Jarouš píše:Díky za rady, ale nedaří se

. IrfanWiev nemám, do Zoneru se mi to nedaří. Tu klávesu Prt Scr mám dělenou se SysRg, zkoušel jsem to i přes Shift, ale nic se neděje. Ani přes myš (Uložit stránku jako...) se mi to nepodařilo, ani přes Tento rám. Kašlu na to, jsem na to tupej, prostě to neumím

.
IrfanView je jednoduchý, malý program a hlavně zdarma a asi by neměl chybět v žádném počítači, hodí se i na jiné příležitosti.
Print Scener jde ale přece přenést i do jiného programu. Do
PhotoShopu tak, že si dáme
nový soubor a do něj přeneseme tento obraz, opět pomocí
Ctlr+C. Určitě to bude podobně fungovat i v
Zoneru, nebo co kdo používá. To samé v
PhotoFiltrech.
Ale opravdu se na dokazování svého barvocitu každý vykašlete. Je to stejně jen hříčka, která neprokazuje o testovaném člověku zas tak moc. Fotografii může zmršit i člověk s dokonalým barvocitem. Teď nemyslím ale prosím opravdu nikoho konkretně!!
Martine připomněl jsi barevnou fotografii pod zvětšovákem. Znám velice dobře a používal jsem oba systémy aditivní i subtraktivní. Ten aditivní byl trochu náročnější v tom, že se dělal třemi osvity a nesměl jsi mezi osvity hnout zvětšovákem. A hlavně zajímavé bylo na obou systémech to, že se přidávala právě ta barva filtru, která na zkouškách převládala, neb se jednalo o negativ. Ať to bylo délkou osvitu, nebo hustotou filtru v šuplíku, nebo procentním nastavením CMY filtrů v barevné hlavě. Měl jsem docela rád tuto práci i když nebyla příliš zdravá. Ten odpar první lázně při teplotě 38 st. C a mísách o rozměru třeba 30 x 40 cm nebyl zrovna malý a navíc, hlavně první lázeň byla silně karcinogenní. Z těchto důvodů bych se k této práci asi už nevracel. Černobílý proces si ale pod zvětšovákem občas zopakuji rád i v současnosti a myslím, že by ho měl i teď, v digitálné éře každý ovládat. Alespoň teoreticky, když už ne prakticky!!

Doplňuji odkaz na IrfanView:
http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_ ... irfanview/