MiroH píše:Jozef38,
(hanbil som sa na to spýtať .... ale kto sa hanbí, má prázdne gamby

... )
Tos nemusel, učíme se všichni!

Mám pocit, že máš PhotoShop, v jiným programu to stejně neumím, musel bych se to učit.
Takže otevřeš si obě fotky v tomto programu. Začneš jednou, je jedno kterou.
1. Klikneš na
obraz, dále
velikost plátna, ve čtverci s devíti čtverečky klikneš myší na jeden krajní v prostřední řadě. Je jedno který.
2. V prvé roletce, v tomto případě u šířky označíš
procenta a nastavíš asi 202%. Podmínka je, aby obrazy byly stejně široké. Ty 2% navíc tam jsou proto, obys ve sloučených obrázcích mohl ponechat oddělovací mezeru. Není moc dobré, když jsou obrázky nalepené na sebe. Dáš ( OK ), objeví se ti vedle obrázku prázdné bílé pole ve velikosti prvého obrázku. Můžeš si obraz zmenšit, abys ho měl celý na ploše monitoru. ( Ctrl + mínus na číslicové klávesnici )
3. Přejdeš na druhý obrázek a označíš si ho ( Ctrl + A ). Následně ho uložíš do paměti ( Ctrl + C ).
4. Přejdeš opět na první obrázek, který je na plátně posunutý na jedné straně. Přeneseš z paměti označený druhý obrázek ( Ctrl + V ).
5. Obrázek se Ti objeví, ale tam, kde ho zcela jistě nebudeš chtít mít umístěný. Klikneš na paletě nástrojů na nástroj
přesun. První nástroj v paletě nástrojů. ( šipka doprava s křížkem )
6. Nyní obrázek posuneš myší tam, kde ho chceš mít. ( myš + levé tlačítko )
7. Nakonec dáš
vrstvy a
sloučit do jedné vrstvy.
8. Obrázek následně můžeš podle libosti upravit. Zmenšit, oříznout a pod.
Nic to není, časem získáš rutinu a budeš obrázky skládat bez přemýšlení.
Jestli ale PhotoShop nevlastníš, tak jsme namydlení, já to jinde neumím. Předpokládám ale, že by to mohlo být podobné! Držím palce!

Ahoj, Josef.
_____________________________________________________________________________________________________________
Jen pro zajímavost, já jsem takto skládal i velká panoramata z několika řad, ještě než jsem vlastnil program pro skládání panoramat. Byla to hrozná fuška. Aby obrázky seděly na sebe, muselo se různě tahat za růžky obrázků, eventulně vkládat do celkového obrazu opravné "záplaty", ale mohu říct, že jsem se tento postup takto dokonale naučil, takže ho dělám bez velkého přemýšlení.