premekh píše:mosoj: S čím konkrétně nejsi u zaostřování spokojený? S rychlostí, přesností, spolehlivostí?
U 600D funguje AF poměrně spolehlivě za předpokladu, že si zvolím ručně bod ostření. U krátkých ohnisek funguje celkem slušně i automatika, ale na delších ohniscích moc ne, ostří si kam chce, což je při malé hloubce ostrosti problém. Mezi bezzrcadlovkama a zrcadlovkama je rozdíl v způsobu ostření, nicméně u zrcadlovek (aspoň u Canonu) je čip, který rozhoduje o správnosti zaostření, v těle, nikoliv v objektivu. V objektivu je jen motorek, který hýbe čočkama. Tzn. pokud foťák špatně ostří s jedním objektivem, patrně bude zle ostřit i s jinýma sklama.
Ještě k té rychlosti ostření, v práci máme Olympus TG-2 a ikdyž to taky není žádná novinka, tak je na něm pěkně vidět pokrok, ostří fakt téměř bez zpoždění.
premekh píše:Jedna hodně stará z A720ky.
mosoj: To je blbý, pokud ten objektiv stávkuje jen občas. Pokud se nepovede tuhle situaci ukázat přímo před technikem, tak neuznají reklamaci. Asi by bylo ideální, kdyby se ten AF pokazil úplně, dokud máš foťák v záruce, abys dostal nový.
S dotykovým ostřením nemám zkušenosti, ale s OLED displejem u foťáku jo. A buď ten Olympus TG2 vyfasoval opravdu špatný displej, nebo se OLED displeje k focení podle mě vůbec nehodí, protože na něm vůbec není vidět, jestli je fotka příliš tmavá nebo světlá a i ty barvy vypadají divně. Nedá se na ten displej vůbec spolehnout.
Jinak jsem si pohrával s myšlenkou, že bych si na "každodenní nošení" pořídil nějakou tu levnější bezzrcadlovku, konkrétně Olympus E-PL 3, dá se sehnat za slušné peníze. Ale z fotek z jsem byl docela zklamaný. Nemáte s ním někdo osobní zkušenost?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků