u nás rostly jak kdy a jak kde, něktrý rok to bylo tak slabé, že se nenašly žádné... jinde jsou poměrně hojné, nyní mám místa kde se dají najít celkem pravidelně je to houbička velmi oblíbená
pusch mne tak namlsal, že jsem odpoledne vyšel lesa. Bída. Začínají lističky, zatím by je ale i truhlář s dlouholetou praxí na cirkulárce na prstech spočítal... Jeden vrak kováře a pár nejedlých potvor.
leze.jpg (213 KiB) Zobrazeno 10372 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 90 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/3.8
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: NIKON D50
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -2/6 EV
Metering mode: Center-weighted average
liska.jpg (191.84 KiB) Zobrazeno 10372 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 90 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 200
Použití blesku: Ne
Model: NIKON D50
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -2/6 EV
Metering mode: Center-weighted average
Až večer při zalévání kytek v Chotěboři mi padlo oko na jednoho kozáka - v místech, kde je obvykle sbírám koncem léta při sekání.
Pánové, je to o velké náhodě být v pravý čas na správném místě Prošli jsme v lese pět osvědčených míst a NIC cestou na ta místa jsme naštěstí zakopli o hříbka a to tak, že doslova... někdo mu ukopnul hlavičku, byla už mírně jetá ale prozradila místo nového naleziště, na třech místech bylo dobře schovaných několik rodinek Ještě pro upřesnění, lokalita Chřiby
Přílohy
kozáčci.jpg (114.39 KiB) Zobrazeno 10403 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/9
ISO: 400
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon EOS 50D
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
poslední na cestě.jpg (239.05 KiB) Zobrazeno 10403 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 250
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Macku ahoj, ten je, vsak taky radio hlasilo, jakej jste na klatovsku dostali pridel vody...pak staci tepla noc a kde je jejich flek, jak naseto...mluvim z vlastni zkusenosti, jeste kdyz jsme na soutoku Luznice, pod Kolodejemi stanovali...
tady je po fleku, zarostle,samej stin a humus...jina firma uz tam srotuje...
...hmmmm, nějak jsem nepochopil způsob vkládání fotek, pokud jich dám více do jednoho příspěvku: poslední je zobrazen jako první (snad si to zapamatuju.......)