Něco podobného jsme zažili někdy v 90-tých létech na Žermanické přehradě. Měli jsme tam malé molo pro loďky, ale to bylo
kvůli hodně nízké hladině minimálně 10 metrů daleko od vody a loďky jsme tahali přes bahno. Za další rok to už bylo v pohodě.
Žena tam tam trénovala "šňůru"

- jednou nohou byla na molu, druhou dala na loďku a ta se nějak od mola vzdalovala

.
To byl gymnastický prvek ve zpomaleném záběru - a najednou žbluňk a už byla ve vodě

.
Včera jsem slíbil, že tu dnes dám fotky toho přípravku na makro.
Je to ten objektiv Pentacon (s diaprojektoru) zamontovaný do plastové spojky na plastové trubky (

) a z jedné strany je vlepená
redukce na 55mm Tehdy na Oly C750UZ jsem měl adaptér na filtry o tomto průměru. Teď na MX-1 mám adaptér na 58mm, tak
jsem musel ještě požít redukci z 55 na 58mm.
Tu vlepenou redukci (ten vroubkovaný stříbrný kroužek) jsem si nechal udělat ve Vsetínu asi před deseti léty. Z jedné strany je
hladký bez závitu (to je vlepené) a z druhé strany vnější závit 55mm. Byla to výborná firma, na zakázku udělali libovolnou redukci,
adaptéry na filtry pro různé značky foťáků apod. až do průměru 200mm. Zpracování bylo profesionální a šlo si vybrat černé, stříbrné
provedení, matný nebo lesklý povrch, hladký nebo vroubkovaný. Ceny oproti třeba Fotoškody až poloviční. A to zpracování,
jak jsem psal, nešlo vůbec srovnávat. Konkrétně ten adaptér na C750UZ od Fotoškody stal přes 900,-kč a byl to vyložený šmejd.
Mě ho udělali za asi 400,.kč v profi provedení. Bohužel, ta firma už tam nepůsobí

. Je to velkáááá škoda

.