Jarku, máš snad T-CON 17 nebo néé?? S redukcí 52/55 se to dá na 150 nasadit i když to neostří úplně ideálně, Ten posun o šířku kroužku dělá trochu neplechu, kdysi jsem s tím dost laboroval na FZ 30, bylo to tehdy ve spolupráci s kolegou. Zkoušel jsem Panáckou LT-55 i Canoňáckou předsádku TC-DC 58C, která měla mít zvětšení 2x, ale poměřováním mi o tak moc nevycházelo, pár pokusů a pak jsem byl rád, že jsem ji prodal - a byl jsem lehčí velice rychle o 400

. Zkoušel jsem i natáhnout Zuiko 4015", poněkud neobvyklé řešení pro zrcadlovku, ale fungovalo to

Až na to budu mít trochu čas, tak pohledám něco z těch dob

- komíny jsou FZ-7 a TC-DC 58C, ale svítilo sluníčko...a to prý fotí každýmu volovi

, ale ostré to je- asi na 8,5 km- jeřáb a to vzadu! ...bylo to ještě dál-viz následující příspěvek
ještě tam přidám sestavu FZ-7, mezikroužek je jen z papíru, aby se to vystředilo a byl správný odstup od objektivu - nechtělo se mi na to zkoušení kupovat kovovou (a nelevnou) redukci a také o fungovalo, viz ty komíny - inu pomáhal jsem si jak to šlo s malými náklady -když nebyly fufníky

- dneska se to řeší velkoryseji