Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Petr M » 21 srp 2014 10:57

vrgada ma na mysli ty tmavsi flicky v pleti na obliceji te zeny. Jo, tak ty tam jsou, ale byly by i pri jinych fotacich, protoze to jsou stare fleky z opaleni sluncem, ktere se jak videt, prave pomalu uz z obliceje ztraci.

vrgada, Laco, si udelal jen z tebe trosku srandicku..... Taky musis hned vsechno zrat.... :lol:

Zdravim,
Petr
Petr M

Příspěvekod vrgada » 21 srp 2014 15:56

ale no tak, tohle snad neni mysleno vazne
...
Farebne podanie je strasne chudobne
...
plazmovy televizor ma mizerne rozliseni, coz opravdu muze degradovat obraz a delat artefakty,ale jen pri zobrazeni na te televizi,vyslednou fotku to urcite nedegraduje. A barevne podani plazmy rozhodne neni chude tak nejak z analogoveho principu vyboje v plynu jednotlivych bunek. Co se tyka flekateho cela, ja ho vidim i na rok starem notebooku znacky HP a dcerka ty sve flekate ksichty videla jak na Sony Vaio, tak na nejakem aplu, co ma nyni. Ale mate na te strance jeste mnohem rvavejsi pripad zrzky (Příspěvekod Pete2 » 18 srp 2014 18:13 ) a ted na to nekoukam na plazmove televizi, ale neni samozrejme vylouceno, ze opravdu tak vypada, jen o tom jeste nevi, protoze nebyla vyfocena poradnym fotakem :-)
...
Mate svoji pravdu, ja mam jiny nazor, ale to je snad v poradku. Co se tyce Dp3ky, je na tom dle for lepe a jinak nazor, ze zalezi na objektivu byl zajimavy, akorat, ze zrovna u klasicke DP rady je na tom dvojka hure nez jednicka a to by podle teto teorie sikmosti paprsku byt nemelo. Respektive pri odclonenem objektivu ma Dp2ka zelene rohy a jednicka je nema a cekal bych sikmejsi dopad paprsku
...
vrgada

Příspěvekod Pete2 » 21 srp 2014 18:25

vrgada
Tvrda pravda o PTV ti bola predana. Nebavim sa o fotke. Este som ani nepozeral ktoru si myslel.
Farieb a plynov moze mat tvoja PTV kolko chce, keby si cital poriadne, tym ze to nema rozlisenie nema to ani vyselektovane odtiene farieb, takze flak a vedla dalsi farebny flak s abnormalnym kontrastom atd... To proste neoklames lebo sa to neda. :)

Petr nieco na tvoj styl.
Přílohy
SDIM3372.jpg
SDIM3372.jpg (1.38 MiB) Zobrazeno 5676 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 19 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP1 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM3373.jpg
SDIM3373.jpg (1.29 MiB) Zobrazeno 5676 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Pete2

Příspěvekod vrgada » 21 srp 2014 20:35

Obrázek
...
opravdu to nevidite, prehnane pihy a mrtvolne obliceje
vrgada

Příspěvekod Jarouš » 21 srp 2014 21:00

Nevím Pete. Myslím si, že vrgada by se moc nechlubil v dnešní době plasmou s rozlišením 1024 x 768. Jestli jsem teda něco nepřehlédl, tak předpokládám, že má Full HD 1920 x 1080 a určitě na ni nehledí z půl metru, jak je normální u monitoru. Takže třeba z 2,5 až 3 metrů může statická fotka ostrostí tomu monitoru konkurovat. A s barvami to taky nemusí být vůbec špatné, z principu věci by ta plasma měla být dokonalejší, než LCD technologie monitoru, včetně různých IPS variant. Já si myslím, že vrgada vidí to samé, co my, jenom my tomu říkáme skoro dokonale zobrazená realita a on tak věrné zobrazení z mě neznámého důvodu odmítá. Pokud jde o tu zrzku, já si osobně bez problémů myslím, že tak v obličeji doopravdy vypadá a že ona sama by se v tom bez problémů poznala a vůbec by neměla pocit, že z ní Foveon udělal strašidlo. Ale je to jenom můj názor, tu plasmovou televizi v pokročilejším provedení bych předem neodsuzoval. Sám jsem si několikrát prohlížel fotky na Full HD Panasonic 37 palců IPS Alpha LCD z klasické televizní vzdálenosti a vůči monitoru (S-IPS, 1600x1200) jsem nebyl tou televizí vůbec zklamaný. Naopak, velký obraz dělá docela silný dojem.
vrgada: Vážně nevím, čemu říkáš "přehnané a mrtvolné" :?:
Jarouš

Příspěvekod Pete2 » 22 srp 2014 06:16

1. To rozlisenie na velkost je tak mizerne, ze nepomoze ani svetenna voda a jemne odtiene su z rise fantazie.

2. PTV je postavena tak ze pre kvalitu filmu je ulohou dynamickeho kontrastu a farebneho spektra dosiahnut dokonalu ciernu. Sen filmoveho divaka.
Takze odtiene sedej az ciernej (bielej :D ) su gro plazmy. Tu vyhrava nad LCD (a je radost sa divat ).
Bohuzial pre nejake staticke foto je to spatna sprava. Preferovane odtiene nahradzuju cast nerozpoznanych detailov = mrtvolna farba.
Musime vsak povedat, ze ona by to ta PTV zvladla bravurne, Vedla preferovanych odtienov by mali sancu aj tie ostatne, ale je tu to nestastne ROZLISENIE. (Technologicky by to mozna ani neslo a stalo by to miliony, uz sa nedozvieme, vymierajuci druh)

Takze v com je pes zakopany. Film ma ovela nizsie rozlisenie a nehra sa nejake odtiene. Tvar fimoveho hrdinu ma tak dve, tri farbicky (plochy)
a vypada skutocne dokonale a je sexi i farebne. (pozastavte obraz filmu a uvidite)
Nase fotky maju strasne moc pixelov a odtienov. Takze tvar nasho hrdinu (PTV nevie co s tym) sa zmeni na sedu machulu plnnu podivnych skvrn.
Urcitou zachranou je pren bratricek fotograficky Bayer. Ten proste z tvare vyrobi nieco podobne filmu. Zleje farby a tvar je pren ovela jednoduchsia.... Foveon s jeho detailami je pre PTV pohroma. Chces sa tyrat, kup si Plazmu a Foveon.
To teraz vidime v priamom prenose. :D

3. Vysvetlil som a to naposledy a zaroven prosim vrgadu, aby nas sustavne netyral svojimi pripomienkami, kym na to bude hladiet na plazme...
Znova som pozrel inkriminovanu fotku. Je dokonala. Pani poznam a farby a detaily sedia ako uliate. DP3 je (n)

4. Pre fotografiu a grafiku sa vo svete pouziva hardware k tomu patriace. A prave preto stoji i dost penez.
Ked chceme mat zazitok, uplatnit fotak (tiez za hodne penez) a chceme niekomu ukazovat upravene fotografie kupime si monitor pozadovanej velkosti a rozlisenia.
Su to skolacke chyby a kupovat si quattro s takymto vybavenim je hriech hodny usekania ruk... :)
Pete2

Příspěvekod vrgada » 22 srp 2014 09:02

Mozna u toho Bayera nakonec skoncim a nebudu z foveonistu sam, ale zatim jsem spokojeny s klasickou Dp1 a Dp2. Jeste jsem mel SD14ku a pujceneho toho nestastneho merrilla. Ono je to samozrejme i otazka penez, Vyzkouset repasovanou Dp1cku s vymenenym objektivem a displejem za 2800Kc je neco jineho, nez za ni dat jako za novou desetinasobek. Tim je dan i ostatni hardware, nemohu si dovolit spickovy monitor s kalibracni sondou a ta plazma tak nejak vysla, puvodne jsem ji koupil jako televizi, pak jsem na ni pripojil pres HDMI jakousi barbone nehlucnou PC kostku a misto na televizi jsem zacal koukat na filmy stazene z netu pripadne na youtube a nakonec to skoncilo jako pocitac a jako televize se to uz prakticky nepouziva a to mame kabelovku.
...
Takze pupkatej strejda rozvalen v kresle na vypasenem brichu polozeneho predouciho kocoura s bezdratovou mysi a klavesnici-ja jsem s timto usoradanim navysost spokojen a provozuji to tak nekolik let aniz by zatim dochazelo k nejakemu vypalovani obrazu. To ze plazma prakticky skoncila mne mrzi, protoze u tech LED televizoru mam pocit, ze to ma neskutecne kolotocarske barvy tahajici za oci.
...
Mozna ta zrzka je opravdu tak strasne pihata a ty obliceji maji ten nezdravy sinaly odstin i ve skutecnosti, ale neverim tomu. Sve ukazky svych blizkych sem uz davat nebudu, protoze kdyz jsem to udelal jednou s polovinou obliceje, tak nejaky dobrak ho tu poskladal dohromady ze dvou zrcadlove otocenych pulek. Jen vim, ze kdyz dceru vyfotim cimkoliv jinym nez merrilem Dp2m (vsechny Bayery, co jsem kdy mel kompakty i pentax zrcadlovka plus klasicke foveony) tak ma plet peknou, kdezto u merrila proste ne. A jsem presvedcen, ze je to spjate s vetsi citlivosti do infra a mozna by to spravil IRCUT filtr pred objektivem. Protoze nejvetsi hruzy z toho vylezly treba po zavodech, kdy fyzicka namaha jeste vic prohrala oblicej.
...
Plazma s tim nema nic spolecneho, mne to prijde priserne i na jinych monitorech. Jestli za neco plazma muze, tak treba za spatne barevne ladeni na jinem zobrazovaci. Ale protoze ja na to koukam prave na te plazme, tak pro mne dobry a kdyz ty fotky necham nekde vytisknout (ano levne v automatu na pockani), tak to taky ujde. Ja bych to spis prirovnal k diapozitivum ORWO kontra Fomachrom, jestli si jeste pamatujete ten rozdil v barevnem podani.
...
Vypada to, ze quattro by pro mne mohlo byt v budoucnu reseni, i kdyz osobne moc optimisticky ohlede foveon fotaku nejsem, to podle mne musi byt pro sigmu financni propadak provozovany jen z nadseni pro vec
vrgada

Příspěvekod durotmk » 22 srp 2014 09:14

Ahojte,
vonku akoby ani leto nebolo, navyše sedím stále v práci a keď už nesedím v práci tak pobehujem...nenafotil som preto nič "poriadne" :roll:
Ale aspoň malý pozdrav - Modré zátišie, z Bratislavských ulíc a DP1M. SPP je inak fajn, čakal som horšie! Príjemné prekvapenie.

K téme plazma / LCD / IPS / atď sa veľmi vyjadrovať nechcem - len napríklad ja mám priame (denné) skúsenosti s plazmou neoPDP od Panasonicu (doma), monitorom Eizo CG243W (môj hlavný pracovný nástroj, hw kalibrácia sondou) a preto tvrdím: "Ak sa baviť o fotkách, najlepšie pri poháriku (víno, pivo, pálenka, podľa chuti) a na papieri" (n)

Majte sa!

P.s: Pete, tie hríby u vás ešte rastú? Na Záhorí bieda, navyše vojenské lesy postriekali, a ja som kuriatka (lišky) som nevidel už asi dva roky ;)
Přílohy
SDI0177-fb.jpg
SDI0177-fb.jpg (871.99 KiB) Zobrazeno 5634 krát
durotmk

Příspěvekod Pete2 » 22 srp 2014 09:44

vrgada
Bud mam dobry monitor (stara MVA 19 palcov BenQ). Iny maju iste aj lepsie. Farby tej pani ako v skutocnosti. Super praca DP3. Ja ju poznam tak sa si nemylim. Takze kde je chyba. Asi niekde okolo tej plazmy alebo priamo v nej. :D Nic v zlom. Pozeraj si webove stranky staci nejaky lacny kompakt a uzivaj si svet.
Svoje som ti zdelil, dalsie umele dychanie nasledovat nebude.

Durotmk
Rastu a zacinaju i Smrekovce... Tu mas ukazku, ale uz nezbieram len fotim. Mame ich dost. Nejak som to udrzal. :)
Přílohy
SDIM3404.jpg
SDIM3404.jpg (829.84 KiB) Zobrazeno 5631 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/3.3333333333333 sec.
Pete2

Příspěvekod durotmk » 22 srp 2014 09:56

Pete, ajááááj. To je krása. Aj fotografia - detail, aj to, čo na nej. UFFF, žeby sme si spravili výlet v Nedeľu? A potom hríbový guláš?
Dík za hubársku poradňu! (n)
durotmk

Příspěvekod durotmk » 22 srp 2014 21:18

A ešte čerstvá, večerná...tam som mal trochu problém v tieňoch (úplné spodky) - nie a nie ich dotlačiť do čiernej. Musel som použiť Levels vo Fotošope (hlavne to bolo dole, ako bola hladina úplne tmavá).

EXIF asi Adobe nenechal, ale ISO 100, clona asi 8, 25-30 sec.
Přílohy
SDI0190-fb.jpg
SDI0190-fb.jpg (2.12 MiB) Zobrazeno 5595 krát
durotmk

Příspěvekod durotmk » 22 srp 2014 21:19

Ospravedlňujem sa za tú prílohu - neviem, ako mám priložiť súbor tak, aby sa to ukázalo pekne? :(
durotmk

Příspěvekod durotmk » 22 srp 2014 21:24

_SDI0184-small.jpg
_SDI0184-small.jpg (895.87 KiB) Zobrazeno 5593 krát

Skúška prílohy.... :?:
durotmk

Příspěvekod vrgada » 23 srp 2014 05:18

lacnym kompaktem drahym autem, cervenou Dp1cka ale neda plazma neplazma a ani seda dlazdicka by tomu nepomohla
...
Obrázek
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads ... 0x9psf.jpg
Obrázek
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads ... c6j5rb.jpg
...
protisvetlo a kyticky jsou lepsi
Obrázek
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads ... vt2qc9.jpg
...
houby hledat neumim a ty prave s tim molitanovym spodkem jsem nenasel, ale ty velke bile s chladicem zespodu najdu i ja
Obrázek
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads ... q9thb2.jpg
vrgada

Příspěvekod josef38 » 23 srp 2014 06:27

vrgada píše:lacnym kompaktem drahym autem, cervenou Dp1cka ale neda plazma neplazma a ani seda dlazdicka by tomu nepomohla

Sleduji již delší dobu Tvé nářky i když z mého pohledu neopodstatněné! Jen nechápu proč se tedy ještě s tím "šmejdem" trápíš a znepřijemňuješ sobě ale i ostatním radost? Tím spíše, když vlastníš takové "brko"! (n)
Vlastnil jsem kdysi též foveon a byl jsem s ním nadmíru spokojen! Měl sice jen 3,5 Mp, ale výsledky byly jedinečný!
Přešel jsem sice k jinému systému z trochu jiných důvodů, než zde popisuješ, ale proto nemusím ostatním, kteří mají z práce s popisovaným aparátem radost, se jí neustále pokoušet pokazit?
josef38

Příspěvekod Petr M » 23 srp 2014 08:13

Josef38, nech vrgada byt v klidu, ma plne pravo si tady o tech svych pocitech, postrezich a pod. klidne s nami polemizovat. Je to prima osvezeni fora a je stale o cem se tady bavit a psat. Obzvlast, kdyz vetsina ostatnich sem nic nenapise.
Ja osobne si ty jeho myslenky vzdy rad prectu; kritika je vzdy dobra vec a jeste nikomu tady nikdy neublizila.... (n)

Zdravim,
Petr
Petr M

Příspěvekod jajakm » 23 srp 2014 08:18

vrgada:
Mám otázku k tvé fotografii "Protisvětlo a kytičly jsou lepší". Jde o Květnou zahradu v Kroměříži. Jsem z Kroměříže a tuto Květnou zahradu znám velmi dobře. Otázka zní: Je podle tebe barva štěrku (písek se štěrkem) na tvé fotografii správná? Jarda
jajakm

Příspěvekod jajakm » 23 srp 2014 08:35

Petr M píše:Josef38, nech vrgada byt v klidu, ma plne pravo si tady o tech svych pocitech, postrezich a pod. klidne s nami polemizovat. Je to prima osvezeni fora a je stale o cem se tady bavit a psat. Obzvlast, kdyz vetsina ostatnich sem nic nenapise.
Ja osobne si ty jeho myslenky vzdy rad prectu; kritika je vzdy dobra vec a jeste nikomu tady nikdy neublizila.... (n)

Zdravim,
Petr

Petře on je velký problém se tady k čemukoliv vyjadřovat. Nedejbože k fotografiím. Protože se autor těchto fotografií může naštvat, fotografie smazat a účastníci diskuze o jeho fotografiích, jejichž příspěvky ve foru zůstaly, si pak mohou připadat jako blbci. Myslím že jsi nedávno provedl tuto "mazací akci" rovněž. Pak se nediv, že je většina účastníků tohoto fora velm i opatrná v četnosti a obsahu svých příspěvků. Omlouvám se Josef38, že jsem volně parafrázoval jeho starší příspěvěk a "vykrádám" mu jeho duševní vlastnictví. Můj názor je ten, že pokud už něco do fora vložím, tak si za tím stojím, nebo pod tlakem oprávněné kritiky uznám tuto kritiku (pokud mi to ego dovolí), nebo se nebudu ke kritice vyjadřovat. Ale v žádném případě nesmažu všechny své příspěvky a fotografie při náhlém hnutí mysli. Josef38 by nám mohl dát školení jak to bylo U BABY JAGY nebo u TNČ. To je důvod proč raději toto forum sleduji a méně přispívám. Nic ve zlém a doufám že se neurazíte. Taky bych byl rád, kdyby zde bylo víc příspěvků a živější diskuze. Jarda
jajakm

Příspěvekod josef38 » 23 srp 2014 08:36

Petr M píše:Josef38, nech vrgada byt v klidu, ma plne pravo si tady o tech svych pocitech, postrezich a pod. (n)

Zdravim,
Petr

V pořádku, tím spíše, když ani obrázkem nepřispěji, že? :D
Tak alespoň jednu dnešní kytičku, jako pozdravení bývalého foveoňáka!
To jen, že vaše vlákno pravidelně navštěvuji a některé stížnosti mě připadají, jako zcela zbytečné!
Tím spíše, když jejich příčinu již Pete několikrát vysvětlil! Mějte se fajnově! J.
Přílohy
Pro_potěšení_oka_2.jpg
Pro_potěšení_oka_2.jpg (527.31 KiB) Zobrazeno 5550 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/18
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSC-RX1
Exposure bias: -10/10 EV
josef38

Příspěvekod josef38 » 23 srp 2014 08:47

jajakm píše:
Petře on je velký problém se tady k čemukoliv vyjadřovat. Nedejbože k fotografiím. Protože se autor těchto fotografií může naštvat, fotografie smazat a účastníci diskuze o jeho fotografiích, jejichž příspěvky ve foru zůstaly, si pak mohou připadat jako blbci.

Jardo děkuji za podporu. Mohl bych k tomu napsat více, ale nechci lít oleje do ohně! Nemám to ani zapotřebí! Měj se! (n)
josef38

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou