Hodně by mne zajímalo, co vypadlo z toho Visoflexu naroubovaného na M9...

Joseph: No to je mašinka,

Něco ze včerejšího běhu... s NX300, 12-24 a přechoďákem.
OVal píše: Vůbec razantní úpravy v SE neznamenají u LMM razantní zvýšení šumu, na rozdíl od fotek z barevného snímače...
.
josef38 píše:OVal píše: Vůbec razantní úpravy v SE neznamenají u LMM razantní zvýšení šumu, na rozdíl od fotek z barevného snímače...
.
Tak tomu se nechá věřit!
Už jsem se několikrát pokoušel použít kvůli tomuto jevu i center filtr. Navíc, v té barvě více šum vynikne, zrovnatak, jako je tady i dost patrná barevná aberace.
Visoflex jsem byl venku jen trochu provětrat! Moc s ním nepracuju, podařilo se mně ho celkem výhodně získat a rád si s ním občas pohraju.
Posílám alespoň dva z Visoflexu a Leicy M8. Objektiv Anaret 80 mm.
Údaj clony je pochopitelně v EXIFech nesmysl.
OVal píše:Josefe, vinětaci u 15ky opravuji jen někdy, většinou pomocí SE. Co se týká zvětšeného šumu, tak toho jsem si nevšiml. Je to asi proto, že LMM má takový odstup signálu od šumu, že to v tomto případě není pozorovatelné. Vůbec razantní úpravy v SE neznamenají u LMM razantní zvýšení šumu, na rozdíl od fotek z barevného snímače...
Hodně by mne zajímalo, co vypadlo z toho Visoflexu naroubovaného na M9...![]()
Joseph: No to je mašinka,s výbavou tak pro dvoukolák
to by na mne už nebylo. Pro mne i D800E by byla velká a těžká.... Na venkovní fotku zůstávám věrný malým krabičkám, nanejvýš bych uvažoval o Soničce A7R...
Něco ze včerejšího běhu... s NX300, 12-24 a přechoďákem.
josef38 píše:Jedno dnešní osvěžení.
RX1.
MirekE píše:
U te prvni fotky bych nikdy netipoval, ze je to s Anaretem. Spis nejaky APO Macro.
MirekE píše:
Ovale, pro tebe je te Leicy skoda. Ty delas dobry fotky i s krabickou od mydla.
josef38 píše:MirekE píše:
U te prvni fotky bych nikdy netipoval, ze je to s Anaretem. Spis nejaky APO Macro.
Mirku, mám pocit, že Anaret je v podstatě Tessar, korigován pro tyto kratší vzdálenosti. Ani jsem ho nemusel upevnit reverzně.
Pokoušel jsem se ještě použít Apo Rodagon 50 mm. Také celkem úspěšně, ale bohužel pro podobné obrázky nepoužitelný kvůli délce měchu. Tak ještě na fotografování broučků a pod. Potřeboval bych s ním jít blíže k fotoaparátu a to mi měch neumožňoval. Proto ta osmdesátka Anaret.
MirekE píše: Schneider dela nejake Rodagony specialne pro makro (APO Rodagon D?), jejich cena je ale divoka a podle toho, co jsem o nich nasel, opticka kvalita neni tak dobra jako nektere makro objektivy pro zrcadlovky.
josef38 píše:MirekE píše: Schneider dela nejake Rodagony specialne pro makro (APO Rodagon D?), jejich cena je ale divoka a podle toho, co jsem o nich nasel, opticka kvalita neni tak dobra jako nektere makro objektivy pro zrcadlovky.
Mirku můj je Apo-Rodagon-N od Rodenstocka.
Používal jsem ho hlavně na zvětšováku pro barvu. Pro černobílou pochopitelně také. Pro 6 x 9 jsem měl ten Anaret. Meogona jsem měl také, ale osmdesátku. Ten jsem dal nakonec pryč. Pro kinofilm zbytečně dlouhej a pro 6 x 9 už trochu vinětoval. Ale úspěšně jsem ho používal, když jsem ještě měl Pentacon Six.
Joseph píše:tak pánové, toto asi bude ono, na co jsem čekal. Dnes uvedli na trh středoformát Pentax 645Z, 51mega, příští týden má dojít několik kousků i do Prahy, tak už se těším, až to budu mít v ruce. Výborný dynamický rozsah, fantastický mikrokontrast...... ty čb výstupy vypadají velmi dobře..... náádhera...... mrkněte na to v galerii flickru, kam vás přehodí kliknutí na obrázky v textu.....
http://blog.mingthein.com/2014/06/27/re ... 5z-part-i/
a cena, proti ostatním středoformátům několikanásobně nižší, tělo bez DPH po slevě cca 170 tisíc......
J
josef38 píše:Byla zde řeč o čištění čipu. Mrkněte se na toto:
http://www.youtube.com/watch?v=6s_AxUWFXe4
Rozhodně ale tuto metodu nikomu nedoporučuji.
Dokonce jsem slyšel o přilepení izolepy na čip a následným odlepením se mají nečistoty odstranit.
MirekE píše:
Vypada to zajimave, ale senzor je vystaveny tekutym chemikaliim dve hodiny, tezko rict, jestli to pri pravidelnem pouzivani nebude mit negativni dopady. Pri me sikovnosti bych mel to lepidlo vsude jinde nez tam, kde ma byt..
josef38 píše:MirekE píše:
Vypada to zajimave, ale senzor je vystaveny tekutym chemikaliim dve hodiny, tezko rict, jestli to pri pravidelnem pouzivani nebude mit negativni dopady. Pri me sikovnosti bych mel to lepidlo vsude jinde nez tam, kde ma byt..
Také je ještě otázka, jak to dlouho schne a co by se stalo, kdyby byly slabší baterky a závěrka se náhle zavřela? Protože musí to být časově dosti dlouhý proces. Ale to riziko hrozí i při normálním čištění.
MirekE píše:
Moje nemcina je dost uboha, ale mel jsem pocit, ze rikal dve hodiny schnout a pak pul hodiny nechat prischnout ten papirek?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků