Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Re: Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Příspěvekod gustav » 02 zář 2014 18:28

Vidím Petře, že tvůj cestovní záběr je velký (n) a baví tě to. Nemyslím jen samotné cestování, ale i to, že se zajímáš i o historii
navštívených míst. My jsme byli v Chorvatsku, Itálii a na Korfu, ale bohužel jsme to proleželi u moře (y) . Jet tam znova,
tak bych ten pobyt organizoval úplně jinak. No ale na prvním místě je teď rekonstrukce koupelny, tak nevím, nevím :D .
Uvidíme ...
gustav

Příspěvekod bmx » 02 zář 2014 18:37

Ahoj, ano, Petr je cestovatel... (n)
Gustave, ten obrázek, jak se otevřela vrata bateríí koksovny a rudý koks se sunul dolů, podobně, jak valící se láva to vypadalo...tak ten mně z paměti nikdy nevymizí...nádhera...a že už je to více než 25 let... (n)
bmx

Příspěvekod Fauve » 02 zář 2014 19:14

Gustave, zas takový cestovatel nejsem, jen se snažím dostat se tam co mě kdy zaujalo.
Pověsím tady na stěnu obrázek stromu. Je obehnán plotem, páč by ho věřící rozřezali kapesními nožíky na marné kousky. Ten vráskatý a pokroucený strom je 2 tisíce let starý olivovník v zahradě Getsemanské. Někde tam (údajně přímo pod tím stromem) Jidáš Ježíše za třicet stříbrných zradil.

A pro dnešek už nebudu otravovat pes mě tady peskuje, že o tom čase už mám být v posteli a šimrat ho na bříšku. Přeji dobrou noc a těším se na vás zase zítra.
Přílohy
Sv. země_9.jpg
Sv. země_9.jpg (382.43 KiB) Zobrazeno 6572 krát
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod gustav » 02 zář 2014 20:08

No vidíš Petře, jaké máš znalosti (n) . A ten strom je fakt impozantní. Kdyby uměl vyprávět ...

Jindro, já na to také nezapomenu, protože když jsme byli třeba na noční směně a jeli jsme nahoru na pec odstraňovat poruchu,
tak ten žhavý koks, jak ho vytlačovali z baterie, jsme měli jak na dlani. A navíc mi to připomíná ty krásné roky, které jsem tam
strávil. Docela bych přivítal, kdyby se to aspoň na rok vrátilo a šlo to prožít ještě jednou :D .

No a já se také rozloučím, nejdu ale do postele, jen dolu na jedno, volal kámoš z vedlejšího vchodu, že chce probrat něco důležitého :?: .
Máme hospodu přímo v baráku v bývalém protiatomovém krytu (n) :D .

Tak vám také přeji dobrou noc (n)
gustav

Příspěvekod Fauve » 03 zář 2014 05:50

Pánové přeji hezké ráno.
Gustave, jen doufám, že Ti nechtěl oznámit, že v souvislosti s Ukrajinou se hospoda ruší, protože z bývalého krytu se stane kryt používaný :geek:

"Tati, co to dělají v tom křoví ten pán s tou slečnou?" "To není nic zajímavého synku. To je jenom náš pan ředitel,který plánuje naší nové sekretářce mateřskou dovolenou..."
Fauve

Příspěvekod cervena_karkulka » 03 zář 2014 06:36

:geek:
Naposledy upravil cervena_karkulka dne 06 zář 2014 06:49, celkově upraveno 1
cervena_karkulka

Příspěvekod gustav » 03 zář 2014 08:25

Dobré ráno pánové, nějak se nám tady mraky projasňují (n) .
Tak jsme večer trošku poseděli v bunkru :D . Petře, taková katastrofa, aby to zavřeli, nehrozí :D . Ale stejně by mě zajímalo,
co by se v tom krajním případě dělalo. Původní vybavení krytu je pryč, tak by stálo za úvahu nechat to tak, jak to je, zásobit
to pivem na delší dobu, alespoň by se nenarušil pitný režim :lol: . Stejně, kdyby na ten barák spadla nějaká ta dnešní
bomba nebo střela s plochou drahou letu :D :D , tak ho rozmetá i s tím krytem (y) :D .
Kámošův brácha akorát našel nějaké nafocené a vyvolané starší filmy a chtěl vědět, jestli mu je oskenuji. Proč ne :?: :D .

Přidám teď nějaké makro, s kterým jsem si trochu hrál loni a předloni. Jsou to detaily malé mušle a kamínku z moře. Tahal
jsem to v sáčku s jinými mušlemi a kamínky, tak se divím, že se na ní různá ta vlákénka zachovaly. Třeba ty dvě "šišky" na té
mušli drží jen na nich, nejsou přímo na mušli.
Na druhé fotce je "provrtaný" kamínek. Toho otisku napravo jsem si vůbec nevšiml, to až na fotce. Holým okem by se to snad našlo,
ale až při podrobné prohlídce kamínku.
A je to focené Olympus E-500 + tři obyčejné mezikroužky + Helios 44
Přílohy
1-mušle z moře.jpg
1-mušle z moře.jpg (787.33 KiB) Zobrazeno 6522 krát
2-kamínek z moře.jpg
2-kamínek z moře.jpg (707.36 KiB) Zobrazeno 6522 krát
gustav

Příspěvekod kalous » 03 zář 2014 08:29

cervena_karkulka píše:Jeden z dědulků se nezdá! Schválně nepíšu který oni si to možná řeknou.
Dědulko byla bych radši kdyby jsme si psali jenom ve Fauveho kavárně nejsem zvyklá si jinak psát se staršíma mužema. :oops: :oops: :oops: :oops: Na tvé otázky ti ale ráda odpovím. Vdaná ještě nejsem na to mám dost času. Proto ani žádný děti nemám. Kamaráda mám ale moc se nescházíme. Bydlí v jiném městě a já moc času nemám. Ahoj Karkulka. ;)

:D (n)
kalous

Příspěvekod Fauve » 03 zář 2014 10:37

Tak ještě ta svatá země. Zeď nářků, jako každá náboženská záležitost rozdělena na dvě částí, větší část pro muže a menší část pro ženy. Ty papíry zastrčené ve stěně jsou prosby pro boha, který je spravedlivě vyřeší. (Údajně jednou ročně jsou rabíny ze zdi vytaženy a pochovány na hřbitově, na ten tady snad taky dojde)
Zeď nářků je pozůstatek druhého jeruzalémského chrámu. Římané ho zničili. Oni Římané, měli na to systém, když nějaké území dobyli, tak tam nechali vládnout původní vládnoucí rodinu (tedy její zkorumpovanou část) důležité bylo odvádět daně. Po prvním povstání přitvrdili a obyčejně to vyřešili jednou provždy.
Kdo četl Bibli tak ze Starého zákona zná Filištíny, no to je jen jiný fonetický přepis pro Palestínce. Římane po porážce židovského povstání v roce 70, zbořili židům chrám, po druhém povstání a jeho porážce v roce 135 zřídili provincii Palestína, židům zakázali pobyt v Jeruzalémě, zakázali jim vykonávat určitá povolání, zakázali jim obřízku.
Časem zákaz pobytu změkčili, například povolili se jednou ročně pomodlit u zdi zničeného chrámu.
Přílohy
Sv. země_10.jpg
Tady se modlí muži
Sv. země_10.jpg (390.37 KiB) Zobrazeno 6493 krát
Sv. země_11.jpg
A tady zase ženy
Sv. země_11.jpg (392.19 KiB) Zobrazeno 6493 krát
Fauve

Příspěvekod gustav » 03 zář 2014 12:37

Tak mě napadlo, Petře, že bys klidně mohl dát do kupy nějakou knížku ze svého cestování (n) . Fotek máš určitě dost, znalostí
také, zkušenosti z praktických věcí kolem cestování by se také daly využít.
No a já přidám jednu z bližších končin :D , Jindrovi to zas připomene žhavý koks :D .

Ještě jsem si v souvislostí s tou koksovnou vzpomněl na jednu historku, která se opakovala víckrát. Kdysi jsem z důvodu nemocenské
mého stálého spolupracovníka na směně dělal se střídačem, který byl členem jedné náboženské skupiny (nevím, jestli je to správné
pojmenování, sekta mi tam moc nepasuje). A pokaždé, když jsme viděli ten žhavý koks, tak mi říkal, že jestli se nenapravím, tak
se v té výhni budu smažit :lol: . Proč, to nevím :?: :D . Byl a jsem celkem normální :D , abstinent jsem nebyl, tehdy jsem ještě
kouřil a měl různé drobné neřesti, jako skoro každý jiný :D . Ale nejlepší na tom bylo, že on sám ještě nedlouho předtím měl těch
neřesti až dost :D . Třeba on byl v práci tím, kdo ráno začal organizovat něco ostřejšího a jak nic nebylo, byl celý nesvůj. Dokonce
se chtěl sám udat, že má doma věci, které tam přemístil z železáren, tak moc se chtěl očistit :D . Naštěstí jsme mu to rozmluvili, a on
všechno akorát vrátil zpět :lol: . Byl by to námět na nějakou humornou povídku :D :D .
Přílohy
5-samé roury.jpg
5-samé roury.jpg (798.92 KiB) Zobrazeno 6483 krát
gustav

Příspěvekod kalous » 03 zář 2014 13:54

Něco pro pamětníky ... :D
Přílohy
57.jpg
příprava na zimu
57.jpg (29.78 KiB) Zobrazeno 6475 krát
33.jpg
33.jpg (42.03 KiB) Zobrazeno 6475 krát
60.jpg
60.jpg (65.85 KiB) Zobrazeno 6475 krát
20.jpg
20.jpg (32.24 KiB) Zobrazeno 6475 krát
22.jpg
22.jpg (91.74 KiB) Zobrazeno 6475 krát
66.jpg
66.jpg (68.47 KiB) Zobrazeno 6475 krát
kalous

Příspěvekod Fauve » 03 zář 2014 17:32

Gustave to víš párkrát jsem byl u vysokých pecí, v bývalých Vítkovicích a takové fotky navozuji spoustu vzpomínek.
Zdeňku, pěkné zvláště ty boty se mi líbí, hned bych si takové na zimu koupil.
Pověsím tady na stěnu obrázek Skalního dómu. Je stejný jak všechny ty ostatní na netu, prostě proto, že není moc vhodných míst, odkud se dá jakž takž rozumně vyfotit :D .
Muslimové věří že ze skály uvnitř chrámu v roce 621 vystoupal Mohamed na nebesa v doprovodu anděla tam promluvil s Mojžíšem a přinesl při návratu zpět závazné texty motliteb, které dodnes používají.
Bohužel, ke chrámu jsme se nedostali díky politické situaci a různým zákazům s touto situaci spojeným.
Přílohy
Sv. země_12.jpg
Sv. země_12.jpg (314.82 KiB) Zobrazeno 6464 krát
Fauve

Příspěvekod bmx » 03 zář 2014 18:46

Ahoj, Zdenku, na sběr mandelinky pamatuji, bylo to na lánu brambor na Černém mostě...a na propagandu o americkém broukovi taky... :lol:
Naposledy upravil bmx dne 15 zář 2014 21:17, celkově upraveno 1
bmx

Příspěvekod gustav » 03 zář 2014 19:55

Petře, jak jsem psal - je to na pěkný cestopis (n) .
Zdeňku, takový nucený výsek jsme tu také měli, chodili tam pro maso příslušníci jedné menšiny. Teď je tam taková
poněkud zaplivaná špeluňka :D . Ta modrá knížka je tvoje ? :D
gustav

Příspěvekod kalous » 03 zář 2014 20:32

Gusto ahoj, ta modrá knížka není moje, vojnu jsem si odsloužil celou a docela rád na ni vzpomínám.
České Budějovice, Prachatice, Boletice a celé Jižní Čechy.
Také velké cvičení Odra - Nysa v Polsku.
Nysa (česky Nisa, německy Neiße) je město v Horním Slezsku v Polsku ve vojvodství Opolském. :D
Přílohy
IMG_20140903_211538.jpg
balkón mám na stejnou stranu jako Jindra
IMG_20140903_211538.jpg (550.06 KiB) Zobrazeno 6434 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.015625 mm
Čas expozice: 1/443.06601683651 sec.
Clona: F/2.3984375
ISO: 64
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: 808 PureView
Exposure bias: 0 EV
kalous

Příspěvekod gustav » 03 zář 2014 21:22

Já také na vojnu vzpomínám v dobrém, však jsem se tam měl jak prase v žitě (n) :D .
Byl jsem v Horážďovicích, pak u útvaru v Bechyni a myslím v únoru následujícího nás jedna rota odjela do Přerova jako
odloučené pracoviště. Celý útvar se tam přestěhoval asi až za rok a čtvrt.
Ale těsně před civilem jsme jeli Gazem do Bechyně na služební cestu a těsně před tím jsem dostal četaře :D .
V Bechyni jsme šli k večeru do hospody, říkalo se jí U mrskoše :D a byla u břehu řeky. Tam jsem zjistil, že to povýšení
ještě nemám zapsané ve vojenské knížce, tak jsem se rozhodl, že to tam napíši sám :D . To už jsme byli ale tak nametení,
že jsem si na to zapsání a cestu do kasáren druhý den nepamatoval :lol: . Navíc jsem ráno zjistil, že tu knížku a baret u sebe
nemám (y) . Už jsem se smiřoval s tím, že odchod do civilu se mi asi o něco posune. Naštěstí v hospodě byl s námi řidič toho
Gazu a ten sloužil teprve půl roku a měl strach pít, protože dopoledne jsme jeli zpátky. A on na zpáteční cestě tu knížku i baret
sebral, protože mi knížka nějak vypadla z kapsy :lol: a baret z hlavy :D . Když mi to dával, myslel jsem , že mu dám pusu :lol: .
A jak jsem si to povýšení v alkoholovém opojení zapsal, je na fotce :D :D
Přílohy
povýšování.JPG
povýšování.JPG (320.51 KiB) Zobrazeno 6428 krát
gustav

Příspěvekod bmx » 04 zář 2014 03:48

Ahoj, prima příběh, Gustave... (n) (n) (n)

Zdenku ahoj, obě fotky,ve stejnou dobu... (n)

Petr cestovatel, taky prima... (n)
bmx

Příspěvekod Fauve » 04 zář 2014 04:49

Pánové přeji hezké ráno.

Američan, Francouz a Rumun se potkají na mezinárodní konferenci a baví se mimo jiného i o ženách, o tom, zda jsou jim nevěrné. Já na to jdu sofistikovaně, - chválí se Američan, - před odchodem z domu všude nainstaluji skryté kamery a mikrofony a tak zjistím, zda mě podvádí anebo ne. Já mám také svůj systém, - tvrdí Francouz - vyvinul jsem speciální voňavku, kterou když ji postříkám, okamžitě zjistím, či byla s jiným chlapem...Já do toho tolik neinvestuji - přiznává se Rumun - vždy když se vrátím ze služební cesty, zazvoním nejdřív u sousedky.. Podívám se jí hluboko do očí a povídám jí: "Ty kur...!" Ona se vždycky strašně naštve a začne křičet:"Já? Já, že jsem kur...? Kdyby jsi věděl, co tvoje žena dělá, když ty jsi pryč..."
Fauve

Příspěvekod gustav » 04 zář 2014 09:00

Pánové, zdravím ve slunečném ránu (n) .

Petře, jednoduchý a levný způsob, jak usvědčit manželku (n) :lol: .

Trochu jsem se hrabal ve starších fotkách, a našel jsem jeden dost mohutný strom, ale ne zas tak mohutný, jak ten na tvé fotce.
Je to v Barbati na Korfu, jak je starý nevím, ale určitě to žádný mlaďas nebude :D .
A že máme krásné ráno, tak ze samé radosti přidám ještě krásné kvítí :D , také odtamtud.
Přílohy
6-strom na Korfu.jpg
6-strom na Korfu.jpg (610.06 KiB) Zobrazeno 6392 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.6 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Model: C750UZ
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Pattern
7-flóra na Korfu.jpg
7-flóra na Korfu.jpg (397.82 KiB) Zobrazeno 6392 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 19.6 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Model: C750UZ
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Pattern
gustav

Příspěvekod Fauve » 04 zář 2014 09:20

Gustave a potom, že necestuješ (n)
Abych se odstěhoval z toho Izraele, tak se přesunu do Egypta. Byli jsme v kamenické dílně, to se vezme šutr jak je na prvním obrázku a tak dlouho se do něj tluče až z něj vyleze váza z druhého obrázku. Po opracování je ten kámen tak tenký, že skrz prosvítá slunce. Já jsem tedy koupil jeden aušus, má v sobě dírky, tak už ho neleštili, ale já v něm květiny nemám, tak mi to nevadí, zase byl levnější.
Jo ten kámen se jmenuje alabastr a přesně stejným způsobem a stejnými nástroji, až na to, že byly bronzové a ne železné, se takové vázy vyráběly už před 5 tisíci léty.
No a když jsem je cvaknul, tak řekli bakšiš a vysolil jsem 3 dolary :lol:
Přílohy
Egypt_2.jpg
Egypt_2.jpg (305.35 KiB) Zobrazeno 6389 krát
Egypt_3.jpg
Egypt_3.jpg (309.37 KiB) Zobrazeno 6389 krát
Fauve

PředchozíDalší

Zpět na Šeptáme do duté vrby