Ále, veď je pohoda - celkom fajn diskutujeme. Čím viac názorov, tým lepšie, nejde o život (ak je debata slušná, samozrejme).
Petrov príspevok som si prečítal a napísal to slušne a obšírne, súhlas. Ja mám oko celkom potrénované (8 rokov robím profesionálne obrazovú postprodukciu vrátane farebých korekcií, začínal som na SGI a farebná teplota, gama krivky, LUT tabuľky, lin/log priebehy a pod zvládam, RAW samozrejme tiež), a aj tak som toho názoru, že nakoniec všetko aj tak závisí od zámeru autora. Ak niekto chce jemnú atmosféru, nech si ju spraví. Komu sa viac páčia na fotografiách výrazné farby - len smelo. Pokiaľ nereprodukujem umelecké diela alebo archív, s farebnou vernosťou sa trápiť nemusím. A ak áno, bez kolorimetra a ICC profilov to nepôjde.
To mi ale nebráni v tom, aby som sa s vami poradil v duchu "viac očí, viac vidí" a za vaše názory a komentáre ďakujem. Prečítam, pouvažujem, niečo si zoberiem, niečo nie, a je to tak fajn.
Tak, jedna promenádová (tentoraz tam bol kľud, inak cez to drevo frčia autobusy, motorky, autá, davy turistov

)