pedroz píše:Josefe a Ruby, dobrou. PZ.
Petře, ten první se mi líbí víc! Je jak do kalendáře, možná Ti i více přálo počasí.
Slíbil jsem obrázky z pokračování asanace skal u nás na druhém břehu Vltavy. Zatím nemám nic, protoža ani nejsou změny oproti posledním obrázkům vidět.
Ale zřejmě po tom celonočním dešti se jim včera neplánovaně sesula část skály, na které se pracovalo.
Velký rachot, řev všech dělníků na skále a vzápětí úplné ticho. Všechny sbíječky naráz přestaly pracovat a zavládlo naprosté ticho.
Tak snad to lidi neodnesli! Visí na skále, jak pavouci na pavučinách.
I když nás už tady tím celodenním rachotem sbíječek, který trvá už několik měsíců, parádně míchají, tak určitě by jim nikdo nic špatného nemohl přát. Konají jen svou práci. Maximálně si snad chvíli oddechneme od kraválu.
Hezké ráno všem!

P.S.
Houby sice ještě nerostou, ale nechají se najít i jiné věci v doupovských kopečkách.
Doplněno, dnes ve 13:00:
Nedalo mi to a trochu jsem zalistoval na Googlu.
Moc o podobnou techniku zájem nemám, ale když už jsem k tomu přišel!
Tyto náboje se údaině používají ve vrtulnících Apach. Modrý projektil má měkkou, hliníkovou špičku, která se rozplácne na pancíři a ocelové jádro náboje ho prorazí. Uvnitř kabiny ( třeba tanku ), prý potom lítá jako "čert" a pochopitelně udělá své dílo skázy. Takto mi to podali ti, co s tímto mají co činit. Osobně s podobnou munici žádné zkušenosti nemám, takže musím věřit tomu, co mi kdo řekne. Tak to jen pro doplnění, když jsem už to sem dal a ukázal, co se nechá na Doupově místo lesních plodů najít.