Správnou interpretaci WB považuji za standardní věc u raw konvertoru. U všech Nikonů, které mi prošli rukama a i u Sony A6000, ke které mám přístup, LR dokáže z rawu přečíst nejen jednotlivé předvolby WB, ale i jejich jemné doladění na osách A-B (v LR teplota Kelvina) a G-M (v LR "Tint"). A proč mi to poněkud vadí, že u Fuji to tak není? Prostě to šetří trochu té práce při převodu z rawu, protože u Fuji je defaultní WB na můj vkus poněkud do studena a jemné doladění to řeší. Pokud mám trvale nastavenou nějakou předvolbu, třeba slunce, tak to takový problém není, upravím to u všech fotek kterých se to týká najednou, ale pokud v měnících se podmínkách používám AWB, tak už je třeba přistupova k fotkám individuelně, popř max. po skupinkách o několika fotkách, což trochu zdržuje. Samo o sobě to jistě není zásadní problém, ale dle mne je zbytečný, když jinde to funguje jak má...
Navíc u LR mi v případě rawu z Fuji vadí již více věcí, tak proto píšu, že pro mě to je další hřebíček do rakvičky a pomalu se rozhoduji o změně konvertoru. Jen ještě nevím jestli CO nebo PN...
Možná to ale není problém přímo LR, ale odlišného přístupu Fuji? V CO ani v PN jsem se na to ještě nedíval, tak možná v tomto LR křivdím...
Asi ale nemá smysl se tím zabývat, prostě to tak je. Já se o tom zmínil hlavně proto, že mne to překvapilo, ne proto že bych měl potřebu to nějak strašně řešit, nebo dlouze debatit o tom, jestli to je normální, nebo ne