od tom.hyka » 30 kvě 2012 13:40
Ahoj,
tak po dlouhé době, kdy jsem bylo mimo a neměl jsem čas, jsem zase tady. Odzadu to vidím takto... Avioniku to je pěkný snímek, docela to tam někdo hezky narovnal. Asi bych odklonoval tu modrou bužírku, či co to je, přidal bych trochu vinětace, aby vynikla ta jakási pyramida a bude to parádní. Araner, ta pastva je krásně nakomponována. Pokud bych to chtěl mít dole takhle bez kresby, jak to vidím na svém monitoru, tak bych to zdola říznul, aby ta plocha nebyla tak velká a "těžká" jak se říká, ale spíše bych se snažil mírně prosvětlit ten spodek a vydolovat tam ještě malinko kresby. Ale i tak má snímek pro mě velké kouzlo. K těm stromům... BW verze je pro mě taková hodně nepřehledná...jak stromy, tak to pozadí je nějak podobně ostré a proto se top rozpadá v nepřehlednou škálu, kde toho je moc. Muselo by se na tom asi softwarově zapracovat, to znamená pravděpodobně hodně ztmavit to pozadí a možná ho i softwarově rozostřit. Na barevném snímku bych se snažil určitě vytáhnout kontrast a odsadit ty kmeny od pozadí. Oba snímky na mě působí jakoby placatě, bez šťávy. Vidím, že jsi se snažil to udělat na otevřený objektiv, ale tyhle aparáty mají opravdu velikou hloubku ostrosti.... Záběrově se mi to líbí, ale chtělo by to ještě dotáhnout ve zpracování.
Já taky přidám, abych jenom nekecal.
- Přílohy
-

- Western.1508.jpg (458.46 KiB) Zobrazeno 7734 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 20 mm
- Čas expozice: 1/200 sec.
- Clona: F/3.2
- ISO: 400
- Whitebalance: Automaticky
- Použití blesku: On, Flash did not fire
- Model: E-P2