Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Re: Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Příspěvekod Fauve » 11 čer 2015 06:45

Kamarádi, přeji příjemné ráno a úsměv až do večera
Lasto děkuji za radu, nicméně si myslím, že jsem "Muj disk" od Google v počátcích už také zkoušel a nakonec ho zavrhnul. Když telefon propojím káblíkem s PC, tak by to měl umět stáhnout i Zoner, párkrát se mi to podařilo, ale obyčejně se Zoner zablokuje. Celkem se nedivím, já mám v mobilu 44 fotek a on (blbec) najde 1100 souborů (y)
Včil posílám fotky na DropBox, ale též naprd.
Tak dnes tedy vidím za okny sluníčko, v pyžamu fotit ven nepůjdu a oknem to dost dobře přes síto proti mouchám nejde :lol:, tak fotky až později.

Přijdou dva Irové do hospody a poručí si flašku whisky. Pak jen sedí a beze slova pijou. 30 minut. Hodinu. (Pijou pomalu, ne jako Češi.) Pak, když jsou na dně flašky, si objednají další. A zase ji beze slova vypijou. Po téhle flašce následuje i třetí, čtvrtá a pátá. To už je dávno večer (přišli ráno). Když dopili tu pátou flašku whisky, se jeden z nich zeptá toho druhýho: "Tak co, dáme ještě jednu flašku?" A ten druhý odpoví: "Přišli jsme sem chlastat nebo kecat?"
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod bmx » 11 čer 2015 07:11

Ahoj, zkusil jsem druhý telefon, poprvé...šlo to normálně, klepnul jsem na počitač a tam se telefon objevil, na další kliky jsem fotky našel a stahnul, stejně tak jsem odstranil...
Ale Nokia má větší záběr... ;)
Přidám Samsung ženy, fotil jsem s ním poprvé, dobře to fotí... :lol:
bmx

Příspěvekod Fauve » 11 čer 2015 11:55

Opět jsme se byli venčit, tak jsem trošku zkoušel. Lasto, už jsem si vzpomněl proč jsem Google Disk vyměnil za DropBox Kopírování obrázku z mobilu na DropBox je asi o 30% rychlejší, neměřil jsem to přesně se stopkami v ruce a ještě doplním při pokusu stáhnout více snímku do PC najednou, je prostě bezohledně zazipuje. Jindro, poslední dva obrázky jsou bez úprav, jen zmenšené, mám dojem, že skoro 10 let starý DMC má obrázky lepší než mobil ;)
Přílohy
FT0309.jpg
FT0309.jpg (578.08 KiB) Zobrazeno 3060 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 3.5 mm
Čas expozice: 1/2164.5021645022 sec.
Clona: F/1.8
ISO: 95
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: E380
Expoziční program: Nedefinován
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
FT0310.jpg
FT0310.jpg (511.51 KiB) Zobrazeno 3060 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1984.126984127 sec.
ISO: 100
FT0311.jpg
FT0311.jpg (508.38 KiB) Zobrazeno 3060 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.6 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FX30
Expoziční program: Normal program
Metering mode: Pattern
Fauve

Příspěvekod bmx » 11 čer 2015 14:44

Petře, to je jasný, mobil zůstane mobilem i když se někdy povede a fotí dobře... :lol:
bmx

Příspěvekod Fauve » 11 čer 2015 18:46

Tak jsme to Jindro ty mobily probrali a myslím, že je škoda si s tím kazit důchod (n).

Jeden komín Slezanu než bude taky zbourán (Slezan svého času ve Frádku zaměstnaval 40 tisíc ženských), jo špúulky jsme jim říkali :lol:
Přílohy
FT0312.jpg
FT0312.jpg (593.96 KiB) Zobrazeno 3020 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/3759.3984962406 sec.
ISO: 95
Fauve

Příspěvekod bmx » 11 čer 2015 18:56

Petře, zdravím, tečku udělám a příště...telefon jen na krajinky... :lol:
Přílohy
telefonem_to_moc_nejde.jpg
telefonem_to_moc_nejde.jpg (517.57 KiB) Zobrazeno 3019 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.48 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/2.3999938964844
ISO: 50
Model: LT22i
Exposure bias: -1/3 EV
bmx

Příspěvekod bmx » 11 čer 2015 19:02

Není to o moc lepší... ;)
Přílohy
taky_SONY.jpg
taky_SONY.jpg (476.65 KiB) Zobrazeno 3233 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.7 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 80
Model: DSC-S600
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: -10/10 EV
bmx

Příspěvekod bmx » 11 čer 2015 19:29

Ještě pár pokusů... ;)
bmx

Příspěvekod **lasta » 11 čer 2015 20:40

Fauve » dnes, 11:55
,,,,,,,,,,Lasto, už jsem si vzpomněl proč jsem Google Disk vyměnil za DropBox Kopírování obrázku z mobilu na DropBox je asi o 30% rychlejší, neměřil jsem to přesně se stopkami v ruce a ještě doplním při pokusu stáhnout více snímku do PC najednou, je prostě bezohledně zazipuje.

To je nesmysl. Rychlost nahrávání fotografií je omezena jen rychlostí připojení a zipování neexistuje. To cos používal nemá s tím co jsem nastínil nic společného. To by byla robota (y)

To co jsem popisoval (Google Drive) je úplně něco jiného. Když chceš, tak to funguje automaticky, vůbec o nic se nestaráš. Jen prohlížíš fotografie.
S fotografiemi zacházíš jak v galerii a to jak na úložišti, tak stažených v PC. Můžeš je třídit a řadit do složek.

I ten způsob zacházení je jiný než píšeš. V mobilu povolíš pouze jak synchronizovat , když zvolíš automaticky a tak se fotografie bez dalšího zásahu ukládají v kopii(či jak chceš) na disk pouze při připojení na hifi pokud to zvolíš. Můžeš z mobilu ukládat na disk i ručně a přes data poskytovatele. Prohlížet a editovat foto uložené na webu můžeš přímo z telefonu zrovna tak z PC.
Při ukládání z disku(webu) do PC rovněž. Jen pustíš poklepem aplikaci Google Drive a nové fotografie se ti uloží a prohlížíš je jak v galerii a můžeš je editovat. Můžeš nastavit synchro a při startu se ti do PC nahrají . Ty si je jen prohlédneš.

Fota jsou zobrazena jako v galerii a ve složkách, které si sám vytváříš. K fotografiím můžeš i dát komukoliv přístup, může si je prohlížet a dělat s nimi to, co povolíš-

Ty jsi nikdy Google Drive nepoužíval.

Ale co, byla to jen informace pro každého o perfektní pomůcce, dělej jak chceš. ;)
**lasta

Příspěvekod Fauve » 11 čer 2015 20:52

Lasto, když jinak nedáš, tak to ještě vyzkouším, jenže ono to fotografování na mobil je stejně jenom nouzovka, když si všechny ty tři krámy co mám, zapomenu na chalupě a odjedu do města, nebo naopak :lol:.
Fauve

Příspěvekod **lasta » 11 čer 2015 22:36

Když jinak nedáš?… :roll: .
Nechci se tě dotknout, ale mě je už jedno jak si budeš "dolovat" fotografie z telefonu do PC na co sis stěžoval , cituji tě:
Na dlouhou dobu poslední obrázek z mobilu, už mě nebaví pořád zápasit s tím jak z toho krámu ty fotky vydolovat
a proto jsem to napsal jako tip abych ti pomohl, jak je jednoduše přenést, bez zápasu a dolování a získat ještě bonusy navíc. :|

Nynější odpověď už jsem napsal jen jako informaci pro ty, kteří vlákno čtou aby nevěřili těm hloupostem které jsi ve své odpovědi na tip napsal a využili možnosti kterou jim zadarmo telefon poskytuje a zpříjemnili a ulehčili si život…konečně, mohou to využít i bez telefonu, jen jako aplikaci v PC ;)

Mějte se.
**lasta

Příspěvekod Fauve » 12 čer 2015 04:28

Kamarádi, přeji příjemné ráno a úsměv až do večera
No a tak končí zasvěcené rady :lol:
Ono tam je také ještě jeden zádrhel, jmenuje se licenční ujednání a v něm:
„Pokud nahrajete nebo jinak odešlete obsah do našich služeb, poskytujete společnosti Google (a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje) celosvětově platnou licenci k užití, hostování, uchovávání, reprodukování, upravení, vytvoření odvozených děl (například děl, jež jsou výsledkem překladu, přizpůsobení/adaptací či úprav provedených za účelem jeho lepšího fungování v rámci našich služeb), komunikaci, publikování, provozování a zobrazování na veřejnosti a distribuci takového obsahu Práva, která touto licencí udělujete jsou užita za účelem provozování, propagace a vylepšování stávajících služeb a vývoj nových služeb. Licence přetrvává i poté, co přestanete naše služby používat (např. firemní zápis přidaný do služby Mapy Google). Některé služby umožňují k obsahu, který jste do služby odeslali, získat přístup nebo jej odebrat. Některé služby zahrnují také podmínky a nastavení, která naše možnosti používání odeslaného obsahu vymezují. Ujistěte se, že při odesílání obsahu do služeb disponujete příslušnými právy k udělení výše uvedené licence.“
No a já mám své soukromí rád :lol:

Mám tady obrázek našeho balkonu, jak vypadal před dvěma léty, než z našeho domu udělali tepelně izolační kostku (y)

Tři obstarožní seňory seděly před bungalovem. Naráz přiběhl mohutný orangutan, uchopil jednu a odnesl ji do pralesa. Jedna ze zbývajících povídá závistivě: "Nevíš, co na ni viděl?"
Přílohy
FT0313.jpg
FT0313.jpg (570.11 KiB) Zobrazeno 3173 krát
Fauve

Příspěvekod bmx » 12 čer 2015 07:16

Ahoj, koukám, balkony prostorné, akorát tenkrát, to hrazení z plechu, bylo BRUTAL... (y)
nafoť současný stav... ;)

Tady sluníčko, bude pěknej den...právě probíhá souboj s Dysonem... :roll:
bmx

Příspěvekod **lasta » 12 čer 2015 07:22

Fauve » dnes, 04:28
Ono tam je také ještě jeden zádrhel, jmenuje se licenční ujednání a v něm….

Kde to žiješ? Ty neustále mateš lidi. :lol:
To co jsi uvedl neplatí pro aplikaci a obsah disku Google Drive a neplatí ani pro souběžnou aplikaci Fotografie, kde uživatel dostává neomezený prostor pro své fotografie za určitých podmínek, ty jsou myslím 16Mpx čip. Větší komprimují, je to primárně určeno pro fotografie z mobilů a neplatí ani pro Gmail . U nich zaručují nedotknutelnost soukromí. (n)
**lasta

Příspěvekod Fauve » 12 čer 2015 07:43

Lasto, nedotknutelné soukromí je jen to co máš ve své hlavě, to co napíšeš třeba jen na papír, ti může někdo použít a zneužít. Možná pro tvé děti už nebude soukromí ani v jejich hlavě.

Jindro pár dnů zpátky řešili jsme tady ty rorýsy viewtopic.php?f=33&t=841&start=4280
Přílohy
FT0314.jpg
Náš pes když chrní
FT0314.jpg (571.46 KiB) Zobrazeno 3152 krát
Fauve

Příspěvekod **lasta » 12 čer 2015 07:56

Divím se ti, že s tvým myšlením se odvažuješ vyjít na ulici? Tam tě přece dle tvého myšlení může přejet auto, zabít meteorit, ušlapat kůň, zastřelit policista, zabít spadlý balkon, kousnout vzteklý pes, pokálet pták, …. :lol:

Jinak v kontextu toho co jsi napsal, dáváš všem data touto komunikací, to tak je.
Velkého Bratra se už nikdo nikde nezbaví…. ;)
Naposledy upravil **lasta dne 12 čer 2015 08:06, celkově upraveno 1
**lasta

Příspěvekod Fauve » 12 čer 2015 08:06

Lasto vše je pravda. Možná se mi už něco z toho i stalo, před třemi léty pokálel racek švagra. A hezké to nebylo. A teď už vás tady nechám a jdu pracovat na chalupu. Minulý týden jsem skoro uvařil solární kolektor (na střeše bylo 378 K). Dnes budu nastavovat ochranné prvky.
Přílohy
FT0315.jpg
Ještě před 10 léty jsem tady kupoval koberec, dnes zanedbaný sklad
FT0315.jpg (521.86 KiB) Zobrazeno 3139 krát
Fauve

Příspěvekod gustav » 12 čer 2015 13:29

Tak jsem konečně klidný (n) , od 11-ti hodin jsem podruhé dědou (n) . Včera jsem nic nepsal, věděli jsme, že to bude dnes.
Týden byla dcera v nemocnici a byly nějaké komplikace, jak jsem to pochopil, tak se pupeční šňůra nějak zamotala. Ale už je na světě,
obě holky jsou v pořádku (n) , to je to nejdůležitější.
Petře, takových míst, jak ten zanedbaný sklad, tu máme také dost, naštěstí si to vždy někdo pronájme. A i když tam prodává to, čeho tu je dostatek, alespoň se musí o objekt trochu starat. Stejně tam nikdy nevydrží dlouho. Tak třeba koberec si tu nekoupím, místo
toho je květinářství. Mimochodem v okruhu 100-150 m kolem něj jsou další tři :( . A kousek od nás, kde byly bytové doplňky apod., i
koberec tam šlo koupit, je dnes prodej PC a jiné elektroniky. Přitom obchodů s tímto sortimentem je tu jak nas.ané. Dlouho se tam neudrží.
A do třetice - nejlepší železářství ve městě zavřelo, když kousek dál si otevřel soukromník jiné, ale výběr má poměrně směšný.
Ale bylo to nové a lidé tam chodí. Pak tam byl nábytek, ten zkrachoval, protože v okruhu max. 150 m byly další dva. Teď tam prodávají hadry,
boty apod. Jako u stánků. A v prostorech, kde desítky let byl dobrý obchod s nábytkem, jsou zase ty hadry. Seriózní kamenný obchod
si tu ani neškrtne. Na náměstí je taková prodejna obuvi, ceny nejsou vůbec lidové a zeje to prázdnotou. Divím se, že se ještě drží.
No ale dost keců o těchto dnes normálních věcech (y) , raději ještě něco ze šuplíku ...
Přílohy
2007_P6302834-o.jpg
2007_P6302834-o.jpg (632 KiB) Zobrazeno 3099 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 40 mm
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/11
ISO: 200
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: Olympus E-500
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
gustav

Příspěvekod bmx » 12 čer 2015 15:41

Gustave ahoj, tak blahopřeji...jseš samá ženská, to je pohodička, starat se budou... (n)
bmx

Příspěvekod gustav » 12 čer 2015 16:54

Jindro, do teď jsem o tom nějak přemýšlel, ale je to pravda :o :D . Kdybych neměl i syna, tak teď už to jsou samé baby :D .
Žena, dcera, dvě vnučky a tři sestřenice :D . Bratrance nepočítám, toho jsem minimálně 40 let neviděl, žije někde na Slovensku.
A sestru manželky také asi nemohu počítat :D . Tak já i syn v hejně bab, to je sranda :D . A když si už konečně najde tu svou,
tak jejich přesila bude ještě větší. Ale je to pravda - aspoň nás má kdo obskakovat :lol: .
A mám jednu kinofilmovou ze začátku 80-tých let ...
Přílohy
samotář.jpg
samotář.jpg (422.33 KiB) Zobrazeno 3088 krát
gustav

PředchozíDalší

Zpět na Šeptáme do duté vrby