Bohouši, píšeš u Sigmáků:
-------------------------------------------
Jarouši, ty musíš být rozený v beranu 
Tady ale musím souhlasit s Petrem ....Ve skutecnosti jsem takovej hajzlik zavistivej a neprejici, ze ti preji, abys jednou tu sedou tabulku Doma zapomel, tfuj, tfuj, tfuj a musel fotit "Live"..
.......ale to jsi už řešil i na TNČ.-------------------------------------------
Nechci už odepisovat tam, nerad bych opět u nich dal podnět k další vášnivé debatě a Jarouš si to snad i tady přečte!

To víš, že už zde o vyvážení barev pomocí šedé tabulky byla mnohorát debata! Však u Sigmáků také a to dosti vášnivá a místama i se zbytečným osobním napadáním! Nakonec se stejně došlo k závěru, že Foveon vzhledem k Bayerově masce má mnohem horší
vzájemné! podání barev! Nechci už listovat u nich zpět do vlákna, abych to našel.
Foveon má barvičky velice hezké a líbivé, má i jiné výhody oproti Bayeru ( bezkonkurenční ostrost kresby a pod ), ale má i své nedostatky! Ostatně, jako každý systém.
Přesnost barev vzájemně nesedí a to se lehko přehlédne.
Proto také u Foveonu je problematické použití šedé tabulky, zatím co u Bayera s tím takový problém není. Je také ještě otázka, zda Jaroušova tabulka je správná, protože tolik by se od barvy betonu lišit nemusela!
Jarouš by si snad na tuto debatu mohl vzpomenout, je mlaďas, paměť by mu mohla ještě fungovat!

Nechci, aby tento příspěvek vyšel, jako hanění jejich miláčků! Vůbec ne, měl jsem Foveon také a znám jeho kvality. DP2 a jeho bratříčkové je skutečně vynikající aparát! Vím také ale o nedostatcích tohoto systému a je třeba si je přiznat a naučit se s nima žít! Mám pocit, že Pete to pochopil a zvládá to, i když ho to stojí u každého snímku nějaké úsilí.
Tak tolik asi. Ahoj, J.
P.S.
Ostatní promiňte, že tímto zatěžuji naše vlákno! Děkuji.