Ještě dvě domácí, podvečerní.
Moderátor: Pete2
Martynko píše:axislubo:![]()
trochu jsem to vytahoval ze stínů, přesto mne stále foveon udivuje, že i přes spousty šumu a zelenomagentových fleků si každý pixel nese svou barevnou informaci...
axislubo píše:Chcem sa opytat. Ked sa mi nacitava fotka v spp ( novy x3f file ) tak fotka na obrazovke vyzera ovela lepsie ako ked sa nacita uz x3f na upravu. farba aj ostrost a celkove podanie je ine. kolko upravujem tolko upravujem ale k takej fotke sa neviem dopracovat ziadnou upravou. Vam to robi podobne? dik
pe-pa píše:Jajakm, ty samozrejme a jak videt neztracis se mnou slovo, coz mi ani nejak nevadi, ale co se tyce foceni se sigmou, jsem povinnen te upozornit, ze SPP je znamenity program, kde neni treba hledat jiny nahradni nebo "lepsi" jako je treba DXO, ktery lepsi ani o trochu neni, spis horsi.
Musis si uvedomit dva veci a pevne se jich drzet a vzdy pri uprave fotek si na ne vcas vzpomenout!!!!! Prvni vec je, ze Pete foti s DP3 a jeste zridka a jeste nejradeji do JPG, protoze si vetsinou s barvami v RAWU neumi poradit, protoze to vubec neumi a hlavne to je jeho problem u Sigmy jiz leta letouci, jiz od te jeho prvni SD10. Je na to holt tvrdy, coz se mu nemuze vytykat, ale jen to, ze se neprizna, hleda leta priciny jinde a oblbuje ruznymi navody, jako treba ted tebe a ty, kteri to zbasti.....Pete foti s DP3, ktera mu vyhovuje kvuli portretnimu objektivu, ale dal uz ne, proto nejradsi ted v JPG, protoze mu to da urcity smer barevnosti, ktery uz pak zvladne sem tam doladit; s tim DXO se dela jen zajimavy jak to on "objevil", ale jiny editor neni ve skutecnosti vubec nutny!!!!, ktera (ta DP3) je ve vsech jejich barevnostnich nastavenich trosku jinak naladena, hlavne a nejvic na portrety a pod. nez treba ta tvoje Kamera, ktera je vic neutralni, vic universalni pro pripadnou profesionalni praci, kdy fotograf vi co a jak a proc uplne stoprocentne a hlavne to ma "v maliku".
Petr
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků