Dnes jsem se zastavil v jednou super elektru, kde jsem si připadal jako vůl. Jednak tam měli odšťavovač, který jako zlevnil z 2 500,-Kč na 2 300,-Kč. Já ho viděl jinde bez slevy za 1 900,-Kč a nakonec jsem ho bez slevy koupil za 1 800,-Kč (po zaokrouhlení). Myslím, že si dělají ze zákazníků hýždě. Nevím, jak to výstižně vyjádřit, abych neporušil nějaký kodex

Záhy se mně ujal mladý prodavač, kterému jsem svůj poznatek sdělil. Jal se mně nabízet jiné spotřebiče do kuchyně a líčil mi, co všechno má jeho žena doma. Řekl jsem mu, že bych při takovém množství spotřebičů musel udělat z kuchyně obyvák a z obyváku kuchyň, aby se to tam všechno vlezlo. Že jeho žena při vaření využívá zároveň všechny čtyři plotýnky, přitom pere a peče, v domácí pekárně peče chleba a dělá marmeládu, ... Zdá se, že jsou tak školeni, aby přesvědčovali zákazníky, že sami s těmi výrobky mají doma dobré zkušenosti. S tím ať ale na mě nechodí

No a abych jeho snahu nějak využil, tak jsem se zeptal na vestavné indukční desky se dvěma plotýnkami. Prý takové neexistují, že mají jen se čtyřmi. Nakonec v PC našel, že opravdu mají ve skladech i dvojkolové, ale že ty nejsou vestavné, že jsou na postavení na pracovní desku. Plete si toziž samostatné vs vestavné

Pak přišla řeč na nádobí, že na indukci musí být speciální. Oponoval jsem, že záleží na dnu, kde musí být feromagnetický materiál, tudíž železo, že stačí i smaltovaný hrnec, že ověřit lze obyčejným magnetem. Prý ne, že smalt je elektrický izolant, že dno musí být dobře elektricky vodivé, že o tom něco ví, že měl z fyziky jedničku

Tak jsem oponoval, že v tom případě by byly nejlepší hrnce hliníkové a měděné, ale že by na nich na indukci nic neuvařil. Prý měď a hliník jsou špatnými elektrickými vodiči, což je důvod, proč nejsou na indukci vhodné, že dnes se používají i kabely z brozu

A že není dobré dávat silné jističe, že ty pustí do spotřebičů větší proud a tím mohou spotřebiče zničit. Možná nakoupil nějaké speciální hrnce za několik desítek tisíc u tzv. Šmejdů

Vůbec bych se nedivil. Pak mě lákal na 3D Samsunga. Řekl jsem mu, že 3D už moc nefrčí, že některé z toho bolí hlava, načež ze mě udělal vola, že na 3D si musím vzít brýle, že se s tím už setkal, že si jeden zákazník stěžoval na rozmazaný obraz.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.