Ten kohout nemá chybu, Pete, ten by musel někde něco vyhrát (jako fotka, se rozumí ) . Je to celek nebo jde o velmi zdařilý výřez? Hádam za "bé" . Dám pár včerejších lesních, bylo nádherně, jenom to světlo už je přes poledne hodně tvrdé. Ovšem teplota naprosto ideální... Bylo úplně jasno, hlavně na jehličnanech bylo vidět, kolik se od kůry odráží růžové či fialové barvy. Barvy jsem dal v SPP na Neutral, ten růžovo-fialový efekt v nastavení Standard by tady mohl být příliš dráždivý... . Takže je to celé takové vyblitější, co bych pro klid zbraní neudělal...
Jarous Navstevujes rovnake nadherne miesta ako ja. Les je v tomto obdobi plny svetla a asi nafotogenickejsi za cely rok. Je to nadhera. Ked som zacinal s DP3 viedli sme tu rozne polemiky o farbach nastaveni WB. Dnes sa uz nad tym len pousmejem. Su to hluposti. Aspon (hovorim za) DP3 je excelentny fotak na snimanie a spracovanie farieb. V presnosti nema konkurenciu. Farby uz vobec neriesim, fotim na AWB a zvysok pocitovo upravujem. Takze tato tema je uz minulostou.
Prihodim aj celu fotku operenca (z ktorej bol skutocne urobeny vyrez). Hlas mal skutocne silny ked vital slniecko. Vetsinou fotim na clonu 2.8 (kludnejsie ruky). Kvalitne vyrezy su u DP-cka zarukou uspechu vid dalsi spevavec.
Petře, já v těch Tvých fotkách jaksi nenuceně a prvoplánově vidím Velvii. Je to náhoda nebo jsi ten film měl rád pro charakteristickou žlutou, fialovou atd.? Ano, ty fotky se mi taky velmi líbí, pozlacená suchá vegetace mi nevadí, je to prostě zdůrazněné teplé nízké Slunce. A jestli není tak nízké, tak je, alespoň, zdařile barevně nasimulované .
Petr M: Ty květiny ve váze jsou nádherné. Perfektní aranžmá. Jo SIGMA je SIGMA. Škoda že mi nebylo dopřáno humanitní vzdělání, možná bych měl větší cit pro estetično. Jsem jen obyčejný technik. Jarda
Petr M: Petře dobře jsi to napsal. Ano původní fotky, tak jak vylezly ze SIGMY, byly mírně barevnější. Mě se ta barevnost líbila, ale nějaký cenzor ve mně mi řekl: "Uber barevnosti, chlapi ti řeknou že jsou to omalovánky". Tak jsem té barevnosti mírně ubral. Jarda
Tenhle vnitřní cenzor je pěkný kretén, taky jsem ho minule poslechl . Sigma je mnohem lepší foťák, než zatím dokážeme docenit. Všeobecná ovlivnitelnost barevností Bayer senzorů, kterými se to už patnáct let hemží úplně všude kolem, je obrovská a už docela hluboko pod kůží. Ale je fakt, že ten Bayer udělal obrovský pokrok za těch pár let. Ale Foveon za kratší dobu taky .