Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Petr M » 20 říj 2014 15:21

Mily Laco,

diky panu administratorovi, zneuzivas funkci moderatora ( lepe receno domovnika s krivym jazykem, nebot jsi tady sam prohlasil, ze na vrchnost si stezovat a dostat tim funkci administratora, nepujdes :lol: a ejhle..... ) hned prvni den a manipulujes tady kolegy ve vlakne!

Text, ktery byl Jarousovi jako P.s. napsan pod muj komentar k Jarousovym fotkam a ktery poukazoval bez jmenovani autora (tedy ve skutecnosti tvoje fotky tady) na fotky focene bez upravy fotografem, ale vlozene jak ten fotak firma naridila a vykladat tady pod nimi ze je to to prave sametove jak ma fotka vypadat, je obycejny vymysl a hlavne nesmysl.
Napsal jsem vse co tam stalo slusne, takze krome Lacovy vztahovacnosti a jesitnosti obycejneho cvakala, ktery nic vic neumi tam nestalo; zadne urazeni!!!!

V textu P.S.II nebylo zrovna tak vubec nic urazliveho a ktere se oba zaobiraly zlepsenim foceni a jenom o tom byly, kde by normalni clovek se nemohl v zadnem pripade nejak citit urazen, byly Lacem po kratke dobe, kdyz si texty zrejme precetl, jim vymazany. Byly to je PS dalsi pridaveky urceny take jenom Jarousovi.

Vse mohou dosvedcit nestranni ctenari, kteri cetli a videli tyto komenty. Bylo jich celkem sedm, nez domovnik tyto Ps.1 a Ps.2 smazal..... (y)

Kdo se tady snazi vyhrotit situaci k maximu je bohuzel Laco a ne ja, protoze se nyni pouze branim a snazim se jen o to, aby toto vlakno zustalo demokraticke a ne jak by Laco chtel a si piskal..... (y)

Zde dole je text, ktery jsem po zjisteni, ze Laco tyto texty vymazal, napsal a vlozil a ktery Laco 78x smazal okamzite po mem opetovnem vlozeni...... :

Aha, Laco se uz zacina ukazovat v prave jeho podobe! Uz zacina mazat moje
texty a vlozeny obrazek, kde bylo pod nim zaznamenano, ze ho videlo uz
sedm kolegu, texty, ktere mu nesedi, kde je chudinka kritizovan! :lol: Ale
par kolegu si uz stacili original kommenty tady u tohoto jako P.s a Ps.II
precist, tak vidi aspon, ze mam pravdu a Laco ze je jesitny cvakalek....a
potouchly zbabelec (y) :lol: :lol:

Příspěvekod Pete2 » před 19 minutami

Prispevok Petra M nechavam a nemazem, aby si kazdy urobil usudok preco bolo nutne zriadit funkciu moderatora...
Dalsie podobne, ktore uz nebudu k foteniu, budu priebezne zmazane.

Pete
Naposledy upravil Petr M dne 22 říj 2014 02:53, celkově upraveno 13
Petr M

Příspěvekod ruby52 » 20 říj 2014 15:28

:o :roll: :roll:
Naposledy upravil ruby52 dne 20 říj 2014 15:40, celkově upraveno 2
Vladimír
ruby52

Příspěvekod Pete2 » 20 říj 2014 15:33

Prispevok Petra M nechavam a nemazem, aby si kazdy urobil usudok preco bolo nutne zriadit funkciu moderatora...
Dalsie podobne, ktore uz nebudu k foteniu, budu priebezne zmazane.

Pete
Pete2

Příspěvekod Petr M » 20 říj 2014 15:44

:o :shock: :lol: Ahoj Vladimire! Diky! Take tebe zdravim a preji ti take moc pekny den! (n) Jak ti cvaka tvoje Sony? A Olympus? :)
Petr M

Příspěvekod josef38 » 20 říj 2014 17:25

Ahoj klucííí foveonský!
Koukám že to vše dospělo trochu jinám, než by snad mělo! Velká škoda!!! (y) (y) (y)
Osobně mám s funkci moderátorů velice nepříjemné zkušenosti z jiných vláken.
Nechci vám tady do toho kecat, ale každé vlákno by se od "plev" očistilo samo, moderátor je funkce dávno přežitá a zcela zbytečná! Stačilo by jen na nežádoucí příspěvky nereagovat a obrázky, které do vašeho vlákna nezapadají, neotevírat. To se ovšem, nechápu z jakých důvodů nedělo, spíše se vedla zbytečně konfrontační diskuze se vzájemným osobním napadáním!
Tak snad se bude dál dařit v tom smyslu, jak si přejete!
Mějte se zde hezky a přeji poklidnou a smysluplnou další vaši diskuzi! :D Josef.

P.S.
Je dost nepříjemné psát kamkoliv příspěvek s vědomím, že může být z jakéhokoliv důvodu ohodnocen, jako nežádoucí a může být smazán! Stačí jen, jak to zrovna vyhodnotí pouze jedna osoba! Bude-li i tento také smazán, opakovat už ho nebudu. Slibuji! :-) :-) :-)
josef38

Příspěvekod Pete2 » 20 říj 2014 18:14

Josef
A co tak ustrachano. Urazas niekoho alebo sa na to chystas. ;)

Mozna uz bude klud.
Jeden ucastnik sa uz vyjadril. Je to len na nom co bude nasledovat. Jeho komenty k mojim fotkam a nebetycne ego ma uz davno nezaujimaju
Su na jedno kopyto. A kazdy si uz urobil nazor. Dalsie vyjadrenia teda beriem ako plevel diskusie a budem s nimi i tak zaobchadzat.
Urazky, zosmiesnovanie voci komumolvek je to iste... Vidis sam co to prinieslo. Uznas, ze to sem nepatri.

V kazdom pripade nebudem mazat fotky len tak. Pekne fotky maju svoje miesto, ked ich bude niekto doprevadzat podobnymi komentarmi
je strojcom svojho stastia. Nebudem selektovat. (y)
Je to vlakno foveonu, foveon ma prioritu. Fotky z inych aparatov pokial budu v rozumnom mnozstve tak v pohode.
Mutacie patria na domovske vlakno tohoktoreho fotaku. Nie na foveon.
Moderator je to posledne po com som tuzil pri zakladani vlakna. Ale bohuzial vyvinulo sa to tak... uz to stracalo zmysel.

Na zaver iba par slov o neskromnosti a egu. Ked som zakladal vlakno foveonu 21.8.2013 a v zari (september) som prizval do
diskusie kolegu Petra M, podiv sa svete v diskusii nedavno " skromne" prehlasil, ze som to vlakno zalozil prenho.
A aby skutocne nebolo iba jeho (a este o jeho Nikone) musel som prijat i toto nepopularne opatrenie.
A iste uznas ze patri hlavne fanklubu foveonu.
Pete2

Příspěvekod josef38 » 20 říj 2014 18:31

O.K.
Nic ustrachano, jen jsem napsal svůj názor. určitě jsem urazit nikoho nechtěl.
Naposledy upravil josef38 dne 20 říj 2014 18:46, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod jajakm » 20 říj 2014 18:43

No myslím že by to chtělo nějakou fotku. Ať to tady není jako mezi spisovateli. Jarda :D
Přílohy
SDIM2368A.jpg
SDIM2368A.jpg (780.05 KiB) Zobrazeno 5108 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
jajakm

Příspěvekod Petr M » 20 říj 2014 18:54

Mily Pete, co to tady zase obracis? Myslim, ze jsi byl dost dlouho v Cechach abys se naucil rozumet cestine....:

"Na zaver iba par slov o neskromnosti a egu. Ked som zakladal vlakno foveonu 21.8.2013 a v zari (september) som prizval do
diskusie kolegu Petra M, podiv sa svete v diskusii nedavno " skromne" prehlasil, ze som to vlakno zalozil prenho.
A aby skutocne nebolo iba jeho (a este o jeho Nikone) musel som prijat i toto nepopularne opatrenie."

Kdyz jsme spolu hovorili pres Skype o DP2M a DP3M, zadne vlakno Foveonu jeste nebylo, protoze jsi fotil Olympusem. Kdyz jsem ti oznamil, ze je mozno SD3M dostat pod 400 Euro, tak jsi mne poprosil, abych jednu na me jmeno koupil a tobe poslal na Slovensko do Lednice. Tak se take stalo a rad jsem ti vyhovel, nebot jsi se ke mne choval celych ca. deset let slusne a kamaradsky, takze proc bych nevyhovel s takovou malickosti jako byla tato. Kdyz jsi s timto fotakem zacal fotit a byl z neho cely uneseny, navrhl jsem ti, abys zalozil znovu nove vlakno o sigme, ze bude urcite dost foveonaku, kteri budou mit zajem. Nejprve jsi o tom nechtel ani slyset, ze uz to jednou bylo a ze to nedopadlo moc dobre atd.
Ale nakonec jsi dal na me primlouvani a zalozil vlakno Sigma podruhe....

Takze bud tak hodny a nekrut tady slova, "...zes ho zalozil pro mne....." jsi jako maly Jarda... (y)

Jajakm,

doufam, ze mohu k tve posledni fotce napsat maly komentar. Kdybys na tom travnatem svahu poposel vic nahoru doleva, dostal bys ten cely motiv do lepsiho uhlu svetla a tim i do lepsi barevnosti a kdybys tern vetrnik posadil ve fotce do ZR, tak by ta fotka pak byla uplne perfekt. :) Na stredu, jak nyni je, to neni vyvazene a nevypada to nijak dobre z hlediska kompozice a dynamiky fotky... :)
Petr M

Příspěvekod Pete2 » 20 říj 2014 19:16

No vidim, ze to ide aj slusne... (n)
Akurat ze vlakno som zakladal az po nakupe DPM3 a teba pozval az 9.9. Takze tak. Tak chce si to ujasnit spomienky. Inak
zohnanie DP3 si cenim a dakujem. Znova, ale s vlaknom to nema nic.
Pete2

Příspěvekod Pete2 » 20 říj 2014 19:23

Jajakm
Svata pravda. :)
Spomienky na pekne chvile na Skalnatom plese.
Přílohy
nahlad2.jpg
nahlad2.jpg (1.38 MiB) Zobrazeno 5101 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/2.8
Model: SIGMA DP3 Merrill
Exposure bias: -3/10 EV
nahlad1.jpg
nahlad1.jpg (1.45 MiB) Zobrazeno 5101 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/5
Model: SIGMA DP3 Merrill
Exposure bias: -3/10 EV
Pete2

Příspěvekod jajakm » 20 říj 2014 20:08

Petr M píše:
"doufam, ze mohu k tve posledni fotce napsat maly komentar. Kdybys na tom travnatem svahu poposel vic nahoru doleva, dostal bys ten cely motiv do lepsiho uhlu svetla a tim i do lepsi barevnosti a kdybys tern vetrnik posadil ve fotce do ZR, tak by ta fotka pak byla uplne perfekt. :) Na stredu, jak nyni je, to neni vyvazene a nevypada to nijak dobre z hlediska kompozice a dynamiky fotky... :)"

Petře díky za komentář. Myslel jsem, že symetrii kolem toho větrníku mi dělají ty dvě kapličky. Tvůj komentář je zajímavý asi na něm něco bude. Jen bych tě chtěl požádat o bližší vysvětlení tohoto textu: "Kdybys na tom travnatem svahu poposel vic nahoru doleva, dostal bys ten cely motiv do lepsiho uhlu svetla". Co za objekt by tedy bylo na fotce vlevo dole a v pravo nahoře? Protože vpravo nahoře by už té oblohy moc vidět nebylo. Díky. Jarda

P.S. Z hledsiska kompozice je ta forka nic moc, to máš jistě pravdu. Jo kompozice, to je můj problém už hooodně let.
jajakm

Příspěvekod Petr M » 20 říj 2014 21:07

Jajakm, takhle, jak ta fotka je, je focena kolmo po svetle, nebo skoro. Takto dostanes vsechno dost ploche, protoze ty dve stavby nemaji plsticnost a ten vetrnik tak jako tak.
Takze kdybys vysel po tve leve ruce od mista foceni kousek po louce nahoru, tak bys dostal na ty dva altany stina a na ten vetrnik take trochu, takze by se jevily plastcteji nez ted a kdybys to cele jeste v kamere posoupl (formatove, ve formatu), ze by byl ten vetrnik na fotce vic vlevo, tak by se ti otevrel pravy roh, kde by byl travnik pak daleko niz a tudiz bys tam dostal vic oblohy a vse by dostalo super dynamiku, protoze by hlavni linie - les a louka byly v super velke diagonale :) A barvy by vysly syteji :)
Petr M

Příspěvekod jajakm » 20 říj 2014 21:22

Petře díky za detailní výklad. Ano dalo se jít na té louce mírně nahoru a vlevo. Přikládám fotku jak celá ta scéna vypadala. Jarda
Přílohy
SDIM2360A.jpg
SDIM2360A.jpg (755.4 KiB) Zobrazeno 5086 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/8
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 20 říj 2014 22:37

Člověk si jenom odskočí do práce a už se pořádně nic nedozví...
Ale nebudeme se přece tvářit, že tam ty Vizovice nejsou... ;) Střed Valašského království, to nemůžu ignorovat, to po mě nikdo nemůže chtít... :D ;)
Jardo, tohle vyvážení bílé si ten podzimní Hostýn nezasloužil. A pan Jurkovič taky ne... ;)

Musel bych psát dlouho. Moc dlouho. Páč píšu pomalu. Tak radši nepíšu. Ale hodně si pamatuju. Bylo by to zbytečné...

Ta jistě velmi pracná a jinak určitě obdivuhodná Hora svaté Heleny má pěkně zprasenou oblohu. Asi bych to nikam nevystavoval...

Mám moc rád klasiky:

Vy malujete zámek?
Já maluju jenom zámek.
No a co ten sníh?
Podívejte se, mladý muži. Já nejsem nikde organizován, takže si můžu malovat co chci a jak chci. ;) :lol:

Petře, já to beru. Ale spousta obyčejných věcí je nad moje možnosti. A jsem rád za to, co můžu a zmůžu.
Přílohy
SDIM2811.jpg
SDIM2811.jpg (478.38 KiB) Zobrazeno 5070 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/7.1
Whitebalance: Manuálně
Expoziční program: Manuální
SDIM2812.jpg
SDIM2812.jpg (450.03 KiB) Zobrazeno 5070 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/7.1
Jarouš

Příspěvekod Pete2 » 21 říj 2014 07:59

Jarous
"... Ale spousta obyčejných věcí je nad moje možnosti. A jsem rád za to, co můžu a zmůžu...." (n) (n) (n)
Tieto dve vety asi vyhlasime za ideovu myslienku tohoto vlakna.

A v tomto duchu som ponal ranajsi test DP1M. Urobit z nej uplne normalny pohodovy fotak na nenarocne webove fotenie...
Co k tomu treba.
Prepnut iba na FINE JPG. Rozlisenie LOW a nastavit v menu parametre obrazka na contrast -2, farby na +2 a fotit. Pridavanie ostrosti aj zbytocne.
Rozlisenie nejakych 2336 je viac nez na SD10. A hlavne odpadne SPP a na 16gb kartu vojde 6000 snimkov.
Takze ide to aj jednoduchsie...
Ukazky aj na 400 ISO. (V plnom len orezane pre ukazku kvality)
Rychlost ostrenia a ukladania vyborna.
Přílohy
SDIM5767.JPG
SDIM5767.JPG (360.75 KiB) Zobrazeno 5057 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 19 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.2
Model: SIGMA DP1 Merrill
SDIM5774ukazka.jpg
SDIM5774ukazka.jpg (977.53 KiB) Zobrazeno 5057 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/100 sec.
SDIM5786ukazka.jpg
SDIM5786ukazka.jpg (1.22 MiB) Zobrazeno 5057 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
ISO: 400
SDIM5776ukazka.jpg
SDIM5776ukazka.jpg (552.14 KiB) Zobrazeno 5057 krát
EXIF-Data
SDIM5788ukazka.jpg
SDIM5788ukazka.jpg (1.31 MiB) Zobrazeno 5057 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/160 sec.
SDIM5784ukazka.jpg
SDIM5784ukazka.jpg (891.99 KiB) Zobrazeno 5057 krát
EXIF-Data
Pete2

Příspěvekod Jarouš » 21 říj 2014 11:15

Tak nevím, Pete. Buď to chce RAW, nebo pečlivé manuální zaostření, asi nejlépe obojí. Na kvality Foveonu a toho pevného skla se mi to nezdá moc ostré a s těmi nízkými clonami je taky dost problém, co vlastně má být ostré. Jako ekonomická varianta zápisu na kartu to ovšem nemá chybu... ;)

Dvě těsně před odjezdem, bez zástavby. Ale Vizovice ještě budou... ;)
Přílohy
SDIM2824.jpg
SDIM2824.jpg (489.88 KiB) Zobrazeno 5044 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/10 sec.
Clona: F/5.6
SDIM2828.jpg
SDIM2828.jpg (478.78 KiB) Zobrazeno 5044 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
Jarouš

Příspěvekod Petr M » 21 říj 2014 12:29

Jarousi, ty dve posledni by mohly byt supracke, kdybys moc ty klasiky necetl, ale spis se o to vic zaobiral svou, jak pises klasickou tvorbou bez jakekoliv organizace.....:)

Coz nejsou ty dve podle klasiku na zamky a ani co bys chtel a jak bys chtel, ale vysledek je asi, ze tak jak to je ti to staci, protoze by ses nerad zamotal do nejake upravy v SPP a PS, kde bys to mohl (jak mozna nebo asi uvazujes) jeste vic "rozlozit". Takze se hlavne venujes zamereni "spravneho" nastaveni WB, coz ti nedela jak videt zadne potize, fotky maji suprovou barevnost, ale dat jim "ten pravy smrnc" zkrz upravy, jako Kontrast, jas, dynamik atd., mas uz asi strach. Takze to fotis jak to fotak da a kdyz si k tomu na podepreni prizves jeste klasiky, tak se vlastne neda vubec nic vytknout...... :roll:

Ta prvni by potrebovala fotit kapku do plusu a kapku driv nez ted v tom bezkontrastnim soumraku, kdy je ten chudak fotak uz na hrane, aby nevysla tak tmava a pritlacit na konrtast, ktery tam ale skoro nebyl jak bylo denni svetlo uz tlumene, tedy trochu pridat take jasy, no zkratka si s fotkou trochu pri uprave pohrat i kdyz takto "nekontrastni" fotka by dala pekne zabrat, aby z ni byla suprovka :)

Je to zajimave, ale ty tady jsi pravy protiklad od Lacy, ale vy oba, at uz z jakychkoliv duvodu se dalsich uprav bojite jak cert krize, si okecate i to co neni, hlavne, ze vas to bavi, ale jste radi, kdyz uz ty vystavni fotky, jak si podle klasiku namlouvate, jsou uz tady naladovane a vsichni mohou ricet nadsenim a zavisti.... :lol: (n)

Ta druha by byla uz v uprave daleko snadnejsi a i jeste suprovejsi, protoze ma lepsi dynamiku a i kompozicne je peknejsi... :) (n)

Mám moc rád klasiky:

Vy malujete zámek?
Já maluju jenom zámek.
No a co ten sníh?
Podívejte se, mladý muži. Já nejsem nikde organizován, takže si můžu malovat co chci a jak chci. ;) :lol:

Avsak nekdy se vic nez klasici vyplati jine klasicke prislovi:

Bic a maly dvorek....... :lol:
Naposledy upravil Petr M dne 22 říj 2014 02:42, celkově upraveno 2
Petr M

Příspěvekod Pete2 » 21 říj 2014 13:47

Jarous
Kompaktik je z toho dobry... (n)
Jasne, ze budes fotit na RAW, len ze mas tu moznost. Skor by som povedal, ze najlepsie riesenie je plne JPG a zmensenim to nebude
preostrene. A clona 2.8 to len preto, ze bola tma. :D

Petr
Neviem ako ty, ja fotim preto, ze ma to bavi. A vcelku mi bolo jedno cim a ci mi niekto bude zavidiet je mi putna.
Doma si rad popozeram detailiky a kludne zmazem. Nechapem ze nechapes, ale mozna niekedy prelozim do cestiny. :D
Přílohy
SDIM5870.jpg
SDIM5870.jpg (1.02 MiB) Zobrazeno 5023 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/400 sec.
Exposure bias: 7/10 EV
Pete2

Příspěvekod Petr M » 21 říj 2014 15:07

ale ano, uz jsem pochopil, ale nechapu to stejne. Asi se zde kumuluje zvlastni sorta lidicek, kteri si na svem pisecku matlaji sve uplne po svem diky jiste technice, ale kteri jiz na dalsi holt nemaji a zkousi to okecat tem druhym.

" Neviem ako ty, ja fotim preto, ze ma to bavi. A vcelku mi bolo jedno cim a ci mi niekto bude zavidiet je mi putna.
Doma si rad popozeram detailiky a kludne zmazem"

Ale proc takovi se s tou skutecnosti, ze neumi, ukazuji tady jinym lidem? Proc tedy s tim nezustanou doma a nedelaji si "posusnani" opravdu pro sebe a neotravuji s tim ostatni a proc je tedy presvedcuji, ze je to to prave? Proc je zalozeno tedy toto vlakno? Ale nikdo jim opravdu nezavidi, jak si snad mysli, ale krouti nad tim spis hlavou. Kazdopadne ted vedi, ze existuji i "jini" zvlastni cvakalove.......Citi se asi osamelymi a chteji nalezt takto nejake spriznene duse? Kde jsou ty zpriznene duse za tech deset let presvedcovani a hledani? He? Ze jich je tady cim dal tim min? He? (y)
Naposledy upravil Petr M dne 22 říj 2014 02:44, celkově upraveno 5
Petr M

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou