OVal píše:Poznáte která je která?
..čéče Ondro ja som to nejako neskúmal,všetky nesú tvoj "rukopis"

Pridám jednu..
OVal píše:Poznáte která je která?
ce. píše:Pridám jednu..
OVal píše:Teda,![]()
děláš nám chutě...
josef38 píše:I mně!
Ale ne tolik tou zmzlinou, jako SUMMILUXem 35 mm.![]()
![]()
![]()
Leclerc píše:Mirku, perfektní
josef38 píše:Ahoj vespolek a chválím vaší aktivitu!![]()
![]()
![]()
S tím plesnivějícím čipem jsem to četl v německé sekci DF Leicy. Nerad bych znovu absolvoval výměnu čipu. Musím jen doufat, že mou výměnu, zrovnatak jako Ondrovu, pojali už v tomto duchu a nedali nám tam čip, který bychom za pár měsíců reklamovali znovu. Tím by si zbytečně jen přidělávali práci. To vše také ale možná vysvětluje i to, proč mně výměnu čipu provedli i po garanci zdarma.
V každém případě to ale svědčí o solidnosti firmy!![]()
![]()
A zde je jejich "kulantní řešení", jak jej sami nazývají. Mám pocit, že kdo by měl zájem, mohl by této závady využít pro výměnu M9 za dvěstěčtyřicítku.
Já už se ale k této aktivitě nepřidám. Jednak už mně výměnu čipu provedli a potom, jsem s M9 poměrně spokojen. I když 240 je lákavá nabídka. Hlavně kvůli živému náhledu.
http://de.leica-camera.com/Die-Leica-We ... D-Sensoren
LUPER píše:
Josef![]()
![]()
Nedalo mi to a skontroloval som cip na mojej M9-ke, ked sa uz o tom tolko hovori, vysledok prikladam.![]()
![]()
![]()
Este, ze som si kupil tu M6-ku, aspon nebude to cakanie tak dlhe.![]()
![]()
Ľ.
josef38 píše:Taky jsem na Tebe myslel!
Takže teď ještě "ce" a Leclerc. "ce" o tom ví, tuším, že s tím sem přišel první. Pro jistotu jsem ještě napsal do Solmsu dotaz, jestli už můj nový čip je proti tomuto odolný. Protože mám pocit, že v době mé opravy ještě tato vada nebyla tolik známá a také nevím, jak si mé fleky na čipu vysvětlovali.
Snad se nám u M6 nestane něco podobného!
ce. píše:
Ja som teda ten problém neskúmal.Neviem,či je môj senzor postihnutý.Keď k tomu dôjde tak to tam pošlem podľa návodu...
Jozef,nemusíš čakať na odpoveď zo Solmsu (aj keď myslím,že už je vhodnejšie písať do Wetzlaru) - vada sa môže objaviť opakovane.Výmenou senzora nemáš istotu,že sa to nezopakuje.Viac užívateľov deklaruje opakovaný problém aj po výmene senzora.Leica niektorým ľudom menila senzory viackrát a bez vysvetlenia,lebo problém bol spočiatku sporadický,ale vekom M9ky prípadov pribúda,tak to musia riešiť.
josef38 píše:LUPER píše:
Josef![]()
![]()
Nedalo mi to a skontroloval som cip na mojej M9-ke, ked sa uz o tom tolko hovori, vysledok prikladam.![]()
![]()
![]()
Este, ze som si kupil tu M6-ku, aspon nebude to cakanie tak dlhe.![]()
![]()
Ľ.
Taky jsem na Tebe myslel!
Takže teď ještě "ce" a Leclerc. "ce" o tom ví, tuším, že s tím sem přišel první. Pro jistotu jsem ještě napsal do Solmsu dotaz, jestli už můj nový čip je proti tomuto odolný. Protože mám pocit, že v době mé opravy ještě tato vada nebyla tolik známá a také nevím, jak si mé fleky na čipu vysvětlovali.
Snad se nám u M6 nestane něco podobného!
MirekE píše:
Davno vyreseny problem, staci takto postizeny cip na chvii ponorit do formalinu nebo kyseliny karbolove
OVal píše:Pánové, vždyť rezavíme a plesnivíme taky... u lidí je to tak nějak přirozené. Asi chtěli snímače příliš přizpůsobit uživatelům a nesetkalo se to s úspěchem![]()
Jeden včerejší výcvak od vody. Snad jsem nezadal příčinu k dalšímu reznutí... Mám ale spíš nepříjemný pocit z toho, že to Pro-1 včera zvládla líp...
josef38 píše:Ondro, Tvůj přístup k fotoaparátu a čipu, jako takovému, Ti jen mohu závidět.
V podstatě máš pravdu, jen člověk si s přibývajícími lety podobné starosti nerad dělá a když už jsou, tak si je moc připouští.
OVal píše:A navíc - s fotkama to mám podobně jako s obrazy, když jsem ještě z mladické nerozvážnosti maloval: Byly jako moje děti a ty přece neprodám, nanejvýš je mohu svěřit do dobrých rukou...A potom mne má focení živit...
**lasta píše:A otázku.
Co Petr vláčí na stativu za fotoaparát.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník