Josef01
Chapem, ja s olympusom zasadne 2268x1280 (rozmer sigmy sd10)
Ono je to jedno. Pidenie sa za kvalitnymi objektivami je teda pase. Staci aj rychly kompakt. Koli dynamike mozna s vetsim cipom.
Kamarat ma dobry mobil a 1600x1200 je tiez super.
Par poznatkov.
Pozri moje dva posledne ofotene vyrezy print screenom z SPP 6.0.3. Fotky zatial nejdu ukladat, ale ked sa pozries zistis ze ziadnou inou kamerou to takto neodfotis len Merrillom. Vysvetlim preco. Som meter dva od nejakej vcelicky na kvietku. Otocim fotak (hladacik z olympusa by sa hodil) najdem objekt hmyzaka (alebo aj nie na slniecku)

. AF pracuje nastastie spolahlivo. A idem dalej...
Pri velkosti 1:1 (i s clonou 2.8) vzhladom k vetsej vzdialenosti vyborna ostrost plneho detailu i hlbka ostrosti. Nema chybu. DP3 je na toto super.
Z nejakym bayerom pekne vcelicku pohladkat kvalitnym drahym makroobjektivom, vysoka clona, prisvietenie a nasledne zmensenie. Dakujem.
Samozrejme Merrill nema s reportaznym fotakom spolocne absolutne nic. Tam treba nieco ineho. Ale na staticku fotografiu dobra volba.
SPP vo verzi 6 (zrejme 6.1) sa pre stare DP-cka nebude hodit. (Uz ani 5.5.3) radsej starsie verzie prioritne urcene pre tieto kamery.
Je to len pridana hodnota. Na moju SD10 spatna volba.