Úplně náhodou jsem se dozvěděl o jednom našem ,,kolegovi", který na tom momentálně není moc dobře

. V době kinofilmu měl Prakticu , pár objektivů a dokonce i výbavu na makrofotografii a hodně se věnoval fotografování hmyzu. Teď ( díky ne moc dobré finanční situaci .... oba s manželkou pár let před důchodem skončili na pracáku) má jen obyčejný kompaktík a snaží se s ním v rámci omezených možností alespoň fotografovat houby.
Když jsem ho pozval mezi nás ( to jsem ještě netušil jak to s ním je ),tak se mi omluvil s tím,že by mu bylo moc líto že nemůže dělat tak pěkné makrofotky,protože na lepší fototechniku, která by mu to umožnila, nemá

. Dokázali by prý ,,uškudlit" max.tak tři tisíce , ale ten kompaktík by byl v bazaru bohužel spíš už neprodejný.
Pokouším se to nějak vyřešit a pomoci mu....nejpíš Fujinka ( kterou jsem kdysi nezištně dostal od bezva lidí pro tatínka po mrtvičce a bohužel ji nikdy nevyužil ) změní majitele

....půjde ( opět zadarmo) dál aby udělala radost zase někomu jinému

. Jen mám trochu obavy,aby nebyl velký problém že je kompletně jen v japonštině....dalo mi to děsnou práci se naučit které ,,klikyháky" znamenají např. bodové měření,sériové snímání atd

. A taky rozlišení pouhé 3 MPx je dnes už trochu omezující....tak uvidíme.
Zkouším pro něj najít i nějaký bazarový ultrazoom s hledáčkem a možností ručního ostření, na který by šla nasadit makropředsádka Raynox...např.nějaký Panasonic nebo Fuji ap.
Karlík
PS: ještě jedna neupravená ,,testovací" abych jen nekecal...

Je to můj obligátní testovací preparovaný Cvrček domácí