...

tak se tady panove nehadejte, nema to vubec cenu. Tim zlepsenim foceni, tedy tou narazkou na vase stale roky stejne foceni mne totiz nenapadlo, ze nejste ani narocni, ani ctizadostivi a ani prilis talentovani a ani to nechcete nejakymi studijnimi moznostmi zlepsit. Kdyz staci, tak tedy staci.

. To bez urazky samozrejme. Ja jsem se jenom zminil o zajimavem fenomenu, ktery se jen tak na zahranicnich serverech nevidi a to je to cvakani snimku okolo sveho bydliste a v blizkem okoli a stale dokola a dokola, jednou rano, jindy vecer, pak zase v poledne a pak k tomu tady neco pripsat a hotovo. Pripada mi to jako ve skole, honem prijit domu honem udelat ukol at uz je to za mnou a fertig....
Sice v zahranicnich forech ukazuji sve fotky lide, kteri v prumeru jsou hodne v cizine na dovolenych, Nemecko je na to mistr sveta, tady jsou stale nekde, nebo si udelaji malou dovolenou mezi svatky, kterych je tady take hodne a spoji si dny, jako svatek napr. ve ctvrtek, tak si vezmou na patek volno nebo den dovolene, ve stredu vecer vyrazi treba do Alp nebo do italskych Dolomitu a vrati se az v nedeli vecer s plnymi kartami suprovych fotek. Tedy vetsinou. Tady se kazdy, kdo ma fotak, snazi fotit co nejlepe a ti fotografove se rozlisuji podle svych hlavnich zajmu na portretisty, krajinare atd.
Je mi tim jasne, ze se tolik u vas necestuje, ze na to nejste asi zvykli a ze vas to ani moc netahne; mozna tak leda jeste dolu k Jadranu, kam to je nejbliz. Je to asi take zpusobene i tim, ze nase uzemi je male a ze vzdalenosti v cizine jsou pro vas relativne v pomeru obrovske, coz zpusobuje asi nechut. Take je u nas hodne pohodlnych, radeji drepnout co nejblize nekam na pivecko a cvakat co je v blizkosti. A ostatni rodina, z nedostatku rodicovske iniciativy toto vsechno vlastne poznenahla "dedi"... Do toho ale samozrejme nevidim, tak to nemohu tvrdit na sto procent...

Ono take, stale temer kazdou nedeli drepet na sve verande u sve chaty nebo chalupy je sice obzvlast pohodlne, ale jak se ukazuje, pravidelnost, tedy stale totez ze zvyku vede k automatice, ke ktere se uz mozek nemusi uz namahat. Je dokazano nejnoveji, ze takovato cinnost vede hodne ve stari k demenci a podobnym ubytkum mozkovych bunek a zkracuje o dost i zivot....

Takze to neni buh vi jaka skoda pro vlast a narod, kdyz si tak nejak jen cvakate a pak si tady o tom povidate, vzdyt prakticky to je tak, jako to prislovi: co oci nevidi, srdce neboli...... nebo jak to je. A tak je v poradku i to tady... Kdyz to tak v poradku vidite a chcete....

Jarousi,
promin, ze se k tomu vracim, ale zminil jsi se o Petem a o tom, ze jsem ja vlastne pricinou jeho absence zde, ale neznas ani polovinu te prave pravdy, protoze to Pete tehdy, tedy moje komenty menil, tedy do nich zasahoval a psal tam jeho zcestne kydy a hlavne je mazal cele, kdyz toho tam bylo moc o nem, coz jeho jesitnost nesnesla, nebot si v tom svem slepicim mozecku predstavoval, jakym ze je velkym borcem pres sigmu a jak mu vsichni zbozne naslouchaji... jemu velkemu magovi a guru... Kdyz mne hodne neomalene odsud vyhodil kvuli memu jako Nikonu a snazil se mi zavrit zobak, kdyz jsem se proti takovemuto zpusobu jednani branil (mozna, ze to je u nas zvykem, ale to nevim) byl jsem timto jednanim hodne prekvapen, nebot jsem pro neho hodne, so se tyce sigmy, take udelal!, tak sem uz urazene nechodi, protoze jeho aura je ta tam a pro neho tedy naprosto uz nezajimave. A pak, uz ho to prestalo bavit, roky stale dokola porad to stejne.... A hlavne, prestal hodne se sigmou fotit, protoze to dostane daleko lepe a rychleji a bez uprav z jeho olympusu nebo co ted ma za bayera....

"Je nás tu sotva pět, co více či méně pravidelně vkládáme nějaké fotky. Zakladatel Pete odešel zhnusen a otráven, těžko se mu divit. Má smysl rozdávat šťouchance, když před vlastním prahem není nijak extra zvlášť zameteno?
Jarouš"
Zdravim vespolek,
Petr