jirula -jojo, byl jsem v sobotu. Bylo ale hrozné vedro až se lidi skoro svlíkali

- P6060595.JPG (482.14 KiB) Zobrazeno 3016 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 120 mm
- Čas expozice: 1/200 sec.
- Clona: F/13
- ISO: 200
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
- Model: E-M5
- Expoziční program: Priorita clony
- Exposure bias: 3/10 EV
- Metering mode: Pattern
a tak jsem toho měl "plné brejle

" Jsem rád, že se mi dařilo trochu lépe oproti DOD, ale stejně mám velký propad. Opakují se mi problémy, které jsem měl předtím s ED 7030, nedrží zaostření a v momentě kdy bych měl exponovat, tak "si to ujede" a je po všem. Měl jsem před dvěma roky možnost chvíli pofotit Canonem EOS -5...a to byl ohromný rozdíl, až jsem se divil jak mi to najednou jde

. Čili něco je "v těch pazourech

", ale lepší technika je ohromně znát. Takže jsem zafotil za plotem, s pomocí "vlajkové lodi"

ale i záchranného člunu Pan FZ-150. U něj kupodivu takové problémy s neostrostí nemám, takže úspěšnost je mírně vyšší, Hlavní problém je "udržení pohybu s letadlem" a s elektronickými hledáčky je to poněkud složitějši. Při vstřícném letu jsem čekal "až se naplní hledáček", ale kvůli "elektronickému zpoždění" - než se to ukáže a v hledáčku "a než mi to dojde

"

- P1050828w- nevešel se.jpg (88.42 KiB) Zobrazeno 3016 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 107.9 mm
- Čas expozice: 1/800 sec.
- Clona: F/8
- ISO: 160
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
- Model: DMC-FZ150
- Expoziční program: Priorita clony
- Exposure bias: -33/100 EV
- Metering mode: Pattern
už se to na čip nevejde, občas něco uletí nebo nedoletí

,má to bohužel prodlevu a tak je to úplně něco jiného než s DSLR

, většinu fotek mám na zadek, protože to nestíhalo ostřit...tak aspoň něco

A ten tetelící se horký vduch to byla také lahůdka. od plotu přes dráhu k divákům měla ta éra docela pěkné krajky na obrysu

. a ještě něco - úpravy mám odfláknuté jen v Irfanu, se ZPS by to ještě trochu získalo na pohlednosti.