Petře, žena si zasadila nějaké květiny a bylinky do truhlíků na balkonu, tak jsem zvědavý, jak dlouho ji to nadšení vydrží . Má tam i jahody, ale já mám přísný zákaz jejich trhání a konzumace až budou zralé - je to určené výhradně pro vnučku . A na poslední chvíli se mi podařilo cvaknout zbyteček slunce než definitivně zalezlo ...
Přílohy
IMGP2954b.JPG (323.69 KiB) Zobrazeno 3406 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.5
ISO: 800
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: PENTAX MX-1
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
IMGP2955.JPG (429.71 KiB) Zobrazeno 3406 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
ISO: 800
Kamarádi, přeji příjemné ráno a úsměv až do večera. Tady je obloha šedivá. Chystám se volat zedníkům, kdy se objeví na chalupě.
Zastaví blondýnka na ulici chlapa: "Prosím vás, nevíte, kolik je hodin?","Tři čtvrtě na čtyři.","To je divné, celý den se na to ptám a pokaždý dostanu jinou odpověď."
Interiéry chrámů se mi líbí, ještě jsem je ale nezkoušel. A ten kostel v Litoměřicích stoji v krásném sousedství střech okolních budov. Tu máme dva kostely, ale stojí v tak blbých místech, že se je ani nepokouším fotit z trochu větší vzdálenosti. Před devíti roky jsem jeden z nich fotil, ale z blízké vzdálenosti. Nějaké jeho fotky jsem vyhrabal. Jindro, jak můžeš o tak krásné obloze napsat "nic moc" ? . Azuro mám rád ...
Přílohy
2006_PA271512.jpg (575.76 KiB) Zobrazeno 3360 krát
Ahoj, smutná zpráva. Když jsem dnes přišel zkontrolovat hnízdo, našel jsem na podlaze verandy mrtvé čerstvě vylíhnuté mládě. Skořápky jsem nenašel. Druhé vylíhnuté je v hnízdě a ještě 3 vajíčka. Počítám že samička vyhodí ještě jedno. Předchozí roky také z pěti vajec odchovala jen tři mláďata. Je to smutné ale přírodě se asi poručit nedá. Udělal jsem mu hrobeček v kompostu. -
Přílohy
2015-05-11-5729.jpg (385 KiB) Zobrazeno 3546 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.015625 mm
Čas expozice: 1/50.012503125781 sec.
Clona: F/2.3984375
ISO: 50
Použití blesku: Flash fired, auto mode
Model: 808 PureView
2015-05-11-5731.jpg (96.7 KiB) Zobrazeno 3546 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.015625 mm
Čas expozice: 1/100.35122930256 sec.
Clona: F/2.3984375
ISO: 125
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: 808 PureView
2015-05-11-5733.jpg (99.9 KiB) Zobrazeno 3546 krát
Gustave jak se vyčasí hned je veseleji. Možná dá Jindra i západ slunce, beztak je u nich také krásně. Zdendo já si nemyslím, že by ho vyhodila samička, spíše je v hnízdě málo místa, ptáče se vrtělo a nešťastně samo z hnízda vypadlo.
Jindro , ptáci působí impozantně, jako dvě stíhačky ve formaci. Alespoň mě to tak připadá . Jo, příroda je tvrdá. I když takové mládě je tak malinké, přece jen člověk zalituje, že svůj boj prohrálo .
Příroda....samice měla 7 králíčků...2 vytáhla z hnízda a nechala by je chcípnout...dal jsem je zpátky...vychovala všech 7, ale byli to slabí chcípáčci... A s ptáky...??? Myslím, že samice sama ví, kolik potomků uživí...
Kamarádi, přeji příjemné ráno a úsměv až do večera
Pán bydlí sám. Bolí ho v krku a vzpomněl si, že o patro níž bydlí lékař. Zvoní u bytu a přišla mu otevřít krásná ženská. Ptá se šeptem: "Je pan doktor doma?" Dáma taky šeptem: "Není! Pojďte dál!"
Zdravím, až se mi chce zpívat, když kouknu ven , to je krása . A přidám pěknou krajinu, která tady u nás existuje v symbióze z železárnami a jejich exhalacemi .
Přílohy
IMGP2823-o.jpg (322.52 KiB) Zobrazeno 3463 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 9 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
ISO: 100