Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Re: Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 12:45

Koukal jsem nedavno na Šípa, měl tam Švandrlíka, co napsal Černé barony....tak ten povídal, že má cukrovku, ale sladké, hlavně zmrzlinu, že si dopřeje.
Já se krotím, máme stále v mražáku pikslu na 2,5 l vanilkové a menší s čokoládovou...jsou od Lidla...bereme už nějaký čas... (n)
bmx

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 12:49

Jasně, Gagarin, před několika roky Sputnik, pak Lajka, po Gagarinovi ještě další, Těreškovová a nakonec Remek... :lol:
bmx

Příspěvekod gustav » 08 srp 2014 13:03

S tou zmrzlinou a nanuky jste mi nadělali chutě :D . Já to také kupuji v Lidlu, ale jen občas, mám dost velké sklony
k ukládání tuku, tak se krotím :mrgreen: . Mám štěstí :?: , od pondělka je Lidl na měsíc zavřený, přistavují tam pekárnu.
Asi nějakou větší, protože podle vůně už tam pekli dřív. A v Penny nemají to, co mám rád - kornouty s jahodovou nebo
citronovou zmrzlinou. Jiné rád nemám :mrgreen: .
gustav

Příspěvekod Fauve » 08 srp 2014 13:04

Jindro, taky bych si dopřál, ale však víš, oni dnes tři měsíce zpátky z krve zjistí, jestli člověk mlsal, nebo dělal neplechu.
Gustave, ani mi nemluv. Zrovna jsem ležel doma s angínou, když gagarin letěl. Nemohl jsem se od radia odtrhnout. Máti potom další den přinesla domů fotku Gagarina, koupila někde v novinovém stánku. Byla to heroická doba našeho mládí.
Nanuky a zmrzliny taky jen v Lidlu (n)
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 13:13

Nojo, kdo se bojí, nesmí do lesa... (n)
Tady to Inzulin jistí, tělo ho neumí vyrobit, dodáme z cizích zdrojů--- :lol: :lol: :lol:
bmx

Příspěvekod Fauve » 08 srp 2014 14:17

Jindro mi říkali, že moje tělo si ten inzulín vyrábí, jen s ním neumí hospodařit správně :(
Fauve

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 14:22

Tak to mně paní dochtorka neřekla, optám se, v září... :o
bmx

Příspěvekod Fauve » 08 srp 2014 14:28

Ovšem taky mi vyhrožují, že si inzulín budu muset píchat. Uvidíme, snad se tomu zatím ještě vyhnu.
Fauve

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 14:34

K tomu skoro každý postupně přijde...
bmx

Příspěvekod gustav » 08 srp 2014 14:37

No a já zase přidám něco z těch hospod (n) .
Je to Lidový dům, postavený v roce 1931. Dole byla restaurace, za domem zahradní restaurace. Já si tu zahradní nepamatuji,
asi už byla zrušená.
V tomto domě jsem bydlel 24 let, než jsem se oženil (prostřední řada oken, třetí a čtvrté okno zprava) (n) :D :D .
Jako dítko školou povinné jsem do té restaurace chodil (n) , ale jen do kuchyně, když se tátovi v neděli zachtělo
knedlíků a my jsme měli brambory. Tak jsem vždy přinesl jednu porci - 4 knedlíky za 90 haléřů :D .
Po r.1989 se to samozřejmě zprivatizovalo, krátce to ještě fungovalo, ale pak jídelnu zavřeli, průchod zazdili, zvenku vybourali
vchod a střídala se tam jedna firma za druhou. Teď tam prodávají autodíly (y) . Zůstala jen druhá místnost - pivnice nebo hospoda,
nevím jak to nazvat, a kuchyně, z té ale dovedou vykouzlit tak utopence, tvarůžky apod. Jinak je to taková nálevna :( :mrgreen: :D .

Na druhé fotce je rok 1957, to jsme už tam rok bydleli, takže tam asi někde jsem :lol: , jako moje minulost :D .
Poslední fotka je současnost z protisměru, jinak to nešlo vyfotit, je tam těch stromů hodně.
Přílohy
1 - Lidový dům 30-té roky.jpg
1 - Lidový dům 30-té roky.jpg (503.97 KiB) Zobrazeno 5454 krát
2 - Lidový dům rok 1957.jpg
2 - Lidový dům rok 1957.jpg (656.77 KiB) Zobrazeno 5454 krát
3 - Lidový dům rok 2014.JPG
3 - Lidový dům rok 2014.JPG (559.03 KiB) Zobrazeno 5454 krát
gustav

Příspěvekod Fauve » 08 srp 2014 14:39

Je mi to jasné, zatím s cukrovkou válčím pět let, začínal jsem dietou, potom jedna tabletka, potom dvě, časem tři.
Jsem se byl kouknout na ten sedmý splav, co už tam v dáli Gustav viděl :lol:
Gustave nestěžuj si, že přibylo stromů, se stromy je městou živější, více oko těší :lol:
Přílohy
Splav č.7.jpg
Splav č.7.jpg (376.12 KiB) Zobrazeno 5453 krát
Fauve

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 14:40

Tak bydlení, na tu dobu, docela slušně to vypadá.. ;)
bmx

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 14:42

Tak když ten splav vidím, vzpomenu na televizní reklamu, nyní menu č. 7...kostka ve skluzu... :lol: :lol: :lol:
bmx

Příspěvekod Fauve » 08 srp 2014 14:46

No Jindro, máme to tady takový průmyslový flek zašpiněný sazemi (ale lepší se to), vzpomínám si, jak jsem přijel vlakem z vojny v západních Čechách. Zvedl jsem v Ostravě hlavu k nebi jak jsem byl na hlídkách zvyklý, podívat se na hvězdy, a okamžitě jsem věděl, že jsem doma, tak velká saze mi do oka padla. Ale bydlení tady bylo vždy solidní, já sám jsem ještě před svatbou dostal od fabriky byt 3+1 (a to jsem byl bezdětný), který dodnes obývám :D
Gustave správně kostka ve skluzu :lol: :lol:
Fauve

Příspěvekod bmx » 08 srp 2014 14:49

Nojo, ta doba, kdy se dosídlovalo pohraničí, je už dávno pryč...bytů bývalo dost... :roll:
bmx

Příspěvekod gustav » 08 srp 2014 14:59

Petře, že je stromů hodně, je dobře (n) , myslel jsem jen, že z té strany trochu překážely při focení. Žaden problém, cyk z druhé strany :D .

Jindro, bydlení tam bylo excelentní (n) , tři pokoje jak nádražní haly, z kuchyně se šlo do dvou komor - pokoj pro služku a špajz, dlouhá předsíň,
tam jsme s bráchou kopali penalty a dveře do jednoho pokoje byla branka :D :D . Jo, a tu služku jsme neměli :D .
Pamatuji první den po přestěhování, jak jsem se koupal ve vaně, voda se ještě ohřívala v takové peci rourovitého tvaru, muselo se
rozdělat oheň (y) . V průběhu let se to postupně modernizovalo a když jsem se v r. 1980 oženil a odstěhoval, tak tam chyběl snad
jen vodotrysk (n) . Možná to vypadá divně, ale při srovnání s byty v panelácích to byl fakt luxus (n) :D .
Jakou já jsem tam měl fotokomoru (n) :D :D .
gustav

Příspěvekod Fauve » 08 srp 2014 15:04

Nad fotokomorou jsem taky uvažoval, ale nakonec jsem sklouznul k tomu, že jsem ženě na tři dny vždy privatizoval koupelnu. Vývojka na barevné fotky beztak jen ty tři dny vydržela než se zkazila
Fauve

Příspěvekod gustav » 08 srp 2014 15:15

Jindro,
tady u nás nešlo o osídlování, možná jen v menší míře. Spíš šlo o to, že za první republiky železárny daly postavit dost takových
velkých domů (i když Lidový dům železárny nepostavily, ale byty se velikostí nelišily) - pro úředníky, mistry a podobné vyšší
zaměstnance. A získat v nich byt po roce 48 nebyla sranda. Vím, že táta to dělal nějak přes obrazy (byl takovým regionálním
malířem, ještě dnes mi v bytě nějaké jeho obrazy visí), které daroval na patřičných místech :D , ale nikdy o tom nic neřekl.
A pro dělníky byly postavené tzv. dělnické kolonie, něco jako ve Zlíně, ale tam to bylo o hodně lepší a větší.
A v 50-tých letech začala výstavba obytných domů, tam ty byty byly velmi malé a postupem času začaly přibývat i paneláky,
napřed do šířky a potom šly i do výšky :D . A hodně a rychle přibývalo rodinných domů.
Čili ten rychlý rozvoj bydlení souvisel s tím, že se železárny rychle rozšiřovaly a stěhovali se sem noví lidé, noví zaměstnanci.
Kdo urval velký byt v prvorepublikové zástavbě, měl štěstí :D , další už se museli spokojit s menšími byty :D .
gustav

Příspěvekod gustav » 08 srp 2014 15:22

Venku je krásně, zvednu zadek, vezmu foťák a vylezu ven. Snad něco ulovím :D . Ještě se ozvu.
gustav

Příspěvekod Fauve » 08 srp 2014 16:04

Gustave, tady je také krásně, bohužel kosím zahradu, je to sice jen na hodinku a půl když člověk sekačku z ruky nepustí, ale přestávky a oddech a kukajdu co je tady nového, třeba dělat :lol: :lol: :lol:
Fauve

PředchozíDalší

Zpět na Šeptáme do duté vrby