Moderátoři: MakB, TNČ moderátoři
Hejhulák píše:Ale dyť jo, Zdendo... Ani ruku nemusíš zvedat, nápis jsem pochopil, ale přeci to nevytelím všem, pak by neměli radost z toho, že to taky pochopili
target píše:Zdendo skupinovky já fotím na vyšší clony(f8-10).Světla bylo dost,nevím proč to tak je.
Zdeněk MAKAČ píše:Taky fotím na clonu 8-12
Taky fotím na 18 a taky tvrdím, že světla bylo dost, ale každou vteřinu se měnilo. Mám tu skupinovku na 9 snímcích. Tenhle, první zastřelovací, byl právě na 18 clonu, pro dostatek světla a při třetím snímku , po slovech jako např. :"Ty se s tím se-eš" tě přejde chuť . Už to, že si vemou foťák jenom tři lidi a byl to mj. i sraz fotografů, má svoji vypovídající hodnotu. Ale tvrdím, že dneska si vždy obhájím, proč jsem zvolil tuto clonu, tamtu korekci, ISO, měření expozice, ostřící body, ostřící režim, etc. Každej jsme snad ve fotografii individualita a každej zvolí ten svůj, oblíbený způsob.
Většinou se říká, že výsledky hovoří a pokud se to většině nelíbí, nezbývá, než jim dát za pravdu a v příštích expozicích se snažit o to, abych se vám trefil do vkusu.
Tak tady jedna podpultovkai s vylitým rybníkem, ale bez přepalů. Osmej a devátej snímek byl na samospoušť...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků