » 01 srp 2015 11:11

Pe-Pa ... môžeš mi s tou váhou pomôcť ... u nás totiž Fujinon pancake 27/2,8 stojí nehorázne peniaze.
Miro
MiroH

Příspěvekod MiroH » 01 srp 2015 12:14

Ale aby som nezabudol...jazierko pri vstupe do zámku Schlosshof sa mi nakoniec podarilo odfotiť .... ale ak sa dobre pozriete, v pozadí už cupitá ďalšia nevesta ;) ....
Inak Pe-pa, aký model kupuješ ;) ?
Miro
Přílohy
ďalšia nevesta...-.JPG
ďalšia nevesta...-.JPG (301.95 KiB) Zobrazeno 3690 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/5
Expoziční program: Normal program
Metering mode: Center-weighted average
MiroH

Příspěvekod pe-pa » 01 srp 2015 12:57

MiroH, tady ho mas za polovinu: http://www.ebay.de/itm/Fujifilm-Fujinon ... oryId=3323

Miro, jak to myslis s tim modelem - aky model kupujes? Nerozumim jak to myslis, myslis tim tu sigmu, co jako chci znovu koupit? Jestli toto myslis, tak to byl jenom zert, uz zadnou sigmu nechci, byly dobre jen na nektere druhy krajinek a to jeste s nejistotami jak to v pocitci vyleze. Sice mne driv lakaly, ale hlavne a taky proto, ze jsem chodil sem do sigmackeho vlakna, kde jsme si drive s Lacou dobre i mimo vlakno popovidali. Vubec nejvic vzpominam vlastne jen na DP2S, ktera byla obrazove jedina suprova, ale mela prave tu "chybu" jak jsem blbec tehdy myslel, a to, ze mela maly obrazek, malo bunek sensoru. Ty dalsi sigmy mely vlastne stale maji jich uz vic, ale zase jsou problemy jinde; takze Salve mila sigmo, radeji ten totalne spolehlivy a totalne presne jako fotaky na film, nariditelny bayer.... :)

Petr
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 01 srp 2015 16:21

Ahoj kluci s jestřábím zrakem! :lol:
MiroH, nevysvětluj si prosím mou poznámku zle, ale ten poslední obrázek skutečně táhne hodně do modra. Jen pro pokus jsem v PhotoShopu u tohoto obrázku kliknul na buton "barvy automaticky" a takto to dopadlo. Nic víc jsem s tím nedělal. Takto to vypadlo přímo s DP2 ??
Mrkni se, co Ty na to?
Ahoj, Josef.

P.S.
Toto sahání do cizích obrázků nemusí být každému po chuti. Uvědomuji si to a jestli to je i Tobě nepříjemné, tak dej vědět!
Přílohy
ďalšia nevesta...-.JPG
ďalšia nevesta...-.JPG (480.4 KiB) Zobrazeno 3659 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/5
Metering mode: Center-weighted average
josef38

Příspěvekod Martynko » 01 srp 2015 17:14

Docela teď uvažuju, jak budu požadovat změnit název tohoto vlákna, už to s foveonem nemá nic polečnýho :( ale asi sem prostě přestanu lízt, krom jen pár foveoňáckých lidí se tu stále snaží propagovat to samé mimo foveona což je prostě pro foveoňáka unavující...

tak naposled, pak se ještě rozmyslím, zda tu budu pokračovat...
Přílohy
SDIM3917.jpg
SDIM3917.jpg (334.11 KiB) Zobrazeno 3647 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
ISO: 50
Model: SIGMA DP1S
Exposure bias: 3/10 EV
Metering mode: Spot
Martynko

Příspěvekod axislubo » 01 srp 2015 18:59

No Pe-pa sa toto vlakno pokusa znicit, neviem preco. On by chcel aby sme si kupili vsetci Fuji a budeme robit skvele fotky ako on. Pe-pa, ty si predajca fuji? Ja som nikdy nenadaval na nejaky fotak alebo znacku. Mam doma sony nex, nikon d-7100, a sigmu. Predtym som mal este olympus. Nenadavam na ziadny z nich, aj ked ma kazdy svoje muchy, ale aj prednosti.
Pe-pa, mier ;)
axislubo

Příspěvekod pe-pa » 01 srp 2015 19:29

Martynko, prosim te udelej to! Takhle se unavovat je uz prilis! Je to take videt na tom tvem poslednim obrazku; je cely do magenty a zlute, no sragorka non plus ultra. Asi, nebo jiste jsem te prechvalil; vypada to, ze tech par dobrych fotek se ti povedly jen nahodou.

Jestli odsud chces nebo nechces odejit je jen tvoje vec; tak se tady nedelej jako pofnukujici petilety parchant a rozmysli si to jak chces.

Axislubo, mas pekne kecy, ze chci toto vlakno rozbit a aby si vsichni poridili fuji. To snad nemyslis vazne tady psat takove dusevni slabiny! Dej s tim pokoj, ukaz poradna kvalitni fotky a nikdo, tedy ani ja ti uz ublizovat nebudem. Nejste vy snad nejaci ufnukanci?
Ukazte tady fotky, ktere stoji za ukazovani a fotte si treba s pikslou od veproveho. Mne to urcite vadit nebude. Ze se tady zminuji o bayerskych fotacich je jen proto, ze tady nekteri lide se hodne precenuji a mysli si, ze je pro ne sigma jednoduchy fotak; neni a nebude, protoze jim na ni schazi hodne a hodne vedomosti, ktere si nelze jen tak osvojit tim, ze se u tech sragorek macka poze spoust a foti se co vyleze.....

Petr

....a nesvadej to na mne, ze nicim tohle vlajno!!!1 Kdo tady nici tohle vlakno jsou ti vecni cvakalove, kteri tady vecne ukazuji nepovedene v pravde zkurvene fotky na maximum a pak tady vedou takovehle inteligentni reci....

P.
pe-pa

Příspěvekod axislubo » 01 srp 2015 21:01

Dnesne foto, Skusil som nainstalovat irfanview 4.38. Zmensit viem, doostrit podla nejakej stupnice som nenasiel, a po resize to ma nejak malo kilobajtov.
Přílohy
SDIM00161irfan.jpg
SDIM00161irfan.jpg (181.05 KiB) Zobrazeno 3613 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/2.8
axislubo

Příspěvekod Jarouš » 01 srp 2015 21:17

MiroH, že ta fotka takhle z DP2M nevypadla, je jasné. Ty zelené fleky na obloze způsobené přehnaným FillLigtem po Josefově úpravě vylezly ještě víc. Vykašli se na čísla na RGB škále a spolehni se na vlastní zrak ;).
Martynko, co blbneš, vždyť já žádný jiný foťák než Sigmu nemám. Radši si už konečně srovnej tu bílou u té bezchybné DP1S, protože se zdá, že si Petr konečně po několika měsících poprvé umyl oči. Nebo třeba zabraly nějaké oční kapky, čert ví... Příspěvků tady máš jenom pár a už bys prchal ;).
Petře, ničíš toto vlákno a běž už konečně do prdele. Nedávno jsi byl vyzván, abys šel obohatit Fuji, nechápu, proč nejdeš předvádět své vědomosti, nároky a umění tam. Každý alespoň trošku ambiciózní fotograf to přece bude umět náležitě ocenit ;).
Jarouš

Příspěvekod MiroH » 01 srp 2015 21:41

-Jozef38, kritika mi vôbec nevadí...naopak som rád, že si reagoval ... rád sa dozviem iný názor na moju fotku. A máš pravdu. Prehnal som to ... najprv som to chcel skorigovať, ale dosť som sa ponáhľal ...takže som to nechal tak a dal som to do vlákna ... súhlasím je to príliš do modra... Jozef, originál RAW s DP2 som ani nechcel najprv upravovať. Expozícia vyšla katastrofálne a v SPP s tým žiaden zázrak spraviť nešiel..... Perfektne vyšla nasledujúca snímka, ale to mi nevesta prešla pár metrov a z hlavy jej trčí akýsi komín či čo to je...takže nepoužiteľné...keby som mal čas, tak ten komín zretušujem...... Takže som sa rozhodol "zachrániť " tú predchádzajúcu. A takto to dopadlo ... ale máš pravdu, modrú som prehnal...
-pe-pa, pridal som tam žmurkajúceho smajlíka...ale priznávam, trochu si ma nachytal. Inak myslí si, že si s tým faveonom kedysi celkom kúzlil, takže som myslel, že v tom chceš pokračovať :D . Ďakujem za link na pankica. A asi to skúsim ... nemám chuť dať 500 E za tento objektív, aj keď sa zdá byť ostrosťou najlepší z celej plejády Fujin. Inak mal som ho na mojom foťáku a skúšal som ho. Má jeden čudný neduh. Pri namáčknutí sa mierne pretočil a až potom zaostril... ale aj to by som prežil.
-A ešte niečo. Clapci ktorí tu dávate fotky, nedajte sa odradiť...pe-pa to s tou kritikou myslí dobre ... iba by mal trochu zjemniť, aby Vás neznechutil. Ja keď som tu záčínal, tak sa so mnou veru nemazlili ... ale lepšie, ako keď vás stále len chvália..... Zo SIGMY sa dá vytiahnuť strašne veľa, ale treba sa s tým "pomazliť" a nie len v SPP. Ja sa s tým mazlím už roky a stále nič :oops: .Ale určite budem pokračovať. Niektoré veci ale s DP neviem urobiť ale na to mám iný fotoaparát.
Takže mier tomuto vláknu a veľa pekných fotografií.
Miro
MiroH

Příspěvekod jajakm » 01 srp 2015 21:42

...
Přílohy
JA-01.jpg
JA-01.jpg (907.25 KiB) Zobrazeno 3608 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/80 sec.
ISO: 200
jajakm

Příspěvekod MiraM » 01 srp 2015 22:06

Pánové, nechápete, že pe-pa, konopa , Mahler atd, chce jen plivnout lidem do polívky? Jasné je, že chce zničit vlákno. A to by se mělo bránit.
Pete, mazal bych mu všechny příspěvky - úplně všechny !!! Nechápu, proč by se tady měly řešit aparáty Fuji . jistě dobré, ale proč tady!? Prostě je třeba toho chudáka smáznout. Přeji všem hodně trpělivosti. M
MiraM

Příspěvekod Jarouš » 01 srp 2015 22:27

MiroM, pe-pa (Petr Mahler) není konopa, vyjadřovací schopnosti tomu neodpovídají. Můžeme si za to sami, měli jsme se hned na začátku pevně postavit za Peteho. Jenomže jsme byli zticha, což, jak dávno známe z historie, problém vůbec nevyřeší, ba přesně naopak (y) :cry: .
Jardo, předběhl jsi mě (n). Z mé Sigmy to vylézá takhle, je to na začátku s mým objektivem bez filtru. S tou 70/2,8 je to, bohužel, přesně tak, jak jsem čekal... ;)
Přílohy
SDIM4174.jpg
SDIM4174.jpg (489.85 KiB) Zobrazeno 3599 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/9
SDIM4177.jpg
SDIM4177.jpg (479.84 KiB) Zobrazeno 3599 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 21 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
SDIM4176.jpg
SDIM4176.jpg (496.98 KiB) Zobrazeno 3599 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Jarouš

Příspěvekod japakm » 01 srp 2015 23:15

Jarouš, Jarda
a takhle ode mne (upravováno pouze EV mírně do minusu a X3FILL mírně do plusu).
Pavel
Přílohy
SDIM2770-2780a_s4.jpg
SDIM2770-2780a_s4.jpg (1.21 MiB) Zobrazeno 3593 krát
SDIM2822-2839_s4.jpg
SDIM2822-2839_s4.jpg (1.72 MiB) Zobrazeno 3593 krát
japakm

Příspěvekod japakm » 01 srp 2015 23:34

axislubo píše:Dnesne foto, Skusil som nainstalovat irfanview 4.38. Zmensit viem, doostrit podla nejakej stupnice som nenasiel, a po resize to ma nejak malo kilobajtov.

Zdravím,
v přílohách ukázano, kde najít nastavení efektů.
Pavel
Přílohy
irfan1.jpg
irfan1.jpg (334.24 KiB) Zobrazeno 3751 krát
irfan2.jpg
irfan2.jpg (325.08 KiB) Zobrazeno 3751 krát
japakm

Příspěvekod Jarouš » 01 srp 2015 23:41

Tak první kousek ze 70/2,8 Macro a pár výřezů bez úprav. Pro dnešek stačí.
Přílohy
SDIM4178.jpg
SDIM4178.jpg (479.87 KiB) Zobrazeno 3750 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70 mm
Čas expozice: 1/80 sec.