Strome, tož dnes celý den lécu po Zlíně po prodejnách obuví, abych nic nekůpíl. Potřebuju boty na chozéní a né do truhly. V botech našeho výrobce ze Slavičína chodím už několik let a nachodil jsem s nimi mnoho set kilometrů. Ale už aj jim praskla podrážka.

Takže sháňám nové a zimní. Jedna mladá prodavačka se mi svěřila, že dopadla podobně, když spěchala na trolejbus. Že jí odpadly podrážky a z bot se sypal černý binec. K těm botám by měli přibalovat asi ještě smeták a lopatku, aby bylo možné po sobě uklidit chodník. Také jsem se dozvěděl, že to dělají polyuretanové podrážky a že i když ty boty jsou v krabici a nechodíš v nich dva roky, že se podrážky rozpadnou. Mám takový pocit, že výzkumníky zaplatili za vývoj právě takových materiálů, které vydrží jen po záruční dobu a pak se prostě rozpadnou doslova v prach. Horší je, že jsem stejné boty koupil i našemu synkovi, aby měl, až bude potřebovat. Takže další šňůrky za dva tisíce kaček. Celkem čtyři tisíce za dvoje šňůrky v ... Většina voličů Karla či Miloše si zajisté dosadí zhruba stejné výrazy

Zkusím dát podnět do D-testu, aby se na ty škarbaly zaměřili.
Strome, buď rád, že ti neplcnou na talíř nějakou výživnou amorfní hmotu obohacenou umělými chutěmi a vůněmi. Možná ale ta sýrová máčka se k tomu už pomalu a jistě blíží

No, vlastně až tak daleko to od toho není, protože i do pečiva se přidávají všelijaké látky zvýrazňující chuť a vůni, aby se přerazily jiné pachutě. A i v rozkrojeném chlebu vídám kousky strouhanky z rohlíků. Komouši říkávali, že ani zrno nazmar, včíl asi platí, ani odrobinka nazmar. Šak se to v tom množství nějak ztratí

Důležité jsou přece zisky. Já už odevzdaně říkávám, že ráno bývá výsledek zpravidla stejný. Ovšem né vždy!
Už mosím jít spat, protože mě zítra čeká cesta daleká

Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.