Ja za to ale nemohu, jsem uz takovy, chci vsechno zlepsit, dostat to na patricnou uroven a kvalitu. Co nadelas. Kdo nebo komu to jak to dela vyhovuje je sice jen jeho problem, ale pak se s tim co udela nikde ukazovat anebo jenom proto, ze chce k te sve fotce komentar jestli je dobra nebo co by to jeste chtelo.
Problem v ceskych fotoforech je ale ten, ze z duvodu neznalosti, neinformovanosti, nekvalifikace a jinych dalsich pricin se fotky po strance kvality ve vsech smerech nekomentuji a ze vseho nejvic lidi, ne ze by tim chteli neco rict, ale ze se musi k autorovi prihlasit, ze jsou na jeho strane, proc to nevi ani oni sami, smajchluji se do prizne, chvali vsechno co vidi ( viz priklad toho astronauta MiraM)a co je asi ale nejpravdepodobnejsi, ze tim ze chvali hlava nehlava delaji se sympatickymi a hlavne se sami sebe povysuji na jako-by nejvetsiho znalce a odbornika na fotky...... a autor si mysli, ze holt umi; co ten pe-pa blbne a .......
I ja preci jsem dlouha leta a se vsemi sigmami se pokousel z nich dostat tu vyhlasovanou a propagovanou obrazovou kvalitu, s doufanim, ze pristi model uz bude perfektni.... ale nebyl, jak vime, jen se v nem utopily dost velke prachy. Jelikoz mi zalezelo na opravdove kvalite, nemohl jsem dlouho s takovym fotakem fotit a byt v nejistote co vlastne z te karty vyleze i kdyz jsem soucasne fotil i s bayerem a jestli to bude vubec mozne k poradnemu upraveni, jake jsem potreboval. Bylo to vzdy moc nejiste a tak jsem od tech sigmen odesel k bayerovi uplne a nelituji toho do ted. Chodim sem jenom vlastne z urcite setrvacnosti, nebot jsem zde take rady let byl presvedceny sigmak a ze se z tech fotaku da opravdu neco kloudneho a trvale dostat a dostavat, ale ve skutecnosti to nejde.
Josefe, mam take tu Fuji X-E2, ktera je opravdu znamenita. Ted ji nosim v kapse s nasazenou Fujinon 27mm, takze je to pekne nositelne a objektiv je suprovy take

Petr