Joseph píše:.... jsem rád, že jseš ráda že máš na nějakou dobu o zábavu postaráno, až Tě to přestane bavit tak Ti dodám něco dalšího
v Tvým požehnaným věku je už každá radost dobrá
i když, .... chtěl bych vypadat, pokud se toho Tvýho věku dožiju, stejně zachovale, klobouk dolů.....
Josefe, za Tvou lichotku Ti neděkuji, ale jen proto, že to nemáš rád!
Ale!
Mohu Ti oznámit, že člověk, kterému relativně nic není a cítí se ještě po všech stránkách při síle, náhle pozná, že je všechno zřejmě jinak. A poznává to stále častěji a tím intenzivněji, čím rychleji roky přibývají! Protože ta rychlost stárnutí je skutečně s přibývajícím věkem stále rychlejší! ( Einstein zřejmě měl se svou relativitou pravdu! )
První moje prozření bylo, když jsem napomenul nějaké kluky, oni popoběhli a křičeli na mě z povzdálí: "Dědku, dědku!" Asi už si mysleli, že bych je nedoběhl!

Druhé bylo, když mě začaly v tramvaji pouštět sednout mladé holky, po kterých jsem ještě mlsně pokukoval, později i kluci, po těch už jsem ovšem mlsně nepokukoval!

Dokonce, když jsem ve Vodičkově ulici čekal na tramvaj, spolu s jednou dámou, přiměřenou mému věku, spíše mladší, které jsem pochopitelně dal ve dveřích tramvaje přednost, tak se první dívenka po mém nastoupení zvedla a pustila sednou mě!!!
Měl bys vidět ten spokojený úsměv této ženy! Jako by si říkala, no vidíš dědku, co bys ještě chtěl?? To mě sice dožralo, slušně jsem poděkoval ale nesedl si. Pochopitelně!!!
No a to poslední je teď, když mě kamarád upozorní, že mám požehnaný věk a že mě zřejmě už jiné životní radosti nečekají, než dřepět u počítače a hrát si. Mohu Tě ale ubezpečit, milý Josefe, že mám stále ještě mnoho jiných lidských radostí a že je všechno úplně jinak!
Ber prosím tento můj příspěvek s humorem! Děkuji!

Ostatní prosím promiňte tuto mojí vsuvku, která s Leicou nic společného nemá, ale musel jsem jí už jednou napsat! Též děkuji!

Obrázek: Nemyslíte, že by bylo škoda, sednout si? ( M8, CV 15 mm, foceno od boku, snímek prohnán CornerFixem a tentokrát i SE )