Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Jarouš » 09 čer 2015 22:19

Ještě z nedělní turistiky. Mezi šestou a sedmou večer (odpoledne?) to pořád ještě stojí v těchto dlouhých dnech za starou belu. Tato série je bez polarizáku, je to poznat na expozičních časech. Takže cvaky z ruky.
Pete, kocour je perfektní, i ta poslední kytka (n) (n).
Mimo téma. Stále ani kapka vody, v Čechách a v Bavorsku asi k neuvěření. A už je jasné, že nejméně do soboty nezaprší (y).
Přílohy
SDIM3667.jpg
SDIM3667.jpg (495 KiB) Zobrazeno 4594 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM3666.jpg
SDIM3666.jpg (472.51 KiB) Zobrazeno 4594 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
SDIM3663.jpg
SDIM3663.jpg (469.47 KiB) Zobrazeno 4594 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
SDIM3661.jpg
SDIM3661.jpg (488.16 KiB) Zobrazeno 4594 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2015 07:23

Jarous, mas nejake mylne informace o pocasi co se tyce Bavorska! Tady prsi skoro pravidelne kazdou noc, vcera v noci k ranu tady byla hrozna bourka vcetne pekne prutrze mracen. Pres den je tady ted dost pod mrakem, ale kdyz, tak nekdy kratce poprchavalo tedy to bylo vcera. Dnes rano zase prselo, ale ted po osme je uz po. :)

P.S. Uprimne: Libi se mi ty dve fotky s chalupou. A ta prvni krajinka, ale chybi ji popredi, davej si na to priste pozor, dela to krajinky plasticke! Ta druha nic moc. :)

P.S.II.

nemohu si odpustit maly postreh; je zajimave, jak mily MiroH promluvil mnohym tady z duse, nebot se nikdo neozval a ani nezaprotestoval ke spolecenske slusnosti a forme jeho komentare.... :) Je to az primo usmevne a mozna typicke pro dnesni smysleni lidi na vychode nasi republiky? Cim to je podmineno? Vrozenou socialni nesnasenlivosti, nebo cim?

Laco, jak videt, Miruv komentar je balsam na tvou dusi, co? Jindy, kdybych ja neco takoveho (nemusis mit strach, nejsem ani nejaky neonaci a ani fasista nebo dokonce rasista, jak tady ten) tady napsal, tak by uz tve hlaseni o me smazani bylo nejen u admina, ale uz by o tom psaly i vase nacionalni vlajkarske platky, co? :lol: :)

P.S. III.

...K MiroviM, take jeden z duvodu, ktery mne zde ve vlaknu drzi; pod Poznej svou vlast..... :lol:

Petr
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 10 čer 2015 10:26

Jarouš: "Stále ani kapka vody, v Čechách a v Bavorsku asi k neuvěření."
pe-pa: "Jarous, mas nejake mylne informace o pocasi co se tyce Bavorska! Tady prsi skoro pravidelne kazdou noc, vcera v noci k ranu tady byla hrozna bourka vcetne pekne prutrze mracen."

Víš, Petře, s Tebou to vážně není jednoduché. Když napíšu, že u nás neprší, což může připadat lidem v Čechách a v Bavorsku k neuvěření, tak to vážně neznamená, že si myslím, že neprší ani tam. Vím moc dobře, kolik toho napršelo na většině území Bavorska a Čech v posledních pěti, šesti dnech a proto jsem napsal přesně to, co jsem napsal. Tady pršelo naposledy v sobotu, 30. května. Buď to děláš schválně nebo už máš vážné problémy s porozuměním česky psaného textu. Nebo jsi jen velmi nepozorný. Ať je to jak chce, zavdává to další příčinu jakékoliv Tvé příspěvky ignorovat, protože neustále uvádět na pravou míru něco, co jsi pochopil špatně nebo vůbec, je docela vyčerpávající a stojí to zbytečně mnoho času s výsledkem v lepším případě nejistým, ale velmi často s žádným.
Popředí u té první fotky tvořil tak maximálně elektrický ohradník, který mi nijak atraktivní nepřijde, tak jsem vzal za vděk alespoň svažitými křivkami té louky. Když jsem popošel k prvním stromům na louce, výhled do krajiny už se velmi podstatně změnil a nelíbil se mi. Není to cílené focení na kšeft, jsou to normální momentky z turistiky.

MiroM, poslal jsem Ti SZ.
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2015 11:36

Jarousi, opravdu "to" schvalne nedelam, moje slovo! Jsem jiz strasne dlouho pryc a nedostatek kontaktu s Cechy, tedy s Cechy, kteri v republice ziji, je jak videt pomalu k poznani. Sam to nepoznam, ale za vic jak tricet let se cestina preci jenom trochu zmenila, co se drive v mluve pouzivalo je uz treba zastarale a nepouziva se a misto toho se narodily nove slovni vazba a slova. Mnohdy, kdyz tady neco ctu, tak mne to treba rozlobi, ale ve skutecnosti to muze byt docela bezna nova slovni a vetni vazba, ktera mi uz muze byt cizi a mohou z toho vzniknout i ruzna blba nedorozumeni. Za coz se samozrejme pri teto prilezitosti omlouvam. I proto chodim sem, abych tak nejak drzel kontakt s cestinou.

I ten tvuj komentar o pocasi jsem pochopil ze to o "pocasi" je a proto jsem ti tak v tom smyslu odepsal. Toto nove, tedy to ceske Idiom jeste nepoznam, tedy jeho pravy vyraz co jsi tim chtel rici a proto te prosim o vysvetleni. :)

Take se omlouvam za me pisemne uz asi velice zastarale a hlavne kostrbate souveti a pouzita slova, musi to byt ve vasich ocich asi smesne nebo k nastvani, ale co mam delat, nove zive vetni vazby a nova slova vcetne vsech tech novych idiomu jsou mi nezname. :(

Petr
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 10 čer 2015 16:00

Ano, Petře, o počasí to bylo, to jsi pochopil správně. Ale odepsal jsi ve smyslu přesně opačném, než jak to bylo myšleno a napsáno. Ale tomuto zase nerozumím já: "Toto nove, tedy to ceske Idiom jeste nepoznam, tedy jeho pravy vyraz co jsi tim chtel rici a proto te prosim o vysvetleni. :)" Nevím, co je to to "nové, české idiom". "K neuvěření" znamená něco, čemu je těžké či až nemožné uvěřit (konkrétní souvislost je taková, že když u nás prší několik dnů po sobě, tak se skoro nechce věřit, že o pár set kilometrů dál ani nekápne, samozřejmě to celé z pohledu obyvatele těch deštivějších oblastí). Přišlo mi to srozumitelné a jednoznačné. Jestli jsi chtěl vysvětlit něco jiného, tak opravdu nevím, co.
Jinak pro větší kontakt s češtinou by mohlo pomoci občasné sledování (poslouchání) nějaké české televizní nebo rozhlasové stanice ;).
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2015 17:07

Jarousi, idiom je, jak bych to jenom popsal srozumitelne... uz to mam; idiom je napr. toto: "leje jako z konve" coz znamena jak vis, silny dest az prutrz mracen. Tedy jinymi par slovy nebo kratkou vetou vyjadrit neco urciteho nebo popsat neco urciteho, dej nebo stav. Stale jsou nova a nova, mnohdy se musi jeste nekterym znamym, kteri tento obrat jeste neznaji a tys ho pred nimi pro neco pouzil, vysvetlit.
Jeste lepe ti to vysvetli Wikipedie, kdyz si zadas: Co je idiom? Ted jsem to zrovna objevil a tam to je daleko lepe vysvetleno, podivej se tam.

Po vetsim kontaktu s cestinou pomoci ceskeho rozhlasu nebo televize nejak netouzim, nic mi to nerika a vetsinou, s prominutim, kdyz jsem obcas v Praze na navsteve u brachy me zeny, tak kdyz se chvilku divam, tak se musim, promin mi prosim, nemohu za to, mene nebo vice smat.... No co mam delat... vsichni jsou tam desne hlucni, reportaze vetsinou jdou prikladem v dramatice podani, devcata drzi mikrofon, jsou desne dulezite a hodne suverene a nahlas mluvi, rikaji uz predem co by mel rikat vlastne jen iterwenovany, holt manipulace divaka, nojo, nechme toho, at se tady nikdo zbytecne nenasira.... holt to nema zadnou kulturu, ale hraje si to na ni... A ty kecy o tech ruznych pol. partajich atd., se divim, ze jste tu prebarvenou havet jeste nedefenstrovali...... :)

Zdravim Petr
pe-pa

Příspěvekod Martynko » 10 čer 2015 20:01

Běžte s těmami kecamami huž někam do zádele... :? tyhle kacamami sou stejné jak zima, také sa jednó za rok vratió...
pe-pa: už ses tu předvedl několikrát a pokaždé stejně, něchtěl bys huž teho rypaní nechať pro jednó a na dobró :?: onio to nemyslejo zle, jen ty nemusiš tak rypať...
Přílohy
SDIM3215.jpg
SDIM3215.jpg (316.88 KiB) Zobrazeno 4492 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/4
ISO: 50
Model: SIGMA DP1S
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Spot
Martynko

Příspěvekod jajakm » 10 čer 2015 20:55

Je to tady k placi. Jarda
Přílohy
KAPKA-5.jpg
KAPKA-5.jpg (707.09 KiB) Zobrazeno 4488 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 105 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/5.6
Whitebalance: Automaticky
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2015 21:23

Martynko, myslis to dobre, urcite toho necham, ale rypani to v zadnem pripade neni.Jenom me postrehy..... Ale jen pro vysvetleni; ty jsi, nebo vyjste v tom deni, v te republice uvnitr, pro rebe nebo pro vsechny to je brane jako normal, denne to ctete a vidite, pohybujete se v tom, takze vlastne vsechno to je pro vas ok a zvyk to tak videt a cist, takze vam to uz neprijde. Ale pro nekoho, kdo to vse zhledne jen velice zridka a je zvykly na opravdu solidni zpravy a vysilani (tady nikomu nic neprojde, na vsechno se prijde a je z toho pro toho nebo ty dotycne spousta neprijemnosti az kriminal; jedno kdo), tak to je pak tak, jak jsem jiz napsal.

Petr
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 10 čer 2015 22:16

Výjimečně vložím jednu z prastarého nikonku. Pro Jarouše. On už ví..... ;)
Přílohy
DSCN4227.JPG
DSCN4227.JPG (281.07 KiB) Zobrazeno 4474 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.7 mm
Čas expozice: 1/321.7 sec.
Clona: F/5.7
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: COOLPIX S500
Expoziční program: Normal program
MiraM

Příspěvekod Jarouš » 10 čer 2015 22:51

Díky, Miro, to je přesně ono (n). Ale tohle nevypadá na Beskydy ;). U jižních sousedů v Rakousích?

Jardo, dej z toho makra nějaký výřez 1:1 z dobře zaostřeného místa, to musí být paráda (n).

Je to dobrý, Petře. Mám popředí i pozadí... ;) :D
Přílohy
SDIM3655.jpg
SDIM3655.jpg (486.61 KiB) Zobrazeno 4469 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/160 sec.
SDIM3656.jpg
SDIM3656.jpg (482.78 KiB) Zobrazeno 4469 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
SDIM3660.jpg
SDIM3660.jpg (498.98 KiB) Zobrazeno 4469 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/80 sec.
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 11 čer 2015 07:38

Malo platny, Jarousi, ta chalupa je z toho a vubec nejlepsi. :) Ty prvni dve, to je jeste dost nezretelne, kde je ten predek a kde zadek... ;) Mohl jsi se k tomu dobytku vic priblizit, co nejvic, nastavit co nejvetsi sirokac, asi by bylo nejlepsi rybi oko a cvaknout par portretu, pak by ti to urcite sedlo, protoze bys urcite potreboval se dostat z te normality na jako by extrem (rybi oko) a hned bys vse zacal vnimat jinym pohledem. Zkuz to!

Zdravim,

Petr

P.S.

Jajakm, bylo by tedy dobre, kdyby sis tedy na plne pecky zaplakal. Lekari rikaji, ze to je vubec nejlepsi prostredek jak vylecit stress a vnitrni dusevni napeti! Doporucuji!

Placi zdar!

P.
pe-pa

Příspěvekod axislubo » 11 čer 2015 09:06

Mira M: paragliding? to sa mozno aj pozname ;) sigmu som na paraglide este nemal, takze musim skusit!
Přílohy
DSC05790.jpg
DSC05790.jpg (746.35 KiB) Zobrazeno 4438 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/1
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: NEX-C3
Exposure bias: -3/10 EV
DSC06946-2.jpg
DSC06946-2.jpg (311.35 KiB) Zobrazeno 4438 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/1
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: NEX-C3
axislubo

Příspěvekod MiraM » 11 čer 2015 10:11

Axislubo.

Letos začínám 21.sezonu. Drtivou většinu akcí jsem odlétal s Vladimírem (Ruby z TNČ). Každý rok jsme v Alpách a v současné době (ale i před dvaceti lety) to mám nejraději na Donovalech, kam to nemám daleko. (Miro Jančiara znáš?) Se Sigmou DP1 - měl jsem dvě po dobu čtyř let - jsem ve vzduchu nebyl. Teď jsem koupil kameru na helmu Ricoh WG-M1. Protože pár filmů zhora mám, tak se těším na další. Vidím, že lítáš s kokonem (n) . Přidám jednu historickou fotku kde jsem nad našim sídlem v Apách ve výšce 2.300m, kam pojedeme za měsíc. Nevím, jestli to dokonce nefotil Ruby - Vladimír, ale myslím, že jo.
Tak ahoj nahoře. M
Přílohy
DSCF0094.JPG
DSCF0094.JPG (767.62 KiB) Zobrazeno 4428 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.7 mm
Čas expozice: 1/600 sec.
Clona: F/7
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: FinePix A303
MiraM

Příspěvekod MiraM » 11 čer 2015 10:17

Teď se dívám na fototechniku a kvalitu, tak to Vladimír nebyl. Sorry Vláďo. M
MiraM

Příspěvekod Jarouš » 11 čer 2015 12:07

axislubo: download/file.php?id=68894, nádhera (n) (n) (n).
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 11 čer 2015 12:33

Teď mě napadlo že lítáš na Axisu. Měl bych se řejmenovat na Mac paraMira. :D Jarouši, ta druhá se mi líbí víc. (n) M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 11 čer 2015 13:48

axislubo: download/file.php?id=68894, nádhera!!!!! :) Pridavam se k Jarousovi, super fotka, super jsi to vyfotil!!! (n)

Zdravim,
Peter
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 11 čer 2015 19:20

Jarous:
"Jardo, dej z toho makra nějaký výřez 1:1 z dobře zaostřeného místa, to musí být paráda (n)."
Jarousi nikdy jsem vyrez 1:1 nedelal. Chapu to tak, ze chces videt vyrez ze 100% puvodniho JPG po exportu z SPP. Pokusil jsem se. Jarda
Přílohy
KAPKA-5.jpg
KAPKA-5.jpg (707.09 KiB) Zobrazeno 4583 krát
EXIF-Data
KAPKA-5-DETAIL.jpg
KAPKA-5-DETAIL.jpg (999.2 KiB) Zobrazeno 4583 krát
EXIF-Data
jajakm

Příspěvekod Martynko » 11 čer 2015 20:32

axislubo: (n)

trochu jsem to vytahoval ze stínů, přesto mne stále foveon udivuje, že i přes spousty šumu a zelenomagentových fleků si každý pixel nese svou barevnou informaci...
Přílohy
SDIM3511.jpg
SDIM3511.jpg (229.59 KiB) Zobrazeno 4573 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
Clona: F/6.3
Model: SIGMA DP1S