Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod axislubo » 01 úno 2015 18:42

Petr M:
paradne fotky, niekedy Ti tie farby trosku ujdu, ale inak fakt super. Pridam jednu Jpg z fotaka bez upravy, iba orez.
Martynko: tie fotky z lesa sa mi velmi pacia
Přílohy
SDIM0228pic.jpg
SDIM0228pic.jpg (789.24 KiB) Zobrazeno 5130 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/11
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 7/10 EV
Metering mode: Pattern
axislubo

Příspěvekod Jarouš » 01 úno 2015 23:16

Hrušky mě taky nelákají, ale docela rád bych si někdy s takovým člověkem zafotil (n). A pak bysme u jednoho monitoru řešili barvy ;). Petře, nejsou ještě ze Sigmy? Ta poslední je mi nějak povědomá. Pěkné fotky (n).
Jarouš

Příspěvekod vrgada » 02 úno 2015 14:30

pletovka foveonu, pri brouzdani jsem narazil na toto
...
Obrázek
...
takze na zaklade tohoto tipuji, ze ty mrtvolne pihate foveon zrudy ma na svedomi spatny IR CUT filtr, ktery tam pousti prilis UV spektra
vrgada

Příspěvekod josef38 » 02 úno 2015 18:44

vrgada píše:pletovka foveonu, pri brouzdani jsem narazil na toto
takze na zaklade tohoto tipuji, ze ty mrtvolne pihate foveon zrudy ma na svedomi spatny IR CUT filtr, ktery tam pousti prilis UV spektra

A co Ti brání tomu, vyzkoušet pleťovku s UV/ IR filtrem? Mohl bych Ti ho na vyzkoušení půjčit.
josef38

Příspěvekod vrgada » 02 úno 2015 20:34

ja uz nad focenim lidi merrilem davno zlomil hul, na portrety mam nastesti FUJI, Navic DP1M neni zrovna portretni ohnisko a u ni mi spis vadi priserna CA v rozich a ne zrovna ukazkova ostrost, Dp2M byl vyrazne povedenejsi objektiv, nekdy premyslim, zda je vubec mozne udelat kvalitni sirkouhle ohnisko-sigma to na zaklade mych dosavadnich zkusenosti neumi a neumel to ani Pentax.
...
Nicmene jsem DP1M vzal na bezky a vyfotil tam i par rodinnych portretu a uz tu chybu nezopakuji, opravdu to nejde, lidi se s tim proste fotit nedaji. Ukazky sem po zkusenostech davat nebudu (nejaky dobrak byl kdysi z pul obliceje dcery schopen naklonovat zrcadlove kopii chybejcici pulky a ve photoshopu to splacat nad jeden oblicej-jednou stacilo). Nicmene jsem vzdy podeziral foveon, ze ty vady a pihy zduraznuje kvuli presahu do infra a ono to bude spise diky presahu do UV a to by se mohlo elimnovat snadneji, nejaky UV filtr jsem dostal k fotaku. Sic nejsem priznivcem nasazenych filtru na objektivu (dalsi dva zbytedne prechody sklo-vzduch), tak ho tam así nasroubuji i kdyz je mi jasne, ze chyba bude mnohem hlubsi a UV filtr to asi nezachrani.
...
Jinak na forech je spousta rekneme rozmrzelych hlasu, ze se quattro zrovna nepovedlo, laicky shrnuto kockopes ani foveon ani bayer...
...
Kdyby nekdo chtel Dp1M, tak rekneme za 7000 je k mani, stejne ji mam jen proto, ze mam rad toto forum
vrgada

Příspěvekod josef38 » 02 úno 2015 20:48

Ten filtr navíc zas takovou tragedii v kresbě detailů nezpůsobí! Když jsem měl M8, musel jsem mít tyto filtry před objektivy nasazené stále. Nevšiml jsem si, že by to bylo na úkor kresby. Ale když už je hůl zlomená, tak není co řešit. ;) Měj se! J.

P.S.
Vzpomínám si na půlku obličeje nějaké dívky. To "dokreslení" byla spíše taková hříčka, abych dokázal, že znehodnocení portrétu tím, že mu uřízneš půl hlavy, není vůbec dokonalé. Spíše to k této taškařici přímo nabádá. Kdybych ale věděl, že Tě to rozčílí, určitě bych to nedělal. Tak omluva dodatečně! :oops:
Dokonalejší zamaskování, když už tedy někomu o to jde, je skutečně ten "trámeček" před očima. Tehdá jsem ale opravdu netušil, že to byl z Tvé strany pouze tento důvod.
josef38

Příspěvekod vrgada » 03 úno 2015 10:28

vim, ze to nebylo dokonale, stejne jako si kdysi myslel ten pedofil, ze kdyz si z obliceje udela spiralu, tak ho nenajdou a oni to grafici dokazali tenkrat roztocit zpetne a dohledat tak toho hajzla.
...
Na forech rada lidi nostalgicky vzpomina, ze ve sve dobe byl poradnym fotakem SD10 a lituji, ze se zbavili SD15, pac vse zatim od sigmy stoji tak nejak za p*d.
...
Premyslim, zda ta ostrost na jednotlivy pixely nebyla dana i tim malym rozlisenim snimace. I ty fotky z FUJI vypadaji mnohem lepe, kdyz je resiznu na 50 procent a asi by to pomohlo i merrillu. Mne ta Dp1cka vadi i z jineho duvodu, chci neco se sebou na sport, bezky kolo, E1cka se na to nehodi i kdyz se nastesti vejde do brasny na riditka. Ona je Dp1M o dost vetsi nez puvodni DP1, takze uz i na bezkach je to tak na hrane. Chtelo by to pro tyto ucely mensi fotozapisnicek, nejlepe s vyjizdecim objektivem, kde nehrozi, ze kdyz na nej clovek spadne, ze by si o fotak prerazil pater. Nevite, neda se nastavit expozicni braketing, tak aby stacilo zmacknout jen jednou spoust a nebylo ji treba drzet stisknutou, tedy rezim, jak to mela puvodni Dp1cka?
vrgada

Příspěvekod axislubo » 03 úno 2015 13:01

;)
Přílohy
SDIM02311.jpg
SDIM02311.jpg (889.75 KiB) Zobrazeno 5027 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/9
Exposure bias: 7/10 EV
SDIM02371.jpg
SDIM02371.jpg (539.95 KiB) Zobrazeno 5027 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 13 sec.
Clona: F/9
Exposure bias: -10/10 EV
axislubo

Příspěvekod Petr M » 03 úno 2015 13:46

Jarousi, mas pravdu. Hodne fotek jsem fotil tehdy i se sigmami, ale protoze jsem slavny bordelar, neukladam si fotky podle beznych pravidel, ale jenom tak nejak. Ty motivy tech fotek mam vsechny v hlave. ale ne bohuzel cim jsem to tehda cvakal..... Pro mne to je uplne jedno cim a jak, vysledek plati..... :)
Přílohy
267605.jpg
267605.jpg (185.91 KiB) Zobrazeno 5023 krát
265555.jpg
265555.jpg (181.93 KiB) Zobrazeno 5023 krát
264270.jpg
264270.jpg (187.19 KiB) Zobrazeno 5023 krát
214302.jpg
214302.jpg (194.25 KiB) Zobrazeno 5023 krát
Petr M

Příspěvekod josef38 » 04 úno 2015 09:38

Dělám to nerad :lol: ale všechny čtyři portréty chválím a to hodně! Technickou kvalitu i obsahově. A nějak mě ani nezajímá, čím byly pořízeny. (n)
Hezký den všem! :D J.
josef38

Příspěvekod Petr M » 04 úno 2015 15:43

Josefe, tesi mne, ze se ti moje portrety libi! Diky! O.K., tak jeste par pridam. :)

Petr
Přílohy
510490.jpg
510490.jpg (267.31 KiB) Zobrazeno 4950 krát
189067.jpg
189067.jpg (180.97 KiB) Zobrazeno 4950 krát
511032.jpg
511032.jpg (260.58 KiB) Zobrazeno 4950 krát
Petr M

Příspěvekod josef38 » 04 úno 2015 16:05

Krajinář moc nejsem, proto se ani k ním příliš nevyjadřuji. Portréty mám rád! Jsou vynikající, díky za ukázku. Jen nezpychni! :D (n) J.
josef38

Příspěvekod MiroH » 04 úno 2015 23:37

Petr M portréty (n) (n) (n) (n)

Miro
MiroH

Příspěvekod Pete2 » 07 úno 2015 07:20

Nechodim uz pravidelne na toto forum a ani neprispievam. Precitam si iba dodatocne prispevky. Fotky su stale zaujimave a vetsina ludi sa snazi inteligentne a pozitivne podielat na jeho chode.
Je smutne, ked niektori jedinci neustale vyvolavaju rozbroje, napriklad ked niekto niekomu pochvali fotku a nie je to zrovna
"ON". To co som si precital na adresu Josefa (bezdovodne) je vsak uz viac nez v sulade s normalnym chovanim.
Mozem teraz pristupit k zablokovaniu takto jednajucej osoby, ale chcem co najmenej ovplyvnovat diskusiu.
Sem tam nadalej zajdem a pozriem na prispevky a potom sa rozhodnem.
Dakujem za spolupracu a uz budem na tomto fore fungovat len ako moderator v pripade podobneho neseriozneho jednania.

Ps. Zablokoval som diskusiu na par hodin a pouzil "infantilne" slova osoby ktora ich pouzila na jeho vlastny prispevok.
Mozna to Petrovi pomoze pri chapani nejapnosti takehoto chovania.
Zelam hodne uspechov a pekne fotky.
Pete2

Příspěvekod Petr M » 07 úno 2015 08:44

Nevhodny prispevok.
Petr M

Příspěvekod Martynko » 07 úno 2015 13:21

Konečně rozumná video recenze DP2 Quattro, nicméně opět doznávám a u DP1s prozatím zůstávám... :mrgreen:
http://youtu.be/o7ktvDUyTyU
Martynko

Příspěvekod MiraM » 07 úno 2015 16:08

Pete(a nejen Pete), přispívej a nenech se otrávit. O to tomu psychopatovi evidentně jde. Jde mu o to vlákno zničit, sigmu všem otrávit, a dávat sem své výplody z jiného fotoaparátu. To vše jsou legitimní důvody k tomu, mazat každý jeho příspěvek. A poté, co už předvedl - i pozitivní ( jestli by se na nějaký zmohl).
Jen si všimni reakce na pochvalu MiroH, to už je vrchol!! A nejen o Mirově pochvale platí : Čiň ďáblu dobře, peklem se ti odmění. Já myslím, že by většina zůčastněných se mnou souhlasila. Byla by škoda tohoto vlákna. Nejde totiž jen o přispívající, ale i o přihlížející - sympatizanty, bývalé, ale i budoucí majitele této značky. A to vše jen kvůli člověku psychicky narušenému, se sociální inteligencí blížící se nule, kterého je mi vlastně líto, moc přátel asi nemá. (y) Prostě ho odsud vymaž a bude tady dobře. Sorry, už jsem se na to nemohl dívat.
MiraM
MiraM

Příspěvekod Pete2 » 07 úno 2015 16:59

MiraM
Dik za podporu. Ale ani uz moc nemam chut.
Len jedno musim objasnit. Ked som precital tie jeho vety k Josefovi do ktoreho sa pustil bezdvodne, oplatil som mu jeho stylom.
O stranku dozadu je jeho reakcia na pochvalu fotiek Luba. (vsak si na to odpovedal) kde nevybieravo hanil vsetkych okolo seba co sme si to dovolili.
Tak som okopiroval jeho reakciu a dal ju do jeho prispevku pod MiroH. No to bolo dnes kriku a skakania, ked vlastne cital svoje vlastne cnostne slova...
To sa mu uz nepacilo. Jemu sa proste paci len urazat ostatnych.
Ale jednoducho. Nechame ho zit, ma noz na krku tak dufam, ze to prinesie nejake ovocie.
Ja sa uz moc angazovat nebudem, ale ak uvidim ( i spetne staci poslat mailik), ze niekoho z vas uraza, urobime ten jeden nevyhnutny krok.
Majte sa pekne a este raz hodne zdaru.
Pete2

Příspěvekod Jarouš » 07 úno 2015 18:08

"Ja sa uz moc angazovat nebudem..." A to je špatně, bude to jenom oslabení už tak početně slabého vlákna. Jak má potom pravda a láska zvítězit nad lží a nenávistí? ;) Díky mazání příspěvků ztrácím orientaci, něco jsem přečíst stihnul, něco ne. Já si myslím, že tolerance je velmi důležitá, sprostota se má trestat a nemá se trpět. Pete, bez Tebe to vlákno prakticky nežije. Tvoje přítomnost je důležitá, neomylnost v názorech naopak neexistuje. Buďme tolerantní, nikdy nebudeme všichni vidět a fotit stejně a proto nemá smysl jiným servírovat absolutní pravdy. PetrM umí velmi dobře fotit a to víme všichni. PetrM je občas sprostý, ironický, arogantní, neseriózní hulvát a to víme taky všichni. Zařiďme se podle toho a nevyklízejme kvůli tomu sdílený virtuální prostor, který má být pro naši radost. Bylo by to švejkovsky česko-slovensky zbabělé a na to už jsme snad všichni docela velcí kluci ;). Pojeďme dál, chalani a dělejme to, co nás baví a spojuje (n).
Jarouš

Příspěvekod Petr M » 07 úno 2015 18:12

MiraM,

ty blbe korunovanej, snad si nemyslis, ze jsem ten koment - Podekovani MiroH- psal jak jsi ho precetl? Muj original koment Laco prepsal tak, aby to vypadalo, ze jsem namyslenej az hruza a ze vlastne tim podekovanim MiruH ho chci urazit! Jak to tam Laco napsal muze zbastit jen takovy hlupak jako ty, dokonce ani to spravne cesky nenapsal, protoze to je obycejny krupan! I kdyz zil cele roky v Cechach u militär..... ani cesky se poradne ten blb nenaucil....

Muj koment byl hodne podobny tomu co jsem napsal Josefovi38 - Podekovani za chvalu mych portretu. Nevidim vubec ten nejmensi duvod proc bych mel nekoho urazet, kdyz mi pochvaluje moje portrety! Dost nelogicke! Proto to pak honem ten krivak smazal...... (y)

Tak bud tak hodny a o me osobe se trochu brzdi, protoze co muzes cist jako ode mne ten podrazak Laco umyslne prepisuje!

Zdravim,
Petr

Jarous,

pokud vim, tak jsem se v zadnem pripade k tobe nezachoval tak jak o mne pises. Ale to je tvoje vec a otazka i tve celkove inteligence a schopnosti usudku!

Tak se pekne pritul k tomu tvemu idolu Lacovi a treba si ho zlibej i na prdeli.... a namz se aspon husim sadlem, abys az mu polezes do prdele, si neodrel tu tvou plesatou palici.....

Zdarek,
hulvat Petr
Petr M

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou