Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Re: Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Příspěvekod gustav » 04 zář 2014 09:52

Petře, sice jsem se někde podíval, ale jak jsem psal někde výše, bylo to vyvalování u moře :mrgreen: . Nemohu říct, že jsem tam
něco poznal - kromě toho moře. Ale aspoň jsem si vlastní hubou ověřil, že je opravdu slané :D .
Klobouk dolu před výkonem těch kameníků nebo sochařů (n) . Vytvořit vázu z kusu kamene jen tím malým "krumpáčkem",
jiný nástroj tam nevidím, musí být fuška. A dělají to, jak se říká, na koleně, nebo spíše na zemi. Jak to leštili ?
Ale obchodního ducha to mají (n) :D , když jsi musel zacalovat to, že jsi je vyfotil :D .
Já mám také něco, sice nevím, z čeho to je a stálo před vchodem vilky, ve které jsme na Korfu bydleli. Krásný, bílý lev :P .
A cvakl jsem to zdarma :lol: .
Přílohy
8-bílý lev.jpg
8-bílý lev.jpg (228.13 KiB) Zobrazeno 6752 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 41.4 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: C750UZ
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
gustav

Příspěvekod Fauve » 04 zář 2014 10:31

Gustave, v těchto zemích je bakšiš normální věc. Prostě za nejmenší službičku musíš platit. Odnesou ti kufry musíš dát dolar (nebo euro, ale je to víc než dolar, taky je třeba šetřit). Vyfotíš si někoho, okamžitě natáhne ruku a nastaví dlaň. Jak už jsem dříve zmínil, je tam velká bída. Pluli jsme třeba po Nilu a každý kdo na lodi pracoval živil mnohdy více než svou rodinu. Byli jsme ve škole, kde se děti učily tkát koberce. U nás bys to mohl přirovnat k nějaké akademii. Ty děti se tam učí od šesti let a až někdy ve dvaceti umí návrh koberce udělat, jsou to umělecká díla, při tkaní jim prsty nevidíš, tak rychle vážou uzlíky. Aby tam mohlo nadané dítě chodit, tak se skládá celá vesnice. No a později dítě ty prostředky vesnici musí vrátit. Nejmenší kobereček v té škole ( 30 x 40 cm) stál 500 dolarů. Dlouho jsme přemýšleli s manželkou a nakonec jsme raději peníze nechali v kapse a kobereček oželeli. Do školy se chodí i mezi beduíny, ale nesmíš si to představovat jak u nás. V Jordánsku třeba jen čtyři roky musí stačit. Beduini skutečně kočují se vším všudy a s nimi musí kočovat i učitel. Učitelé mají na tamější poměry dobrý plat a jsou velice vážení.
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod cervena_karkulka » 04 zář 2014 14:02

:lol:
Naposledy upravil cervena_karkulka dne 16 zář 2014 08:22, celkově upraveno 1
cervena_karkulka

Příspěvekod gustav » 04 zář 2014 14:38

Tak to chápu, Petře. Obživu je tam určitě třeba shánět neustále. A určitě tam patří k základním pravidlům i to, že za vše
se platí. A musí se pořádně ohánět, aby slušně vydělali.
Já mám také trošku cizokrajné architektury, ale jenom té současné :D .
Přílohy
9-na Korfu .jpg
9-na Korfu .jpg (537.34 KiB) Zobrazeno 6732 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.3 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/6.3
Expoziční program: Priorita clony
gustav

Příspěvekod Fauve » 04 zář 2014 16:41

Gustave, například neznají žádné důchody. Když se v rodině narodí postižené dítě, tak ho prostě matka nekojí a nechá ho umřít. Protože až to dítě dospěje nebude nikoho, kdo by se o postiženého staral. Těžko říct, který přístup je lepší, mi se více líbí ten jejich, u nás se každé dítě vypiplá, užitku z něj není, jen se zatíží společnost na 70 let, částkou na opatrování.
Dám pár fotek z týdenní plavby po Nilu.
Přílohy
Egypt_6.jpg
Soumrak na Nilu
Egypt_6.jpg (317.89 KiB) Zobrazeno 6722 krát
Egypt_5.jpg
Pohled na západní břeh, staří Egypťané by řekli do zeme mrtvých
Egypt_5.jpg (316.78 KiB) Zobrazeno 6722 krát
Fauve

Příspěvekod cervena_karkulka » 04 zář 2014 19:44

Naposledy upravil cervena_karkulka dne 16 zář 2014 08:21, celkově upraveno 1
cervena_karkulka

Příspěvekod gustav » 04 zář 2014 20:14

Petře, mají to fakt tvrdé. Musí to být pořádně tvrdé povahy. Já bych se nedokázal dívat, jak mi dítě umírá hlady před očima i když
by bylo postižené. Snad bych byl schopný pochopit takové počínání u nich, tam by se po letech o něj fakt nikdo nepostaral, ale u nás
to je určitě jiné. I když to může být jakkoliv praktické, něčeho takového bych nebyl schopen.

Ale dost těch smutných úvah, jsou veselejší věci :D . Takovou týdenní plavbu po Nilu bych si nechal líbit (n) . Zatím jsem absolvoval
v roce 1989 skoro denní plavbu po Vltavě a představ si, měli jsme to i s obědem (n) :lol: . Akorát jsme nikde nezakotvili a nešli
si prohlédnout nějaké ty památky :mrgreen: . Ale jak to vidím, teď bych s jistotu mohl říct, že se na beton mohu projet nějakou
pramicí po Žermanické přehradě :lol: . A tak jedna od vody a za chvíli už to vypnu, tak dobrou (n) .
Přílohy
10-Podgora Chorvatsko.JPG
10-Podgora Chorvatsko.JPG (341.31 KiB) Zobrazeno 6697 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 11.5 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/8
Expoziční program: Shutter priority
gustav

Příspěvekod cervena_karkulka » 05 zář 2014 06:01

Naposledy upravil cervena_karkulka dne 16 zář 2014 08:21, celkově upraveno 1
cervena_karkulka

Příspěvekod Fauve » 05 zář 2014 06:40

Přeji hezké ráno. Tady mlha na krok není vidět (no né tak úplně, měřením v mapě Google zjištěna viditelnost 150 m).
Dnes dám matematickou hádanku
Toto je nejčerstvější zadání profesora z Matematické fakulty Univerzity Karlovy. Matematická úloha: Maminka je dnes o 21 let starší než její dítě. Za 6 let bude dítě 5x mladší než maminka. Otázka: Kde je tatínek?

http://www.lifenews.com/2013/12/12/belg ... -children/
Fauve

Příspěvekod Fauve » 05 zář 2014 07:12

Gustave s tou plavbou po Žermanické přehradě, bych moc nepočítal :D . Ale jsou i v našich končinách místa, kde si plavbu užiješ. Tady kousek Baťův kanál (i když mi kolega říkal, že z krajiny pro různé náspy neviděl nic). Dá se absolvovat plavba po Mazurských jezerech a ty zas daleko nejsou. Tam když přijedeš, tak si připadáš jak u té Žermanické přehrady v roce 1960. Turisté kolem divoce stanují :D . Na pobřeží 10 km rákosu a potom 10 metrová plážička na koupání a zas 10 km rákos. Voda čistá vidíš 20 m hluboko, stejně jako u moře.
Fauve

Příspěvekod bmx » 05 zář 2014 07:37

Ahoj, hádanka.....tatínek je neznámý... :lol:
bmx

Příspěvekod gustav » 05 zář 2014 08:01

Zdravím po ránu, mlha se už zvedá (n) , ale okolní hory pořád nevidím.

Petře, ta hádanka je poměrně jednoduchá - tatínek se zavčasu zdekoval :lol: :lol: :lol:

O té Žermanické přehradě jsem psal, protože jsme tam hned ze začátku 90-tých let byli dvakrát, rok po roce.
Ten první rok bylo dost sucho a mezi malým molem, odkud jsme vyjížděli na kanoích, a břehem byl pás bahna,
druhý rok byla voda až k břehu. Měli jsme tam i malou plachetnici. Byl to takový malý stanový kemp, který patřil
odbornému učilišti. Jak se začalo šachovat se zřizovatelem učiliště, kemp zanikl (y) , jako hodně jiných užitečných
věci v té době :( .
Vůbec nevím, jak to tam vypadá dnes.
gustav

Příspěvekod josef38 » 05 zář 2014 08:21

Nedalo mi to, musel jsem!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Maminka právě počala a tatínek je v tom nejtěsnějším kontaktu s maminkou! :-)
Stalo se tak ve 243 měsíci maminky. ( 21 let mínus 9 měsíců. )
Maminka porodila ve svých 21 letech ( 252 měsíců )
Za šest let od početí mamince bude ( 315 měsíců ) a dítěti 5 let + 3 měsíce ( 63 měsíců ). To znamená, že dítě bude pětkrát mladší, než maminka.

315/ 63 = 5
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mějte se tady blaženě! Možná by vám poradila Červená Karkulka! :lol:
A pan profesor je zřejmě filuta! (n)
josef38

Příspěvekod Fauve » 05 zář 2014 09:27

Tak pánové, byl bych nespravedlivý, kdybych nepřiznal, že nesprávnější odpověď tady napsal Josef38. Složí-li se ze známých hodnot soustava rovnic o dvou neznámých, pak vyjde, že dítě má v této chvíli -9 měsíců a tatínek skutečně plánuje mamince mateřskou dovolenou :lol:.
Vrátím se na chvíli ještě k Nilu.
Na prvním obrázku míjíme loď, která jakoby z oka vypadla té naší na které plujeme. Na druhém obrázku je lodička prodejců textilu. Naše loď byla uzavřená a nikdo z hladiny se na ní neměl šanci dostat. Prodej probíhal následovně: Prodejce zabalil kousek, třeba osušku, do silonového sáčku a mohutným rozmachem hodil sáček na horní palubu naší lodi. My kupující jsme věc ze sáčku vytáhli a ohlédli. Když se nám líbila, tak se smlouvalo o cenu (u nich to bez smlouvání nejde, nechceš smlouvat, neprodají), když se cena dohodla, strčila se částka do sáčku a hodila dolů. Když se cena nedohodla, tak se v sáčku hodila dolů zase zabalená ta věc. Sáček pokaždé spadl do vody, ale jeden z úderky obchodníků, pro sáček do Nilu pohotově skočil.
Tak a teď vás na chvíli opustím. Byť důchodce, musím odjet do Vítkovic tvořit hodnoty pro společnost.
Přílohy
Egypt_4.jpg
Egypt_4.jpg (306.96 KiB) Zobrazeno 6644 krát
Egypt_7.jpg
Egypt_7.jpg (312.55 KiB) Zobrazeno 6644 krát
Fauve

Příspěvekod Fauve » 05 zář 2014 18:49

Vídím, že jsem zůstal v kavárně při předvíkendovém dnu sám, byť dobitý z košení trávy.
Plavba po Nilu probíhá obousměrmě. My se plavili proti proudu a nalodili jsme se v Luxoru. Dříve se plulo 14 dnů až z Alexandrie, ale vzhledem k válečnému stavu, mezi Egyptem a Izraelem je plavba poloviční. Na trase mez Alexandrii a Luxorem, jsou tajná vojenská zařízení.
Pověsím na stěnu obrázek z Luxoru beraní sfingy :D
Přílohy
Egypt_8.jpg
Egypt_8.jpg (387.05 KiB) Zobrazeno 6610 krát
Fauve

Příspěvekod josef38 » 06 zář 2014 00:47

Fauve píše:Tak pánové, byl bych nespravedlivý, kdybych nepřiznal, že nesprávnější odpověď tady napsal Josef38.

Děkuji za uznání, ale aby tato zajímavá a vtipná početní úloha měla ten pravý smysl, měla být otázka trochu jinak položena.
A sice:

Maminka porodí ve 21 letech. Kde je tatínek, jedtliže za 6 let bude dítě 5x mladší než maminka?

Potom i otázka, kde se tatínek nachází, by byla opodstatněná, protože výpočtem by se mělo dojít k tomu, že tatínek právě započal s maminkou děťátko a tudiž je u maminky. Jinak dotaz, na tatínka postrádá v této úloze úplně smysl!

Mějte se zde nadále spokojeně, mou návštěvu zde u vás zapříčinila spíše vaše nová společnice, Karkulka! Pozdravujte ji, ať je to kdokoliv! Jinak mám pocit, hraničící téměř s jistotou, že znám její pravou identitu! (n) Ahoj, Josef.
josef38

Příspěvekod Fauve » 06 zář 2014 06:45

Přeji hezké sobotní ráno, bolesti kolena trošku povolily. půjde se na výlet.
Přijde ženská k doktorovi na kontrolu a ten jí udělá všecky testy, co existují. Pak jí povídá: "No měla by jste se šetřit, játra máte v hajzlu a ledviny taky. To znamená žádné jídlo a pití." Ženská se zděsí a povídá: "Ani trošku?" " Ne ani trošinku." Potom doktor kouká na další test a říká: "Pochvu máte úplně rozrajtovanou - 2 měsíce žádný sex." "Proboha!" zděsí se ženská. "Co budu dělat?" Celá zničená odejde z ordinace. Setra se potom ptá: "A opravdu je na tom tak zle?" "Ne, ale sere mě, pořád předbíhá v samoobsluze."
Fauve

Příspěvekod Fauve » 06 zář 2014 13:07

Tak pánové, výlet skončil v okamžiku, když jsem manželce ukázal jak vedle cesty, prakticky z asfaltu houby rostou (y)
Přílohy
Lysá_1.jpg
Lysá_1.jpg (377.09 KiB) Zobrazeno 6533 krát
Naposledy upravil Fauve dne 06 zář 2014 16:36, celkově upraveno 1
Fauve

Příspěvekod bmx » 06 zář 2014 13:54

Ahoj, tak houby...bude smaženice... (n)
bmx

Příspěvekod bmx » 06 zář 2014 18:07

T
Naposledy upravil bmx dne 15 zář 2014 21:16, celkově upraveno 1
bmx

PředchozíDalší

Zpět na Šeptáme do duté vrby