Vďaka Miro, snažím sa z nej "vymáčknuť" čo sa len dá...myslím si, že tieto pokročilé modely od Fuji sú pre fotografov, ktorí na ne dozreli, alebo chcú zmenu od zaužívanej klasiky.
Přílohy
Jar predo dvermi.
DURI2028-3.jpg (230.05 KiB) Zobrazeno 11950 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23 mm
Čas expozice: 1/350 sec.
Clona: F/8
ISO: 400
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
MiroH, na více tvých fotkách jsem si všimnul že cloníš na clonu 14. Podle mne je to zbytečně moc - při této vysoké cloně již dochází vlivem difrakce ke zhoršení optických vlastností objektivu a navíc musíš použít vyšší ISO a to také kvalitě obrazu nepřidá. Z vlastních zkušeností vím že objektiv 18-55 kreslí nejlépe již rozsahu clon 4-5.6 /max 8./ A na ohnisku 18mm je i tak hloubka ostrosti dostatečná.
Jedno foto na plnou díru.
Přílohy
soustředění-na-...jpg (648.29 KiB) Zobrazeno 11938 krát
Kezic ďakujem, za radu. Vyskúšam ... rád sa poučím. Chcel som dosiahnuť, aby ten komín BAZ-ky v pozadí bol ostrý. Ale dosiahol som iba to, že som musel fotiť na vysoké ISO. Miro
Pozdrav od Malého Dunaja. Kolový vodný mlyn pri obci Tomašíkovo postavený v roku 1893 Jánom Maticza. Budova mlyna sa zachovala dodnes v povodnom stave bez rušivých zásahov do konštrukcie. Posledná vačšia modernizácia sa uskutočnila v roku 1940 a mlel až do roku 1960. Od roku 1982 je verejnosti sprístupnený...
Přílohy
DURI2804-2.jpg (275.6 KiB) Zobrazeno 11854 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/10
Zdravím, mám měsíc X-E2, a chtěl bych se zeptat jak často a jestli vůbec se vám na fotoaparátu objevuje chybová hláška " VYPNĚTE A ZAPNĚTE FOTOAPARÁT ZNOVU ". Mě za 2 hod. focení tak 3x - 4x. Myslím, že to normální není. Chci se pokusit toto řešit nainstalováním aktualizace firmwaru, ale nejsem si jistý, jestli bych v záruce neudělal chybu. Co poradíte ? J.
Zdravím Jozef, no normálne to nie je, mne sa to ešte ani raz nestalo...skús ten FW aktualizovat, prípadne ak si to kupoval v "kamennej" predajni, choď tam s ním a aktualizáciu nech spravia oni.
Ahoj Josef i mně se to zatím / naštěstí /nestalo a to mám foťák zapnutý i celý den. Ale mám takový pocit že u X E2 se to stává poměrně dost často někde jsem na to již narazil zde ve foru:http://www.dpreview.com/forums/1020
Vďaka, toho pána na vozíku som mal už dávno vyhliadnutého, ale keď som šiel okolo, nikdy nebol vonku (Fujinu som mal pri sebe), a keď som foťák nemal, tak na potvoru sedel pred domom Budem to musieť ala zopakovať s ním ale len "single"...
Přílohy
Road Trip
DURI2842.jpg (221.5 KiB) Zobrazeno 11732 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 500
Durri, ešte k tomu obrázku. Zaujal ma ako celok. Pán na vozíčku a v pozadí mamička s kočíkom. Škoda len, že si to necvakol o dve sekundy skôr. Ale aj tak dobre. Niečo skromne pridávam...
Přílohy
Mariánka-3.JPG (516.15 KiB) Zobrazeno 11708 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 18 mm
Čas expozice: 1/300 sec.
Clona: F/5
Model: X-E2
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV