Protože odezva na výstavu byla kladná a byl docela zájem o to dozvědět se víc,požádal nás majitel čajovny,jestli bychom neudělali posezení s promítáním dalších fotografií na které se nedostalo a výkladem , případně poradit těm kteří s tím chtějí začít.
Jak je mým zvykem,pojal jsem to důkladně a táhl s sebou tři brašny fototechniky ( zrcadlovku s nasazenýma mezikroužkama , zrcadlovku s nasazeným makroměchem , zrcadlovku s nasazeným objektivem ze zvětšováku , Fujinku s Raynoxem , různé přechodové adaptéry,kloubové ramínko + synchronizátor na externí blesk,bleskové difuzéry atd.).
Chtěl jsem je seznámit s různými technickými možnostmi , s jejich výhodami a nevýhodami a zároveň aby si to mohli hned prakticky vyzkoušet

.Další část bylo promítání a praktické rady ohledně focení hmyzu a orchidejí ( od ochrany před klíšťaty

až po seznámení s jednotlivými lokalitami a druhy které se na nich dají najít ).
....co vám budu povídat ( nenosím hodinky,takže mi to vůbec nepřišlo

) , kecal jsem v kuse TŘI !! hodiny.Občas jsem to proložil nějakou zajímavou nebo vtipnou ,,historkou z natáčení" ,takže všichni to vydrželi až do konce

....jen kuřáci si mi pak stěžovali že měli chuť ,ale nechtěli o nic přijít

. Šest jich tam potom s námi posedělo ještě hodinku ,vyzkoušeli si naši fototechniku a také mého Raynoxe + difuzér na svých DSLR a objektivech co si s přinesli ( opět jsem si připadal že mám Trabanta a oni Audiny

a chci jim radit,jak mají rychle jezdit

).Jeden z nich byl inspektor ochrany přírody z Ústí (vůbec netuším kdo ho pozval).....byl ohromně spokojený,jsme teď spolu v kontaktu.Zjistili jsme ,že jsem našel lokalitu orchidejí o které nevěděli a na oplátku mi řekl o ,,tajné" lokalitě orchidejí ( není o ní nic na internetu ) kde je nejvíc orchidejí na jednom místě ve střední Evropě ( loňské sčítání bylo cca 600 !! jedinců ) a je cca 30 km od Chomutova

.Prostě paráda.....zvedlo mi to dlouhodobě bídnou náladu

.
Karlík