Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Re: Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Příspěvekod gustav » 26 črc 2014 13:34

U Napoleona jsem dost často splachoval prach z huby, když jsem chodíval z brachovy stavby v Oldřichovicích domu
do Třince pěšky (n) :D . Už jsem tam roky nebyl :mrgreen: , je to nějak zrekonstruované.
Fotku Napoleona nemám, ale zajdu to cvaknout :D .
V příloze je Napoleon označen červenou tečkou a v odkazu, když se posuneš doprava směrem na Vendryni, je vidět,
starou Frýdeckou a její novou trasu přes les ke kruháči na hlavní.

https://www.google.cz/maps/@49.6626595,18.6529706,186m/data=!3m1!1e3
Přílohy
Napoleon.jpg
Napoleon.jpg (672.14 KiB) Zobrazeno 7450 krát
gustav

Příspěvekod Fauve » 26 črc 2014 13:42

Gustave, v rámci tradice, se tam vypravíš jistě pěšky. Nezapomeň, že i na bicyklu bys nesměl požít :lol:
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod gustav » 26 črc 2014 15:01

Petře, bez obav :D , kolo jsem si koupil v 90-tých létech, ani ne po půl roce mi ho ukradli přímo z kočárkovny spolu
se sousedovým (y) :mrgreen: , nové už jsem už nekupoval. Pojišťovna Morava mi ho proplatila v plné výši, dokonce
i to lanko s visacím zámkem proplatili (n) . Nedlouho poté, po povodních v roce 1997 zkrachovala (y) .
Auto nemám, takže chodím pěšky :D . Ve městě MHD nepoužívám, výjimečně když leje jak z konve :D .
Když o tom teď přemýšlím, tak jsem na dnešní dobu exot :!: :lol: .
Kolo nemám, motorku nemám, auto nemám - jsem ještě normální :?: :mrgreen: :D .
gustav

Příspěvekod Fauve » 26 črc 2014 15:07

Gustave, co bys nebyl normální, spíše je chvályhodné, jak malou uhlíkovou stopu zanecháváš. My přišli v Moravia bance při krachu asi o deset korun. Den před tím, než vyhlásila bankrot jsme stihli vybrat z bankomatu skoro všechno co tam bylo. Drobné bankomat nedával, tak tam zůstalo asi 98 Kč no a z nich nám správce konkursní podstaty skoro 90 vrátil :lol:
Fauve

Příspěvekod gustav » 26 črc 2014 15:21

Tak to jste měli štěstí na poctivého k. správce (n) . Při takovém vypořádaní se kradly daleko větší částky (y) .
Teď to máme lepší - po postupné celkové rekonstrukci paneláku máme dole nové vchodové dveře a otevřít si mohu klíčem
nebo vyťukáním číselného kódu u zvonku. A pár těch, co využívalo při vyhazování odpadků do popelnice zařízení Brano - zavírá samo
a pak se neobtěžovalo dveře zpátky zavřít, to už nedělá, tak zloději mají utrum. Sice nedávno se někdo pokoušel v noci
dostat do dvou vchodů, ale akorát zámky jen poškrábal (n)
gustav

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 15:23

Ahoj, tak Gustave, žít bez dopravních prostředků, to bych se utrápil... :roll:
Co já vystřídal jednostopých a dvoustopých dopravních prostředků...ještě dnes, mám dvě kola, malou motorku i auťák... ;)
bmx

Příspěvekod gustav » 26 črc 2014 15:48

Jindro, podle tvých příspěvků na jiných vláknech vím, že autům a motorkám rozumíš a jezdit s auty bylo
tvé povolání (n) . Já ani nevím proč mě nějak netáhlo si auto pořídit :?: ;) . Říkal jsem si kdysi, že by nebylo
od věci si auto koupit, ale asi to nebylo tak silné ;) , pořád jsem si říkal, že času je ještě dost, třeba až se ožením.
Když se to stalo, tak jsem zjistil, že manželce je docela jedno, jestli auto mít nebo nemít, čas letěl a teď už to
asi nemá cenu :mrgreen: :?: :D . Řidičák mám od roku 1968, ale za volantem jsem seděl maximálně tak pět krát (y) :oops: :D .
Naposled asi před pětadvaceti léty ve švagrové dvoudveřové Škodě MBX a to jsem mu rozpáral zadní blatník, když jsem při otáčení
couval do vyšší trávy a byl tam v zemi zapíchnutý kousek železné kulatiny (y) :mrgreen: :lol: . Ten zvuk slyším ještě dnes :D .
gustav

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 16:07

Nojo, se mnou je to těžký, chodit jsem začal u Praga-Baby, co děda měl...postupně, stále děda měl nějaké auto a jezdili jsme na výlety, většinou na houby a koupání. Mám na dětství hezké vzpomínky...
Táta nikdy řidičák neměl, říkal, že by si nemohl dát pivo.
V mých 18 táta koupil pro rodinu starého Forda V8 jasně, že já, jako jediný vlastník ŘP v mých 18 letech jsem vozil rodinu...
Pak vojna ve 20 a to se mi moc po auťáku stýskalo. Dělali jsme řidičáky a já, jediný ho už měl, na auto i motorku...povozil jsem se s Gazíkem, když jsme cvičné jízdy s V3S dělali...
Řídit mě nechali...bylo aspoň trochu prima...
Po vojně, koupila se Tatra 87 co H+Z s ní svět objeli...postupně jsem motor vyměnil a když prdla poloosa v Táboře, tak celou hnusně velkou převodovku s diferákem jsem zgenerálkoval...
Už mě to nebavilo, tak jsem koupil v 69 roce za 33 Oktavku, jasně lepší Spartak to byl, ale na šrot to vše bylo...tak znovu známá písnička...vše komplet podvozkově zgenerálkovat...
To se psal rok 1969....od té doby, mé auťáky, bylo by na román, velké i malé se střídaly...samé šunty...
Léty doba dozrála a už jsem pod auty ležet nemusel...byla nová...několik jsem jich vystřídal, benzin i diesly... :lol:
Měl jsem výhodu, po vojně, dělal jsem garážmistra u velké stavební firmy, pak dopraváka, postupně nákupčíka ND i vedoucího autodílny...prostě život můj, smrděl šmírem, naftou a benzínem...dnes už jen v 70 vzpomínám, jaké to s auťáky hezké i špinavé bylo... :lol: :lol:
bmx

Příspěvekod gustav » 26 črc 2014 16:54

Jindro, prožil jsi krásná motoristická léta (n) (n) (n) . Možná, že by nebylo špatné hodit ty vzpomínky na papír :?:
Z tak bohatých zážitků bys určitě něco vybral :?: .
gustav

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 18:06

Gustave, děkuji, ale, takových příběhů po světě chodí, život každého z nás, byl by na román, ale otázkou je, koho by ten román zajímal... :lol:
bmx

Příspěvekod Fauve » 26 črc 2014 18:24

Pánové, fuj, to byla hrůza. Odpoledne jsme si v pohodě odjeli za mou máti, tady kousek 5 kilometrů. Usoudili jsme, že ten kousek a ta chvilka, škoda zavírat okna. Jen jsme zamkli plot a dopryč :D . A máti, máte tady obídek a poseďte a potřebuju ostříhat psa. Tož je to máti, přece nebudem frfňat. Jo přišel déšť, jste neviděli. Žena naštvaná, jak bych já za ootevřená okna mohl. No tak jsme nešťastni jeli sem a 100 metrů od chalupy, pod stromy sucho a 50 metrů od chalupy úplně sucho. Sice, chalupa nevytopená, ale nervy byly a večer bude třeba vzít jako každý den konve do ruky (y)
Přílohy
Déšť.jpg
Déšť.jpg (380.18 KiB) Zobrazeno 7415 krát
Fauve

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 18:29

Na půl chalupy, že pršelo, to už jsem také slyšel vyprávět...dobře dopadlo... (n)
bmx

Příspěvekod Fauve » 26 črc 2014 18:33

Jindro, dopadlo v zásadě dobře, příště se ovšem okna zavřou :lol:. Počasí by mohlo vydržet. Stavili jsme se na hřbitov, trochu to na hrobě upravili, zítra beztak celá rodina poleze nejdříve tam, tak ať nemáme ostudu :lol:
Fauve

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 18:54

Tak podobné věci, také znám...

Před lety, namontovali jsme na balkon, novou markýzu. Byli jsme mimo byt a strhla se náhlá buřina...Vytažená markýza, nápor nevydržela a vzpěry, z nějakého čínského zinkového tvarohu, se rozsypaly....chtěl jsem reklamovat, ale demontáž a přeprava do Makra, by byl horror.
Tak už léta jen spouštíme plátno přímo na balkon a taky to jde... (n)
bmx

Příspěvekod Fauve » 26 črc 2014 19:16

O kvalitě dnešních výrobků škoda mluvit. Všechno jen na oko (y)
Fauve

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 19:22

Samá Čína, pěkná čina... (y)

Koupili jsme ETA, smažící pánev, ta z roku 89 už nebyla vzhledná...zapnuli jsme ji na první smažení, tak nesmažila...termostat vadný...šlo se s ní do prodejny...zreklamovali...opět nesmažila, jak by měla,až na další pokus, smaží...
taková blbost, nastavení termostatu, kdy má vypnout a zase zapnout...bylo v záruce, co bych se do toho hrabal... :(
ETA Hlinsko, osvědčený tuzemský výrobek....jo, ouha...dělá se v Číně... (y)
Naposledy upravil bmx dne 26 črc 2014 19:27, celkově upraveno 1
bmx

Příspěvekod Fauve » 26 črc 2014 19:25

Jindro, smutné je, že dnešní mladí řekněme do 30 let věku, nemaji o kvalitním výrobku, který něco vydrží pojem. Prostě spotřební společnost.
Fauve

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 19:30

Nediv se, chybí jim životní zkušenost, žijou pro mobil, koncerty skupin, sex, práce je pakárna...peníze rozházejí a stále mají málo...vím o čem mluvím...vnuk 20, už pracuje s OHMem... :lol:
bmx

Příspěvekod Fauve » 26 črc 2014 19:45

Jindro, no my jsme asi nebyli lepší v jejich věku. Jen jsme měli jistotu, že když ráno příjdem s nějakým tím zbytkovým alkoholem do práce, tak nás nikdo nevyhodí z práce. Vzpomínám si bral jsem 4,80 Kčs na hodinu.
A ženské nevěřil jsem tátovi. Vždy říkal: "Synku až budeš mít padesát, budeš litovat každé baby, kterou jsi mohl přeříznout a nepřeříznul!" No a dnes je 34 let mrtvý a já mu dávám za pravdu, lituju. Čtyři, či pět bab jsem jaksi minul :geek:
Fauve

Příspěvekod bmx » 26 črc 2014 19:51

Tak já začal pracovat až po vojně, to už jsem měl 22...nejdříve jako autojeřábník a za 4 měsíce garážmistr...lehké jsem to někdy mezi vlčáky neměl, ale poradil jsem si... :lol:
bmx

PředchozíDalší

Zpět na Šeptáme do duté vrby