Jindro, je to tak. Někdy je to až nepochopitelné, jakou krásu mraky a slunce vytvoří . A na fotce to vynikne ještě víc, než to vnímám při focení. Tak ještě jedna, ale skoro rok stará...
Přílohy
rudá atmosféra.jpg (654.02 KiB) Zobrazeno 7269 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/2.5
ISO: 100
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Pánové, přeji hezké ráno a sluníčkový den. "Že se nestydíš? Říkáš svým přátelům, že sis mě vzal jen proto, že jsem výborná kuchařka, přestože dobře víš, že umím smažit jen vajíčka." "Ale drahoušku, musil jsem si přece vymyslet nějaký důvod!"
Ještě než zalezu do postele, nějaké prašivky pověsím, doporučuje se uříznout klobouk dát na talíř a posypat cukrem. Mouchy cukr olizují a padají k zemi
Chlap je na rybách. Kolem skáče žába a on jí chce zabít. Žába, najednou říká: "Když mě nezabiješ, tak ti ho pěkně vykouřím." A tak se taky stalo. Jenže mu to nedalo a nechal si ho přeblafnout ještě jednou. Zamyslel se, nechal prut u vody a spěchal i s žábou domů. Přišel do kuchyně,položil žábu na stůl a říká své staré: "Nauč jí svíčkovou a vypadni!"
Dal jsem si práci a našel Kapesní atlas hub, od autorů Alberta Piláta a Otto Ušáka vydaný roku 1964, a zde na stránce 174 je vysvětleno, proč se muchomůrka, jmenuje muchomůrka, i s tím cukrem